Behöver babbla av mig igen….

Det finns mycket man kan ha ångest över, och det ena är fan löjligare än det andra men vi som lever med ångest vet ju att det dessvärre inte går att styra efter. Jag har haft ångest i helgen… över något så dumt som att jag har haft NOLL saker planerat.

Enda sen jag blev singel har tanken på att sitta själv en fredag och lördagskväll gett mej otrolig ångest. Det har blivit bättre. Då, för något år sedan kunde jag stressa ihjäl mig redan på söndagskvällen för att boka upp kommande helg, något som kanske i sin tur stressar mina vänner. Man kanske inte vill planera en vecka i förväg, man kanske vill kunna vara lite spontan. Det kunde jag absolut inte då, det fanns inte på kartan.

Idag kan jag åtminstone va i det. Det som händer är att jag känner mig ensam, och detta gäller bara fredagar och lördagar. Att inte ha planer en söndagskväll kan kännas skönt, då kan jag vara hemma, ta det lugnt och jobba ikapp. Varför skulle jag inte likaväl kunna göra det en fredag eller lördagskväll? Eller varför inte bara tillåta sig själv att va!? Och tycka att det faktiskt är okej… Detta är ju givetvis något jag måste jobba på, inte specifikt helgerna, utan överlag. Jag körde ju på egenkvällar förra året, kanske dags att börja med dem igen? Yoga har jag sagt sen länge att jag vill börja med. Det kanske är höstens uppgift, att faktiskt ta mindfullness och yoga på allvar.

Halmstad är fantastiskt på sommaren, verkligen, på alla sätt och vis. Men man vilar inte direkt. Här händer saker hela tiden och jag vill helst vara med på allt. Jag älskar när det händer saker och jag har verkligen så roligt och har haft en magisk sommar. Usch det låter som jag klagar på ett otroligt roligt liv, det gör jag verkligen inte. Men ibland är det liksom svårt att tacka nej när man kanske borde göra det? Förstår ni. Äsch, ännu ett luddigt inlägg… Men ni brukar ju gilla dem som sagt.

Går någon av er på yoga? Eller kör ni kanske lite hemma? Tipsa gärna, övningar, klipp på youtube m.m… 🙂

DSC_0675

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Yoga är kanonbra. Men det du kanske skulle ha glädje av är kanske nån pysselhobby. Det kan vara riktigt meditativt att pyssla! Det finns facebookgrupper där man kan diskutera med andra med samma intresse och de kvällarna känner man sig inte ensam. Det kan vara bra att ha något lite mer stillasittande som motvikt om man annars flänger runt lite. En annan sak, har du utretts för ADHD? Jag har några kompisar som gjort utredning i vuxen ålder och du påminner om en av dem, hon är också sån som snubblar och slår sig på allt, det hör visst till diagnosen. Ville bara nämna det av omtanke, inte alls för att vara dum. Men det var en viktig pusselbit för mina vänner.

  Monica 2017-08-10 20:41:46
  Svara
  • Svar på Monicas kommentar.

   Jaa jag får ta och testa det 🙂
   Haha nej jag har inte utretts för adhd, hade inte hjälpt med en diagnos heller tror jag inte 😉
   Kram kram

   fiiaan 2017-08-13 12:10:59
   Svara
 • Började med yoga för ca 1,5 år sen och är helt fast. Har provat lite olika, både i klass och hemma, finns hur mycket som helst online: yogobe som är svenskt tex men det jag absolut rekommenderar, och som är helt gratis, är ”yoga with Adrienne” på Youtube. Enligt mig och ett par stycken till ???? heeelt fantastisk! Perfekt för nybörjaren och massor med videos under halvtimmen. Sen är det såklart jättebra att hitta en klass och lärare man gillar och som lär ut den slags yoga som passar just dig. Lycka till! Namaste ????

  Elin 2017-08-06 22:24:16
  Svara
 • Om du vill testa yoga hemma så är ”30 Days kg yoga ditt Adrienne ” – sök på Youtube. Ett program man kör i 30 dagar, Då får man lite grunder.
  Om du vill gå på yoga i Halmstad så tycker jag att Nordic Wellness har bra klasser. Lycka till!!

  Katarina 2017-08-06 21:56:02
  Svara
 • Känner såååå igen mig i det du skriver! Är tyvärr nybliven singel och har sådan ångest över helgerna. Framförallt fredag och lördagkvällar. Tror faktiskt att sociala medier är en del av att det är sådan hets… alla lägger upp allt roligt man gör men aldrig det tråkiga liksom.

  Det är helt okej att vara själv en helgdag måste bara försöka pränta in de i skallen också

  Linnea 2017-08-06 21:29:17
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Har nyligen startat yoga igen och kör nu med youtube och Yoga with Adrienne. Finns för nybörjare, långa och korta, riktade mot stress/ångest, för olika kroppsdelar, för löpare etc. Hon har även meditation. Super!!!

   Jessica 2017-08-06 22:42:47
   Svara
 • Känner igen mig i allt du skriver. Vardagskvällarna går okej att vara själv på men framförallt helgerna känner jag mig så fruktansvärt ensam. Hittar du något tips mot det så tas det tacksamt emot…

  H 2017-08-06 17:35:46
  Svara
 • Precis så vad det för mig oxå, helgerna va värst! Då va mina barn hos sin pappa varannan vecka. Vardagskvällarna gick bra, men om jag va ledig från jobbet på helgen vaknade jag med ångest. Blev tvungen att planera in allt i förväg så jag visste vad dagarna hade att bjuda på.
  Men sen började jag växa, jag började så smått att komma till ro och börja koppla av. Nu säger jag tom nej när mina vänner vill hitta på nåt en fredagskväll för att jag längtat under veckan till min enda ensamna kväll,
  Sen kan ju ångesten komma nån gång då och då fast man knappt vet varför själv..
  Tycker de låter som ett bra val att ha en egenkväll i veckan då du bara gör precis det du vill. 🙂

  Yoga satt jag igår och funderade på, mest pga min jobbiga rygg. Så jag fick tips att köpa Paolo Roberts bok, så nu är den köpt och ag väntar på leverans..mer än så kan jag inte tipsa dig då jag är nybörjare där 🙂

  Hoppas du får en fin dag…Kram

  Anna 2017-08-06 16:12:06
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!