Min första babyshower…

Babyshower är verkligen något som skjutits till skyarna de senaste åren. Förr hade man ju det aldrig? Jo i USA för det är förmodligen deras påfund men inte i Sverige, vad jag vet i alla fall. Igår var jag på min första. Och nej, det var inte min som några på instagram frågat, det var min svägerska 😉 Det var jättemysigt.

Hela fredagen spenderades med att baka. Det gjordes kladdkakemuffins, Cupcakes och djävulens påfund, CAKEPOPS!! Hur i helvete får man ens dom snygga?! Aja, vi lyckades väl hyffsat. Kladdkaksmuffinsen blev extremt kladdiga, de hade varit perfekta om de fick hållas i formen, alla undrade vilken fyllning det var i cupcakesen, vi ba ; oj dom är nog inte klara 😉 haha. Så bakningen gick sådär men allt blev megagott och babyshowern blev superlyckad.

Utöver det hade vi lite lekar. Gissa bajs i blöjja (Man smälter choklad av olika smaker och lägger i blöjja så ska man gissa rätt smak), gissa barnmat (samma sak här fast med olika barnmat och fyyy fan vad äckligt barnmat är by the way, ger vi seriöst det till våra barn?) och sen en tävling där man ska mäta mammans mages omkrets. Jättemysigt med fika,lekar och presentöppning! <3

Min klänning här (Klick!) (annonslänk)

Kladdiga kladdkaksmuffins

150 g smält smör

4 ägg

4 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

5 msk kakao

2 dl mjöl

1 nypa salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Under tiden rör du ihop socker och ägg i en bunke och de torra ingredienserna i en annan. Rör sedan ihop allt och tillsätt sist smöret. Häll upp smet i små muffinsformar och grädda i ugnen mellan 15 och 25 minuter. Våra blev liiiite väl kladdiga, hade inne dem i 15 minuter. Hade de varit i springform hade den varit perfekt men den blir snabbt torr så håll koll. Den ska vara lös i mitten. Hellre för kladdig än för torr 😉

 

Cakepops

1 sockerkaka (receptet vi använde hittar ni här )

150 g färskost (vi använde philadelphia)

300 g vit blockchoklad

Träspett

Strössel för garnering

Gör såhär:

Mixa sockerkakan till smulor och blanda sedan med färskost till en fast och smidig deg. Rulla bollar ( som köttbullar i storlek typ) och lägg på en tallrik och ställ i frysen i cirka 30 min. Smält sedan chokladen och doppa sedan en änden av spettet och stick ner varje boll i varje spett och låt den stelna lite så att den fastnar. Doppa sedan hela bollen i den smälta chokladen, låt överflödig choklad rinna av och garnera sedan med strössel. Vi satte pinnarna i små glas i kylen och låt de sedan stelna där.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!