Jag behöver inte se ut på ett visst sätt för att duga!

Är det verkligen så mycket att kräva? Att alla, då menar jag ALLA, ska kunna få vara sig själv och vara nöjda med det. Ingen ska behöva bli kränkt för sin vikt eller fettprocent, ingen ska behöva bli kallad ”för snygg” eller råka ut för uttryck ”så ska en riktigt kvinna se ut”. Ingen ska behöva vara size zero för att duga, man ska heller inte behöva vara plussize, ha stor eller liten rumpa, thighgap eller inte thighgap! KAN INTE ALLA BARA FÅ VA SOM VI ÄR? Det är ju det vi är bäst på?

Jag är stolt över min kropp och jag är stolt över bilderna. Inte för att min kropp ser ut på ett visst sätt utan för att jag är jag! Jag är stolt över att vara jag och jag trivs med mej själv. Ni behöver inte vara size zero eller plussize, ni behöver inte vara något där i mellan heller. Det enda ni ska vara är att vara er själva, utan någon som helst benämning på det mer än ett namn och ett stort jävla PERFEKT efter det! Ska inte det vara okej för mig att vara det också då?

Jag la upp en utav bilderna som jag tog med Mariette i söndags på instagram igår och möttes med otroligt mycket härliga kommentarer om att jag inspirerar er, vilket är underbart! MEN, den gången möttes jag också av en del kommentarer där ord som normkropp, icke-plussize och priviligerad kropp dök upp. Att det återigen skulle vara lättare för mig att älska mig själv i det samhället vi lever i idag. Att jag är accepterad av samhället med tanke på min normkropp, att jag har kurvorna på rätt ställe, att jag har min smala midja och mina breda höfter. Jag är inte plussize och därav ska det vara enklare för mig att älska mig själv? Jag ska inte behöva väga mer eller mindre, jag ska inte behöva ha större eller mindre storlek i kläder eller förändra mig själv på något sätt för att få jobba med det jag gör. Likväl som jag tycker att ni ska vara er själva, likväl som att jag dagligen berättar för er att ni duger, oavsett kroppsform och vikt, ska väl jag få göra det också?

Jag vill inspirera er till att vara er själva, inte till att vara som mig, det vet jag att de flesta av er förstå men jag börjar bli så innerligt trött på att höra kommentarer som att det skulle vara enklare för mig att älska mig själv för jag är accepterad av samhället. Det är inte därför jag idag har accepterat mig själv för att vara jag., det har jag gjort för att jag har jobbat otroligt mycket med själv de senaste tre åren och jobbar än idag på att ta hand om min självkänsla och mitt välmående på allra bästa sätt.

Detsamma gäller för er! Det enda som spelar någon verklig  roll är ditt sätt att se på dig själv. Att du inser hur fantastisk du är och hur perfekt du är precis som du är. DU behöver inte se ut som mej, som din granne, eller som modellerna på TV. Du ska se ut som dig. Och samma gäller för mig! <3

Be powerful, Be YOU!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!