Min Polen Guide

Heeej hörrni! Här kommer min Polen-guide som jag hoppas ni ska uppskatta 🙂 Jag tycker verkligen om Polen och rekomenderar verkligen alla att åka dit om man vill ha en prisvärd och härlig weekend 🙂

Resa:

Jag har varit i Polen två gånger. Första gången med P då vi åkte kryssning dit och senast gången med Flisan då vi flög. Jag rekomenderar verkligen flyget dock. Kostar så lite att flyga med lågprisbolagen. Jag flög med Wizz Air från Göteborg och betalade cirka 1000 :- tur och retur inklusive ett incheckat bagage 🙂

Boende:

Finns mängder med fina hotell. Vi bodde på Hotell Haffner i Sopot vilket var helt okej. Jag hade höga förväntningar på hotellet och de levde tyvärr inte upp till dem men det var okej. Vi betalade cirka 4000:- för tre nätter/ två personer och för det priset förväntar jag mig lite bättre standard 🙂 Här fanns dokc ett fint spa och god frukost :)Här finns mängder med fina hotell till bra priser, tror bland annat Sheraton Sopot är helt amazing!

Lunch/Restauranger:

77 Sushi- Gillar man Sushi är detta stället att gå till i Gdansk. Ligger så fint utmed kanalen och hade en supermysig uteservering vi kunde sitta vid när vi va där. Jag har ju börjat gillar sushi men har dock inte hunnit testa på supermånga ställen ännu. Flisan sa dock att et va bra sushi jämfört med många andra ställen och jag håller med, sååå gott 🙂

Siempre- God italiensk restaurang i Sopot (finns säkert på fler ställen dock, verkade vara en kedja). I Sopot finns det två stycken, en uppe i ”stan” och en lite närmare havet, i en park bakom en kyrka. Vi testa den sistnämnda och pizzorna var fantastiska!

Avocado, Fusion Restaurant & Sushi – Supergod sushi i Sopot. Flisan hade fått den rekomenderad så självklart testade vi en take away här, MUMS säger jag bara 🙂

Crudo Steakhouse – Här åt vi första kvällen då jag naturligtvis var sugen på burgare. Flisan tog en köttbit som var okej medans jag åt burgaren som var kanon! Prisvärt var det och gott, kanske inte det bästa men väl godkänt 🙂

Lody Gofry Kawa– Glass i i stora lass! Dessa butikerna hittar du överallt och de har mjukglass samt kulglass. Jag och Flisan testade snickersglass och mums mums!!

Se & Göra:

Sopot- Mysig stad att bara strosa runt i tycker jag. Jättefint är det nere vid Piren och stranden är fantastiskt om man har vädret på sin sida vill säga 🙂

Strosa runt i Old Town i Gdansk- Gdansk är helt fantastiskt, speciellt gamla delen (Old Town) med alla dess färgglada hus och gamla byggnader. Gatorna är sprängfyllda med restauranger och små glassbutiker, du går inte hungrig i Polen vill jag lova. Du åker enkelt tåg mellan Sopot och Gdansk, det tar cirka 10 minuter och kostar cirka 20 kronor.

Shopping – Shoppingen är sådär i Polen tycker jag. Men vi hittade tillsist ett shoppingcenter som ändå var bra där Flisan shoppade loss satan. Baltycke heter det och där fanns alltifrån Zara, HM, Cubus och Bershska till Polska butiker med fina grejjer. Detta ligger strax i mellan Gdansk och Sopot och stannar stationen är precis intill 🙂

Spa- Vårt hotell hade spa vilket var skönt då det spöregnade en förmiddag! Vi tog aldrig några behandlingar men man ska passa på att göra det när man väl är i Polen. Pedikyr och manikyr också, bra mycket billigare än hemma 🙂

ium, n

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Tack för en bra guide! Är så sugen på att åka dit 🙂 Blir nog nästa sommar!

    clara 2017-10-05 08:32:39 http://claratoll.se
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!