Recept: Mint och Daimtryfflar

Härliga, soliga fredag! Hej kompisar! Hur mår ni?

Jag är fortfarande inte riktigt pigg, halsen värker och jag tror fortfarande jag har lite feber om dagarna. Så jag försöker chilla men det är lättare sagt än gjort. Rasmus frågade igår om jag aldrig funderat på att göra en utredning om jag har en bokstavskombination. Hmm mycket möjligt att jag har det, men en diagnos kommer ju inte göra någon skillnad älskling, kommer ju fortfarande vara samma spralliga, härliga, glada, rastlösa Fia liksom 😉

Ikväll vankas det tapas och lite bubbel med Sanna, vi båda firar framgångar på arbetsfronten och vad passar då bättre än god mat och sin bästis vid sin sida? Där ställde jag mig och bakade lite i morse. Jag har inte handlat ordentligt på flera veckor så det fick bli vad som fann helt enkelt. Lyckades skrapa fram vispgrädde, två olika sorters choklad och en klick smör. Vad gör man av det? Jo tryfflar! Det är ju så satans gott. Och självklart ska ni få receptet. De måste stå i kylen i 6-8 timmar för att stelna dock så det är på håret att ni hinner göra dom ikväll, annars är de perfekta tills imon tycker jag 🙂

Mint och Daimtryfflar

100 g Marabou Premium Mint

100 g Marabou Daim

1/2 dl vispgrädde

1 msk smör

Florsocker eller kakao att rulla i

Gör såhär:

Mät upp grädden i en kastrull och bryt sedan ner chokladen. Smält på svag värme under omrörning. När grädden och chokladen smält samman lägger du i smöret och rör om tills smöret smält. Chokladsmeten ska då vara slät (lite klumpar från daim och mint finns) och glansig. Ställ in i kylen i 6-8 timmar och låt smeten stelna innan du rullar den till bollar, antingen i florsocker eller i kakao 🙂 ENJOY!

Porslin här (Klick!) (annonslänk)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!