”Jag har inget emot tjocka människor men jag förstår inte hur du kan presentera din ICKE PERFEKTA KROPP”

DSC_0042 mindre

Bild: Mariette Trempenau, Halmstad

Bikinitrosor härifrån || Tröjja från Monki (adlinks)

Jag fick en kommentar på en bild på instgram i förra veckan som löd något i stil med ” Oh MY GOD, tycker du det där är sexigt? Jag har inget emot tjocka människor men jag förstår inte hur du kan presentera din ICKE PERFEKTA KROPP, när du gör det. Här måste du acceptera negativa kommentarer”. Texten var på engelska men jag har översatt den till ungefärlig svenska och till vad hon försökte förmedla med detta.

Först fastnade jag vid meningen ” Jag har inget emot tjocka människor…”. Nähe okej så bra då, eller vafan? Varför skulle man ens ha det känner jag! och att man ens kommenterar en sån sak. Samtidigt förvånas jag inte av något längre och det som är så skönt med dessa kommentarerna är att jag konstant blir påmind om hur viktigt det är att visa ATT ALLA KROPPAR ska få accepteras i vårt jävla samhälle. Det andra jag regerade på va meningen ”Här måste du acceptera negativa kommentarer”… Givetvis har alla rätt till sin egna åsikt men varför måste jag acceptera en kommentar som försöker kränka mig!? jag gör ett jobb, jag försöker förmedla en känsla och jag ber aldrig om någons åsikter, det enda jag gör är att uppmana alla till att trivas med sig själva. På så vis måste jag minsann inte alls acceptera några negativa kommentarer.

Denna tjejen säger i samma veva att hon inte försöker trycka ner mig. Detta säger hon efter jag har svarat henne enligt följande: Hej och tack för din kommentar. Jag älskar verkligen min kropp och tycker absolut att den är perfekt, precis som din och alla andras. Ha en riktigt grym dag. :)”

Hon förstod nog ganska snabbt att det inte fanns något att trycka ner här, och jag fick ännu en gång en påminnelse hur otroligt viktigt mitt jobb här. Det får mig inte att vilja sluta, det sårar mej heller inte, det får mig att vilja fortsätta så jävla mycket mer och stå till svars för alla dem som ännu inte klarar av det själva. Dessa kommentarerna är inte okej, och hamnar det hos någon som ännu inte är klar med sig själv, kan detta va påbörjan till en ätstörnings, det kan va påbörjan till en kroppsfixerad syn på hela ens tillvaro och det får inte ske.

Så tack, återigen tack, för att du fick mig att inse att mitt jobb är långt ifrån färdigt!! <3

Sprid kärlek hörrni!!

PUSS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!