Recept: Cokladdadelbollar med extra choklad

collage DSC_2208 DSC_2213 DSC_2224 DSC_2245

Dessa magiska och helt amazing goda chokladbollar har faktiskt en katastrofal historia bakom sig. Dessa chokladbollar är rester från failade Bountys. Alltså HUR svårt kan det vara att smälta choklad i vattenbad? Svårt. Jag smälte först denna, och den hann bli grynig på typ två sekunder. Men jag får ångest över att slänga så jag slängde ihop mina standard dadelbollar och ner med denna smälta chokladen och resultatet blev, alltså mums!!

Chokladdadelbollad med extra choklad

8 dadlar

3 dl havregryn

1/2 dl rapsolja

1/2 dl vatten

2 msk kakao

160 g smält, ljus choklad

Gör såhär:

Mixa allt i en matberedare och låt stelna en stund i kylen. Ta sedan ut chokladmassan, låt den ”tina” lite innan du mäter upp massan efter 1 msk. Rulla sedan till bollar och rulla i kokos. magiskt goda!

Hur det gick för mina Bountys? Katastrofalt asfula men goda!!;)

PUSS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Så goda de ser ut! Perfekt när det blir fel men ändå så bra. 🙂 Det där med att smälta över vattenbad kan vara knepigt, men allt handlar om vattenångan, det får absolut inte sippra i någon ånga i chokladen så mitt tips är att alltid se till att bunken täcker hela kastrullen. 🙂

    Kram på dig!

    Sara 2017-09-06 16:14:42 http://www.finest.se/baakochmaat/
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!