Jag vill vara den förebild jag själv behövde när jag var 15.

När Expressen skrev igår och frågade om jag ville ställa upp på en intervju kring det jag jobbar med och det min instagram/blogg handlar om skrek jag rakt ut. LYCKA! Lycka att detta tas upp, lycka att man äntligen börjar prata mer om ämnet, inte bara i sociala medier. Lycka att få synas på en plats där de löpsedlarna som allt fick en att må så dåligt  brukar placeras. Lycka att få inspirera er. Ja det var bara lycka.

”Men måste du visa upp din kropp?” löd en fråga i mitt kommentarsfält idag. Varför ska jag inte visa upp min kropp undrar jag? Om  inte jag och mina andra kroppspositiva systrar gör det, hur ska vi då kunna ändra de skeva samhälle vi idag lever i till ett samhälle där alla kroppar accepteras? Vi, och när jag säger vi, menar jag samhället, matas dagligen av bantningstips, dieter och bilder på hur vi SKA och BÖR se ut. Vi matas dagligen med vad som är bra och vad som är dåligt. herregud, det är våra utseenden det handlar om? Det handlar om våra unikheter, om oss, som personer. Varför ska vi förändra oss när vi kan vara den perfekta versionen utav oss själva, vara våra egna allra bästa vänner och ge oss själva den kärleken vi ger och sprider runt omkring oss. Varför ska vi, som ska leva med oss själva för alltid, vara våra egna ovänner, förakta oss själva så vida pass att var tredje ( japp, VAR TREDJE skolungdom idag lider av ätstörningen UNS)?  Och att även ”vuxna” (ja, när man nu anses som vuxen) lider av olika typer av ätstörninger otroligt länge.

För mig är det en självklarhet att jag ska visa upp min kropp. Jag vill visa den som den är. Att den ser ut som den gör och att det är helt fine! Precis som din, din och din! Jag hoppas någonstans på att kunna så ett frö hos er, alla ni som följer mig här, på instagram och på bloggen och förhoppningsvis många många fler. Så ett frö om att bli er egen bästa vän och att få er att sluta sträva efter att vara någon annan än er själva! Jag vill vara den inspirationen jag själv hade behövt när jag var 15 år. Det kanske hade sparat mig några år av självförakt och hat. Så jaaa, jag måste visa upp min kropp. Jag gör det för mej själv, men framförallt för er och våra barn, och vår barnbarn och barnbarnbarn. Våra barn lyssna på oss. Lär vi oss att älska oss själva, lär vi dem att göra detsamma!

Artikeln har ni här om ni vill läsa den 🙂

 

PUSS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!