Våra barn lyssnar! – 5 tips för att främja ett kroppspositivt tänk hos era barn

I samarbete med Newbody.se.

”Jag kan inte minnas att jag någonsin under min barndom hörde någon i min närhet säga ”Jag älskar min kropp” eller ”Åh vad jag trivs med mig själv och så som jag är skapt”. Jag kan inte heller minnas att jag någonsin hört någon prata gott eller väl om sin kropp i min närhet. Aldrig orden ”Jag duger som jag är, jag räcker till”. ”

Bild: Mariette Trempenau

”Ingenting händer över en natt men tillsammans kan vi på lång sikt ändra det skeva samhälle vi idag lever i. Vi kan uppmuntra allas lika värde oavsett storlek i kläder, hudfärg eller vikt. Vi kan uppmuntra dem att unikt är coolt och att man duger precis som man är. Någonstans måste vi börja och vad kan vara bättre än att börja med våra egna barn?”                                                           

Jag är så jävla stolt att jag, i samarbete med New Body, har fått möjligheten att bidra med mina 5 bästa tips hur man främjar ett kroppspositivt tänk hos våra barn. Tips hur vi, som vuxna, kan vara de förebilder vi själva hade behövt när vi var yngre. Det är vårt ansvar som vuxna att inspirera våra barn och ungdomar att unikt är coolt och att man duger, oavsett vikt, storlek eller hudfärg. När jag var ung fanns inte denna typ av inspirationsmöjlighet. Instagram, bloggar och andra sociala medier  där man snabbt kan nå ut till människor var inget alternativ. NU har vi möjligheten att utnyttja den sociala värld vi faktiskt lever i och använda den till något viktigt, något som bidrar till andras välmående. Jag vet inte alls hur andra influencers tänker, men jag, jag vill bidra med något. Något som skapar välmående och ett sunt tänk för andra. Hade detta funnit när jag behövde det som mest hade det sparat mig 12 år av ätstörningar. Ändra det förflutna går inte, men vi kan hjälpas åt så att våra barn och ungdomar slipper genomlida det många av oss fått genomlida. Oavsett om det är våra egna barn, grannbarnen, skolungdomarna på skolan du jobbar på, kusiner, vänner eller helt enkelt alla barn/ungdomar som har en telefon idag, så kan alla bidra på något sätt.

Blogginlägget med mina tips och the story of my life hittar ni här. Tack för att ni läser och Tack New Body för denna chansen att få sprida mitt budskap.

PUSS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!