Weekend Brunch!

Godmorgon fina! I söndags fick jag äntligen bjuda Rasmus på brunch… Det mest negativa med att jobba endast helger i stort sätt, vi har väldigt sällan mornar att spendera ihop. Så denna morgon (i söndags) tassade jag upp tidigare medans han låg kvar i sängen och smällde till med en kanonbrunch, såklart! Min specialare om jag får säga det själv. Älskar att skämma bort mina nära med simpla saker som dessa. Presenter hit och dit, vafan är det när man får en kanonbrunch som denna serverad? 😉

 

Självklart blev det amerikanska pannkakor (recept nedan), mitt härliga hallonbröd (recept nedan), olika toppings i form av nutella, grädde, sylt, juice såklart och goaste frukten ever! Visst är porslinet helt fantastiskt!  Jag ångrar så mycket att jag inte köpte fler tallrikar. Det kommer från Gekås, IN LOVE är jag!!

 

Hallonbröd

2 dl rivet äpple

1 dl frysta hallon

2 dl grahamsmjöl

2 dl vetemjöl

1/2 dl chiafrön

1 msk olivolja

3 tsk bakpulver

2 dl mjölk

1 nypa salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan i olja, mjölk, rivet äpple och de frusna hallonen och rör om tills allt har fördelats. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i ugnen i cirka 50 minuter.

Låt svalna och servera med valfria tillbehör!

 

Amerikanska Pannkakor

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 msk socker

1 krm salt

2 1/2 dl mjölk

2 msk smält smör

1 ägg

Smör till stekning

Gör såhär:

Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. Vispa sen ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa allt till en slät smet.  Hetta upp ett stekjärn med lite smör och klicka ut cirka 1-2 msk smet per pannkaka. Grädda tills pannkakorna fått färg på en sidan och ungefär lika länge på andra. Servera med valfria tillbehör!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!