Att festa nykter

I två år höll jag uppe från alkohol helt då jag inte tyckte jag blev en speciellt trevlig person i Patriks sällskap. Nu såhär i efterhand inser jag ju att allt inte var mitt fel och att allt kanske inte hängde på mig när vi väl festade men det var ett beslut jag bestämde mig för att ta. Min pappa var alkoholist, och jag har aldrig mått speciellt bra av för stora mängder av det.

Jag kallar inte mig själv nykterist, för det är jag inte. Jag uppskattar ett glas vin eller två eller en kall öl en varm sommardag, det gör jag verkligen. Men det räcker där. Jag dricker sällan mer än två glas vin om jag dricker alls nu för tiden och ni anar inte hur skönt det är!

Till en början fick jag höra hur tråkig jag var, som inte drack. Min reaktion  var oftast att, jaaa okej, om du tycker att jag är en tråkig människa i nyktert tillstånd så känner vi inte varandra. Jag är den som är social, skrattar högt och dansar mest på dansgolvet. Helt utan alkohol. Jag behöver det inte för att ha roligt, även om jag som jag skrev, någon gång ibland gärna ta ett glas av enda anledningen att jag tycker att det är gott, inte för att bli full.

Den senaste tiden har jag festat nykter och varit den som kör. När festen är i Tylösand upskattar jag att köra, det är ju så förbannat långt hem annars och jag vet ju hur jag själv är. Vill jag hem så vill jag hem NU, inte när taxin har kommit om en halvtimme eller när nästa buss går, NU!

Gårdagen var heeeelt fantastiskt rolig. Måndagsklubben och semestern har börjat för många, där var nästan lite för mycket folk men som jag dansade. Klockan två tackade jag för mig och skjutsade hem Pernilla och Rickard med ett stort leende på läpparna. Fan vad skönt det är att vara utan alkohol, att vara vid sitt sinnes fulla bruk, att kunna köra bil men framför allt är jag glad att jag kan vara helt wild and crazy och festa med mina vänner, utan att dricka alkohol om jag inte känner för det.

pixlr_20170718165624799 IMG_20170717_210159 IMG_20170718_165446

Alkohol är super känsligt, likaväl som att röka eller snusa i yngre åldrar. Men vet ni vad, man behöver aldrig om man inte vill. Man väljer själv och det är ingen annans ensak hur du väljer att leva ditt liv.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Har kört samma linje som du i 15 år. Från alltför många bakis-söndagar med ångest till helger med kul fester på lördagen och fantastiskt avkopplande välmående söndagar 🙂

    Marie Andersson 2017-07-20 10:36:18
    Svara
  • LOVE YOU

    Sanna 2017-07-19 08:23:50
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!