Jag känner frihet…

Byxor från Vietnam || Kofta här (Klick!) (annonslänk)

Så länge jag kan minnas har jag alltid sökt något. Rest land och rike för att hitta mig själv och den plats där jag känner att jag hör hemma, testat alla dieter och quickfix som finns för att gå ner i vikt och förhoppningsvis trivas i mig själv och den jag är. Så fel jag kunde ha att tro att alla mina problem och psykiska bekymmer låg i min vikt och i min kroppsform.

Den dagen jag bestämde mig för att 12 år av livet fick vara tillräckligt att leva med kroppsångest var min räddning. De följande halvåret var tufft men jag lärde mig mer om mig själv än vad jag gjort under hela min livstid, nämligen fröjden i att trivas i sin kropp, som den är, här och nu! Att acceptera sig själv borde vara så fruktansvärt jävla självklart, istället är det en utav de största och svåraste sakerna för oss att göra. Istället för att fokusera på allt vi har, väljer vi istället att fokusera på motsatsen. Då blir vi aldrig tacksam och vi kan aldrig tacka oss själv för det vi faktiskt har, idag! <3

Idag kan jag liksom glädjas åt saker jag inte ens trodde man kunde fokusera på. Saker som tidigare varit så små att man inte ens reflekterat över dem men som nu kan göra en hel vardag. Jag hängde exempelvis ut sängkläderna på vädring på altanen idag och kom på mig själv att skina som en jävla sol och känna en sån enorm glädje. Här stor jag och hänger ut mitt och min sambos dubbeltäcke på vår altan i huset där vi numera bor tillsammans. Det kändes så underbart skönt, ljust och fridfullt.

Igår, på en gunga, på en strand, vid havet, bara 15 minuters promenad från där jag bor, satt jag igår kväll och bara log. Fan vad fint här är, sa jag till Mariette som jag alldeles strax skulle ha en photoshoot med. Jag älskar Halmstad och jag har aldrig någonsin känt mig så hemma som just precis här. Jag har alltid rest för att komma bort. NU kan jag resa för att jag älskar det, njuta av att vara borta men njuta minst lika mycket av att komma hem. Jag förstår äntligen vad Borta bra men hemma bäst faktiskt innebär.

Du har mycket att vara tacksam för. Din kropp är faktiskt en av dom även om du har otroligt svårt att förstå det just nu. Uppmärksamma de små sakerna, som att känna doften av nytvättad tvätt, en vindpust när du sitter på cykeln på väg till jobbet. Ta in arkitekturen eller naturen runt omkring dej, du komemr se saker du inte sett tidigare!

Puss!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!