Hur fan ska man veta vad som är äkta?

Förstorat höfter och minskat midjan!

Förstorat brösten, breddat höfterna och minskat midjan!

Jag hoppas ni ser skillnad på de båda bilderna ovan? Och jag hoppas redan nu, när ni sett bilderna och läst dessa raderna hittills att ni förstår vad jag vill förmedla och vart jag vill komma med detta blogginlägg this time. En ”kollega” men också en inspiration till mig hade postat en liknande bild på sin instagram för några veckor sen som jag skrollade förbi i flöder. Mina ögon fastnade såklart, vänta lite här nu, vad är det jag ser? Jag tror varken ni eller jag förstår ( i mitt fall förstod) hur enkelt det är att manipulera bilder på mobilen idag. In på google play/app store, en snabb sökning och hundratals appar kommer upp som resultat, alla appar liknande denna som jag använt, där man enkelt kan manipulera sin egen kropp i bildformat och snabbt och smidigt slänga upp den på sociala medier och på så vis manipuler vår omgivning så vida pass, att ätstörningstatistiken stiger ÄNNU mer, för det är precis det den gör. Av en simpel anledning att det finns så satans mycket BULLSHIT på sociala medier och medier överlag.

Vem gör vi detta för? Alltså helt seriöst? Jag har aldrig någonsin använt mig av en sån här app, tills idag, då jag ville visa er. Varför vill jag visa er? Jooooooo för att berätta för er att allt det ni ser på instagram är LÅÅÅNGT ifrån äkta hörrni. Vi lever tydligen i en värld där vi är så besatta av att pleasa andra att vi faktiskt är beredda att förändra våra kroppar genom en mobilskärm, men i verkligheten ser kroppen helt annorlunda ut! Vad får vi ut av detta, egentligen? Personen som gör det mår dåligt över kroppen som han/hon besitter just nu och personer som ser hans/hennes bilder mår dåligt för att de önskar uppnå något som inte ens är äkta, något som inte ens finns i det verkliga livet.

Jag vill bara kika in och berätta detta för er. Till er som dagligen suktar efter att se ut som någon annan, som sitter på instagram med innehåll sprängfyllt av träningsinpo, som kanske sliter dag ut och dag in på gymmet för att uppnå en idealkropp, som svälter sig, kräks upp sin mat, som står framför spegeln och säger de grymmaste sakerna man kan säga till någon annan i spegeln varenda morgon. Till er vill jag säga sluta! Du är fantastisk, snygg, sexig och helt underbar. Din kropp är perfekt, perfekt för att den är din, perfekt för att den är alldeles alldeles unik. Du behöver inte större rumpa, heller inte mindre, du behöver inte väga mindre, eller mer på den där jävla vågen. Du behöver inget annat än att vara dej själv, och älska dig för det.

Och till er som faktiskt manipulerar innan ni slänger upp dem på instagram, sluta! Till er gäller samma sak som ovan. Du behöver inte manipulera något för att duga. Du behöver inte förstora den där rumpan och minska den där midjan. Din rumpa är bäst, din midja lika så! <3

Vi kan inte göra allt för att påverka kroppshetsen idag, men alla kan göra något. Börja med att vara snälla mot er själva. Börja med att vara äkta och sann mot dig själv. Berätta för dig själv att du dagligen duger, ta bilder på  dig själv och lägg gärna upp dem (mer kroppar åt folket) men lägg upp dem som dem är. Visa med stolthet vem du är och visa världen att du duger,

Till er som inte vill lägga upp bilder på sociala medier, välj bra förebilder! Välj dem som lyfter dig, dem som får dej att känna dig unik, som får dig att känna att du duger! För det är precis det du gör!

 

PUSS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!