Recept: Banan & kokosbollar

Jag fick ju för några veckor sen hemskickat Annika Sjöös nya kokbok som en liten julklapp. Den är verkligen så inspirerande och proppfull med grymma, färgglada och nyttiga recept! Jag har ju lovat mig själv (och er!) att baka mer i år och därför var det ju en alldeles perfekt julklapp till lilla mig. Det första jag kikade på va ju naturligtvis desserterna och snacksen och dessa banan & kokosbollar dök upp mitt framför näsan på mig. Kollar i fruktskålen och ser 4 snart övermogna bananer och tänket ”Rackans så passande, blir till att göra banan & kokosbollar här nu då”. Jag slängde också ihop några andra bollar, men dem får ni recept på i vloggen på måndag nästa vecka 🙂 Jag tycker absolut ni ska spana in Annikas bok också, som sagt, sprängfylld med grymma recept och massa fina bilder, värt det när inspirationen tryter. Ni hittar den här (adlink) .Någon mer än jag som älskar kok och bakböcker förresten? De gör mig otroligt glad att bara ha dom faktiskt. 😉

Banan & Kokosbollar

4 mogna bananer

4 dl riven kokos

2 tsk kanel

2 tsk vaniljpulver

Gör såhär:

 Sätt ugnen på  175 grader. Mosa sedan bananerna i en bunke och blanda sedan ner kokos, vaniljpulver och kanel. Rulla till önskad storlek på bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen i cirka 15-20 min, håll koll så det inte bränns! Förvaras sedan i kul eller frys. Perfekt med några stycken som ett litet mellis!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!