Recept: Oboybullar

Godmorgon fredag och godmorgon godingar! Vaknade upp yr, helt orkeslös och att inte kunna hålla/greppa i något med händerna. Sjukt jäkla läskigt. Blev till att skippa träning och istället försöka få i sig frukosten så snabbt som möjligt för att se om det hjälper. Mycket skumt. Hur mår ni? Annars mår jag fint 🙂 Det är ju fredag, och inte vilken fredag som helst. Weeks Out fredag! 🙂 Ska bli så kul med Boom Boom ikväll, var längesen jag var där. För övrigt är helgen ganska oplanerad. Förutom en fotografering på söndag eftermiddag samt lite jobb 🙂 vad ska ni göra?

Jag bakade aldrig kanelbullar i onsdags, ska jag vara ärlig så PALLADE jag inte. Men jag fick feeling igår och efter att ha sprungit på ett recept på fixasjalv.se fickd et bli oboybullar, superenkla, superfula men verkligen supergoda!

Oboybullar

100 g rumstempererat smör

2,5 dl oboy

2 st stora smördegsplattor

1 ägg

1 dl pärlsocker

Gör såhär:

Sätt igång ugnen på 200 grader. Blanda sedan ihop smöret och oboyen. Det tar lite tid för oboyen att sjunka in men jobba på, det kommer 🙂 Det ska bli ett oboysmör av det liksom.

Bred ut oboysmöret på en av smördegsplattorna  och lägg sedan sen andra plattan över. Skär ut remsor, snurra remsorna  till en lång spiral och snurra sedan ihop spiralerna till snurror. Tryck fast ändarna på spiralen under bullen så den inte går upp under gräddning.

Pensla snurrorna med uppvispat ägg och strö sedan på pärlsocker 🙂 Grädda i ugnen mellan 10- 12 minuter. Håll koll så oboykrämen inte bräns vid 🙂

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!