Min Kambodja Guide

DSC_9113

Jaaa så lite bättre sent än aldrig här faktiskt. Sorry att det har dröjt, sommaren har bara rullat på sen vi kom hem på något sätt. Men nu har jag äntligen fått tummen ur så här kommer den, FIAS alldeles bästa kambodjaguide!! 🙂

Resa: 

Smidigaste resvägen vi kunde hitta va med Thai Airways via Bangkok. Detta var också det absoluta billigaste alternativen och brukar ta någonstans mellan 13 och 16 timmar inklusive bytet i Bangkok. Jag minns inte exakt vad biljetterna kostade men runt 7000:- per person tror jag 🙂 Då flög vi tur och retur Köpenhamn- Phonm Pehn som är Kambodjas huvudstad.

Visum: 

Japp, man behöver Visum till Kambodja och det är svinenkelt att fixa. Det enda du behöver göra är att ladda ner appen Cambodia E-visa, fylla i allt de efterfrågar och sen skicka in. Du kommer få ditt visum approved efter några dagar på din mail:)

Phonm Pehn: 

Vi hade endast några timmar i Phonm Pehn innan vårt flyg skulle gå vidare till Siem Reap. Jag rekomenderar inte att stanna i Phonm Pehn heller. Tyckte det endast kändes stökigt och rörigt och något fruktansvärt varmt. Vi hyrde en tuktuk i några timmar som körde runt på oss runt omkring stan och tyckte vi va hur konstiga som helst som inte vill gå ut och kolla på några av sevärdheterna. Vi orkade inte kan jag säga er, dels va vi trötta och det enda vi ville var att sitta kvar i tuktuken där vinden fläktade när vi åkte. 😉

Siem Reap:

Vi hade bokat flyget mellan Phonm Pehn och Siem Reap redan hemifrån och vi flög med Cambodia Angkor Air. Vi funderade först på att åka nattbuss men efter att ha läst mycket om det på nätet valde vi istället att flyga.

Hotellet vi bodde på låg centralt i Siem Reap och hette Rose Royala Boutique hotel som var helt fantastiskt. Det låg med närheten till deras supermysiga nattmarknad och lätt att ta sig till de olika platserna. Hotellet hade pool och det var högt värderat från vår sida då det var helt sjukt varmt!

DSC_8983 DSC_8991 DSC_9039 DSC_9071

Anledningen att vi åkte till just Siem Reap var just Angkor Wat! Templet som man absolut inte får missa. Hade jag haft ännu en vecka i Kambodja hade jag gärna stannat lite längre, Siem Reap var verkligen mysigt och ett klart MÅSTE om man bestämmer sig för att resa till Kambodja. Siem Reap och Angkor Wat får inte missas.

IMG_2779 IMG_2781 IMG_2811

Ottres Beach, Sihanoukville:

Efter två dagar i Siem Reap flög vi ner till Sihanoukville, även denna gången med Cambodia Angkor Air och även denna biljett hade vi bokat hemifrån. När vi landade på flygplatsen tog vi taxi till Ottres Beach, som ligger lite utanför Sihanoukville och som ska vara en utav trakternas finaste stränder och checkade in i vår Bungalow på Mary Beach Bungalows.

DSC_9097 DSC_9101

Små, enkla men fräscha Bungalows precis i början av Otres Beach och typ två steg till stranden. Mary Beach har också ett hotell lite längre bort där man åt sin frukost på stranden. Helt magiskt. Här solade vi, och badade, när solen visade sig. Vi hyrde även moppe en dag men då valde skyfallet att komma så vi hann med cirka 30 min på moppe.

Underbart ställe för avkoppling helt enkelt! Finns flera restauranger här också, även om platsen är liten och intim. Testa någon utav restaurangerna på stranden, sååå mysigt!

IMG_3137 IMG_3159 IMG_3320 DSC_9131

Koh Rong:

Vi hade hört blandat om Koh Rong, människor som hatade det men som sa att det definitivt var något man inte fick missa! Varken jag eller Simone ville bo på huvudstranden där all fest liksom hölls och där alla turister höll till. Det var då vi hittade Coconut Beach, bland det dyraste på ön, men åhhhh vad jag inte ångrar en minut att vi valde just den platsen.

Vi hade köpt båtbiljetter på hotellet i Otres och det väntades speedboat. Jag lovar er, detta är inget för den åksjuka, jäklar vad dom körde, snabbt och effektivt och ja, vi alla satt packade som sillar. Typiskt asiatiskt skulle man kunna säga 😉

Spelade dock ingen roll när vi ankom till sista stoppet, Coconut Beach och vi fick se vår villa på Messuas Orchard . Stranden är magisk men liten. Här finns 4-5 st hotell (änsålänge, ryktet sas att det ska byggas enormt mycket) och 4 restauranger utkastade på stranden. När jag kom hit hade jag svårt att tro min ögon. Jag trodde inte att sånna här platser fanns längre. Orörda liksom.

IMG_4974 IMG_20170624_205506-2136x3216

IMG_4288

Här är det sol och bad som gäller. Då vi var här under lågsäsong är dock vädret lite pendlande men inget som egentligen skadade. Vi var båda sugna på att dyka men då jag hade haft öroninflammation var det inget alternativ. Vi tog oss ut på en fisketur samt lite snorkling en eftermiddag. En rolig upplevelse men inget jag känner att jag skulle göra om <3

IMG_5135 IMG_5144

IMG_20170624_180920_633-810x810 IMG_20170625_213034

Vi hade cirka fem dagar här vilket kändes lagom. Är man dock en soldyrkare som jag och det är högsäsong skulle jag lätt kunnat spenderat längre tid här.

Sista natten på resan spenderades på ett hotell i Sihanoukville innan vi hade bokat en transfer från Sihanoukville till flygplatsen i Phnom Pehn redan hemifrån. Det var skönt då resan var lång, tror det tog mellan 4 och 5 timmar vad jag minns. Otroligt bekvämt att ha det när man har lång flygresa hem sen <3

Säsong:

Kambodja har liknande säsong som Thailand. Högsäsong har ni alltså mellan november och mars skulle jag säga. Vi var här och juni, alltså under asiens regnperiod, och visst märktes det men det regnar sällan hela dagar! Det kommer lite skurar och moln vilket egentligen bara kan var skönt när det är otroligt varmt i luften.

Vem passa Kambodja för: 

Jag skulle säga att Kambodja passar långt ifrån alla. Det är fortfarande inte så utvecklat och turismen har ännu inte blivit superstor. Är man bekväm av sig är kanske inte Kambodja landet jag skulle rekomendera. Vi hade inte ens varmvatten  villan på Koh Rong exempelvis. Är man dock resvan och söker äventyr, något som är lite annorlunda är Kambodja amazing. Gillar man Thailand men kan bortse från hur utvecklat det är kommer ni att älska Kambodja! <3

Har ni frågor eller något jag har missat? Ställ frågorna i kommentarsfältet så svarar jag!

PUSS!

IMG_4656 IMG_4446

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!