Reunited med havregrynsgröt!

Jag har länge varit inne i någon slags halvdan period med maten! Oregelbundna tider varvat med en del socker och annat… Gott är det ju såklart men jaa, jag märker ganska snabbt att jag inte mår bra av det i längden. Alla har vi ju dpnna perioder och det är helt okej, men nu har jag verkligen kommit till stadiet där jag saknar mina gamla vanor extremt. Där jag åt regelbundet, gott och bra!

Nu har jag mått jävligt bra under en period, jag känner mej otroligt stabil psykiskt och ett lugn har infunnit sig som jag inte kan beskriva riktigt. Jag känner mej trygg.

Då jag är en känslomänniska påverkars mina matvanor otroligt mycket av mitt mående, jag har svårt att äta när jag mår dåligt och känner ångest exempelvis. Vissa har ju tvärtom och det är såköart väldigt olika hur man reagerar.

Men den senaste tiden, då jag mått bra, har vanorna som jag sedan tidigare trivts med kommit tillbaka och idag kände jag till och med sig för havregrynsgröt! WHAT!?

Jag såg en bild på Instagram från arlaköket på en stor skål havregrynsgröt med diverse toppings och jag ba omg!! Jag behöver!

Så efter en iskall promenad med Märta sitter jag nu med godaste  havregrynsgröt skålen och laddar upp inför en heldag i Värnamo hos Trend House! Så jävla kul dag! Receptet får ni nedan för givetvis är det ingen vanlig havregrynsgröt här inte!

Fias havregrynsgröt med blåbär och kokos

1 dl fiberhavregryn

2 1/2 dl vatten

1/2 krm salt

1 näve russin

1 tsk agave sirap

Lite vaniljpulver

Gör såhär:

Koka upp och låt sjuda i några minuter till vattnet kokt bort. Värm upp några frysta blåbär i micron och toppa sedan gröten med det och kokoschips! Mums!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!