Självkärleksmåndag – Du känner dej som snyggast när du är bekväm, när du känner dej bekväm känner du dig som snyggast!

Glad måndag på er mina fina följare. I vanlig ordning, levererar jag kroppspositiva tips till er på Youtube på måndagar i form av min stående serie, självkärleksmåndag. Men då jag vill att ni enkelt ska kunna hitta tipsen vill jag dela dem i skrift till er här också, det är ju så viktigt att ni har dem nära till hands som ni behöver.

Jag minns så väl hur jag skrek på mamma i provhytten. Ögonen var röda och rösten hes. Tårarna rann när jag såg mig själv i spegeln. Vad hade jag gjort för att förtjäna detta utseende? Jag minns hur jag trillskades med att få på mig jeans. Jag hatade jeans… Ändå skulle jag ha det. För det var trendigt, det var bara så det var. Idag vet jag bättre, och jag vill lära er att göra detsamma, här och nu.   <3

Det är så enkelt att vilja falla inom ramarna för vad som är ”normalt” och ”trendigt”. Samhället har skapat en tydlig bild av vad som är snyggt och vad som är fult, hur man ska se ut och hur man inte ska se ut. Vilka kläder som ska bäras och vad som absolut inte ska bäras. Vi blir intalade det hela tiden, att det är bäst att följa riktlinjerna, annars sticker man ut. Och det, det är ju något man inte vill, eller?

Jag är här till att lära er tvärtom. det ni läser här ovan, i kursiv stil, var jag, en gång i tiden. Idag, otroligt många år senare, med ex antal försök till bantning och diverse ätstörningar och besattheter i bagaget, har jag lärt mig att unikt är coolt och man vinner så mycket på att vara sig själv, i alla lägen.

I samband med tillfrisknande från ätstörningar och på vägen mot ett liv i självkärlek kan kroppen till att förändras. Upp eller ner i vikt(  i mitt fall upp och därifrån önskemålet om detta inlägg kom ifrån gällde det upp i vikt, därav har jag valt att kalla avsnitt hur man acceptera sina kläder när större storlekar behövs) spelar ingen roll, kroppen förändras. Och i samband med det behöver ditt huvud förändras. Din syn på dej själv behöver förändras, annars blir det galet i skallen på dej. Jag hoppas att mina tips ska vara till hjälp. Det är i alla fall så jag har tänkt! <3

Acceptera en större storlek i kläder, how to!?

6 tips ala Fia

 1. Gå din egen väg! Jag har spenderat alldeles för många år att klä mig i kläder jag tyckt varit obekväma, endast för att passa in. Man ”skulle” ha jeans, mand ”skulle” ha tighta, trendiga t-shirts med mera. Våga klä dig i din stil som du känner dej bekväm i!
 2. Bekvämt är snyggt, en underbar kombo! Bekvämt är ju egentligen det viktigaste men självklart vill man känna sig snygg och fab också! Vet du vad det bästa är? Du kan få båda! det bästa av två världar! Du känner dej som snyggast när du är bekväm, när du känner dej bekväm känner du dig som snyggast! Thats a fact!
 3.  Storleksfokus är förbjudet, fokusera istället på hur du känner dej! Nu vill jag bespara dej den tiden, den energin som jag la på att få utbrott i provrummet för att en specifik storlek i jeans inte passade. Fokusera på hur plaggen får dig att må, hur dem få dej att känna dej istället för att fokusera på storleken. Känns en XL bättre än en L, då tar du XL!! Vafan spelar det ens för roll!?

4.  Sluta tryck ner dig själv… När du slutar med det och istället lägger all den energi du vanligtvis lägger på kroppshat, på att lära dig självacceptans kommer den komma snabbare än kvickt! Självacceptansen är det första steget till självkärlek! Du kommer märka hur du utvecklas om du dagligen vågar utmana!

5. Vikt och storlek, Fuck You! Här kommer vikten in igen. För i samband med att du tillfrisknar från en ätstörning eller år av självförakt kommer kroppen att förändras. Sluta fokusera på vad vågen säger eller dina tidigare storlekar i kläder. Köp nytt som passar och fokusera på ditt mående istället!

6. Vinn över dina hjärnspöken! Denna är svårast men ack så viktig. Hjärnspökena kommer förmodligen alltid finnas där. Man måste bara lära sig tysta ner dom, man måste lära dom vem som bestämmer! Det gör du genom att trotsa. Vill hjärnspökena att du ställer dej på vågen, gör tvärtom. Gör istället något annat som tar ditt fokus någon annanstans!<3

PUSS!!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • ? Jag vill ha en gilla-knapp! Så viktigt det du skriver!

  Victoria 2018-06-01 18:36:24
  Svara
 • Känner igen mig så! mår överlag bra idag men ibland finns hjärnspöken där. När det händer försöker jag fråga mig själv ”vad gör det om jag har lite fett på magen?” Och det finns aldrig ett vettigt svar på det. Det hjälper faktiskt!

  Josefin 2018-05-29 07:40:13
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Jaaa och likaså fråga sig ”vad är det värsta med det?” eller ” vad är det värsta som kan hända?”. Då får man lite perspektiv på situation och att det inte är hela världen!

   sophiaanderberg 2018-05-29 09:48:30
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!