Chilla Fia, du är ingen Yogaexpert… än!

Jag har haft en känsla av att det skulle vara min grejj. Även om jag testat på det och aldrig riktigt hållt fast vid det visste jag någonstans innerst inne att det bor en liten Yogi i mig. Bohemen i mig skriker ju efter det här enkla och simpla, både i klädstil och i mitt sätt att leva. Jag ser liksom framför mig hur jag lullar runt i mina elefantbyxor utanför en hydda någonstans i Ubuds djungel på en semester i Bali. Eller varför inte på nästa drömresmål, Sri Lanka? Jag snackar naturligtvis om Yoga. Jag har nämligen hittat en Yogaform som passar mig, helt perfect!

Så hur gör man när Yoga klasser stressar en och man självklart tycker att Yoga med Adrienne är helt fantastisk men man hinner ju för tusan inte med i alla rörelser? När jag precis hittat the perfect Downfaced-dog pose eller vad tusan det hittar ska hon byta pose för då har hon liksom redan gjort den. Och man ba, neeeeeej jag är inte färdig, chilla nu Adrienne!

Så hur gör man? Joo, man tränar poser hemma!!! Detta har gett mig kärlek till Yoga hörrni. Jag älskar den stunden på morgonen när jag får köra mindfullness blandat med grym bålträning. Jag vill bara säga en sak, jag är absolut ingen Yogaguru så namnen på poserna och sånt har jag googlat och inget jag kan utantill. Just so you know 😉 Ni ba, Sophia, chilla, du är ingen yogaexpert. Alldeles riktigt, det är jag icke!

Jag hade turen att ha gått på några Yogapass tidigare och även försökt mig på Yoga på Youtube så jag har hyffsad koll på en del poser. Jag tycker man kan kolla på Youtubeklipp, mest för att se hur poser genomförs för att kanske känna sig lite tryggare hur man ska göra, absolut 🙂

Jag gör i alla fall så att jag sätter igång lugn musik. Har laddat ner Insight Timer där man kan ställe in tid, olika bakgrundsljud med mera. Egentligen är det en Mindfullness app, men Yoga finns med som alternativ också 🙂 Sen har jag googlat ordet Yogapose och fått upp en grymt bra sida med bilder på olika Yogaposer, den hittar ni här. Sen bara kör jag. Antingen 30 minuter eller 45 minuter. Med de poserna jag kan blandat med stretch och andning. Ingen stress eller  rädsla för att andra ska se hur man gör poserna fel. Bara du och din tid på att utöva poserna helt i din egen takt! Jag tror dessutom att det är bra att lära sig poserna ordentligt för att kunna utvecklas inom Yoga, det är ju trotsallt träning för de viktigaste musklerna vi har runt om magen och ryggen 🙂

Jag har också en del favoritkonton på Instagram som är så inspirerande när det kommer till just Yoga. Kolla in på @findingmorgantyler , @alexzandrapeters  och @casa_colibir

Så vilken pose ska vi sätta upp som mål för att vi kan i slutet av året? Jag tänkte mig Bakasana (Crow ”Kråkan”Pose) 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!