Hur berättar man för två barn, på 10 och 7, att deras pappa inte kommer hem mer?

Jag har länge funderat på detta inlägget faktiskt. Jag vet att jag nämnde det här på bloggen för någon månad sen att jag skulle ta upp det, men sen har jag inte hittat något direkt bra läge känns det som, tills nu.

Jag var 10 år och min lillebror 7 när vi kom hem från Varberg, till en sommarstuga full av gråtandes släktingar. Det var sommaren 1999 och jag och min bror hade helt ovetandes spenderat en helt vanlig sommardag på Gätteröns klippor. Mamma kommer fram, med tårarna rinnandes ner för kinderna, sätter sig på huk framför mig och min bror och berättar att pappa har gått bort. Gått bort? Vart? Och hur länge?

Jag minns det så jäkla tydligt, jag kommer ihåg precis hur allt ser ut runt omkring oss och det mesta av vad som sas och hände. Ett utav väldigt få minnen jag har från denna tiden som är relativt tydliga.

Hur berättar man för två barn, på 10 och 7, att deras pappa inte kommer hem mer? Att han valt att ta sitt liv? Detta av flera olika anledningar, men huvudsakligen pga alkoholism och psykisk ohälsa. Det krävs mycket för att man ska våga ta sitt liv, och det är först nu, några år tillbaka i tiden, som jag har kunnat acceptera hans beslut. Väljer man självmord ser man inget annat än mörker, även om det innebär att lämna en fantastisk fru och två barn kvar här. <3

Till sommaren är detta 19 år sedan hörrni och som sagt, det är något jag valt att inte direkt prata om, förens nu, då jag kände mej redo samt tyckte att läget passade väldigt utmärkt.

Här har ni nämligen en stora anledningen till att jag oftast väljer att avstå från just alkohol. Jag kallar mig själv allergisk, min kropp stöter ifrån sig det vid förstora mängder och därav, väljer jag i stort sätt alltid att avstå från det helt.

Julafton blir alkoholfri för min del, likaså nyårsafton. I samband med detta postar jag två bilder på Goddrycks fantastiska, alkoholfria bubbel. Det kunde inte bli lägligare enligt mig. Genom att göra det skänker nämligen Goddryck 2000:- till en välgörenhetsorganisation som jag själv får välja. Med tanke på min barndom valde jag givetvis IOGT-NTO! Alkoholen tar alldeles för stor plats i mångas liv idag,och speciellt vill jag dela detta nu, såhär i juletid. Låt julen vara barnens högtid och välj att prioritera rätt! <3

Ta ställning du med och välj en vit jul och snälla, va rädda om er!

All kärlek till er!

PUSS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!