Upplever du att du ger mer än vad du får tillbaka!? – 6 tips till ett bättre NU!

Visste ni att bland det bästa jag vet är att dagdrömma!? Det är något jag alltid gör innan jag ska somna på kvällarna. Oftast har dagdrömmarna endast innefattat palmer, vita sandstränder och tropiska länder… Nu kan det varieras med husdrömmar, barn, jobbfantasier och självklart fortfarande resor. Att ligga och drömma, fantisera och affimera är så skönt att göra, framförallt precis innan läggdags, men också ute på promenader med lite peppande musik i lurarna. <3 Det är avslappnade men det gör mig också helt varm inombords. Tänka sig att jag kan göra och uppnå precis vad jag vill med mitt liv, bara genom att må bra!?

Ni är säker många av er som har hört talas om attraktionslagen!? Om inte, googla! Det är något alla borde anamma för att må bättre i sin vardag… Kort och gott innebär det att alla dina drömmar och önskningar kan bli sanna, så länge du mår bra och tänker positivt men också är tacksam för det du redan har, här och nu. Visst, hade det varit så enkelt hade väl alla varit miljonärer idag… Men lär mig sig tänka på ett speciellt sätt, lär sig vara tacksam för det man har, så går det faktiskt.

 

När detta paketet damp ner i brevlådan i slutet av förra veckan skrek jag! Tack snälla söta Sanna Sporrong för Drömkalendern och Tacksamhetsdagboken! Det är i dessa böckerna jag numera ska klottra ner allt det jag på kvällarna dagdrömmer om…. Och varje dag anteckna det som jag under dagen varit tacksam för! Hur mysigt koncept!?

Detta är inget samarbete alls MEN jag älskar konceptet och vill därför dela med mig av det. Vill ni shoppa hos fina Sanna så får ni 20% rabatt med koden ”mindrömsommar2018” om ni klickar här.

Jag övar varje kväll på att vara mer tacksam. Tacksam för allt jag har, tacksam för mina vänner och min familj, tacksam för livet. Jag är mästare på att längta. Det är väl där gränsen är så svår, att samtidigt som man vill dagdrömma och längta ska man också ta vara på nuet och trivas med sitt liv, som det är precis nu! Vi är nog många som lever efter att längta efter helgen, längta efter semestern, ”När jag får den kroppen kommer jag vara lycklig” eller ”när jag tjänar så mycket pengar kommer jag må bra”… Vi har alltid undanflykter till att inte vara nöjda. Men för att få det vi vill behöver vi vara nöjda, och hålla det på en balanserad nivå till vårt dagdrömmande. För drömmar och mål tar oss framåt, men vi måste vara tacksamma, tacksamma för det livet hittills har gett oss. Jag har samlat mina allra bästa tips på hur jag gör för att vara mer i nuet samt vara mer tacksam… Jag är definitivt ingen expert och jag skenar iväg av längtan minst flera gånger om dagen, alltid är det ju något. Men jag tänker att det kan ju bara bli bättre, ska vi hjälpas åt!? Detta är nyckeln till så jävla mycket självkärlek, att ge sig tiden att vara tacksam, tacksam åt sig själv, men också till det vi har!

6 tips till ett bättre NU!

 1. Mindfulness! Mindfulness är bra till så jäkla mycket! Det har lärt mig att hantera min ångest, att vara mer tacksam… Men framförallt har det lärt mig att kunna välja vad jag vill tänka på, vilka tankar som ska få styra samt hur jag ska känna mig av vissa tankar. Ladda ner appar på telefonen och börja. I början kunde jag endast sitta i 2 minuter innan jag blev sjukt stressad. Idag gör jag det innan jag ska sova och somnar av det. Ge det tid! <3
 2. Tacksamhetslista! Jaaa vid det här laget fattar ni ju att jag älskar listor, fatta att jag blev glad över böckerna ovan då!! Skriv listor hörrni. Skriv listor på vad ni är tacksamma för just nu. Du kommer inse att du har massa saker att vara tacksam för. Skriv varje kväll ner saker du har att vara tacksam för från dagen som gått. Du kommer fatta att du har det så bra, just precis nu!
 3. Bryt upp med energitjuvar! För att kunna känna tacksamhet behöver man omringa sig av personer att vara tacksamma för. Upplever du att dy ger mer än vad du får tillbaka!? Bryt upp! Se till att få tillbaka den energin du ger… Det är du värd!
 4. Drömpresentation! Skriv ett brev till dig själv där du presenterar dig i ett drömscenario. Du lever ditt drömliv helt enkelt. Hur ser det egentligen ut!? Skriv detaljerat och förvara lappen. På så vis har du en målbild dit du vill ta dig. Inte genom att stressa, utan genom att vara tacksam över det du redan har… <3
 5. Se till att varje dag har något att längta till! Många längtar till helgen, då man upplever vardagen som vardag och väldigt tråkig. Se till att du varje dag har något roligt som händer, något som sätter guldkant på din vardag, något att längta till. Det kan vara en lugn kväll med serier hemma, en god middag med partnern/vännerna, att unna sig en kaffe på Espresso House istället för vanliga bryggkaffet hemma, eller som för mig, en god Celsius innan morgonpromenaden.
 6. Trivs man inte, kan man faktiskt gör något åt det! På tal om att längta till helgen, många gör ju faktiskt det för att man vantrivs med sin vardag. Så, se till att trivas med din vardag!? Vantrivs du med jobbet? Byt jobb!! Vantrivs du med dina vänner? Byt vänner! Vi har blivit tilldelade ett liv, ett liv att spendera i missnöje eller tacksamhet, du väljer!

Vi alla styr över våra egna liv och många av punkterna är kanske sånt som inte går att förändra på en dag. Jag förstår att man inte bara kan gå in och säga upp sig på jobbet utan att ha en plan, eller så gör man det. Alla är vi olika. Men alla dessa tips kommer leda till ökat välmående hos dig och ökad tacksamhet till ditt eget liv, som det är nu! Det är upp till oss hur vi vill leva, absolut. Men jag hade fan inte velat ligga på min dödsbädd och inse att jag jobbat på ett jobb jag alltid hatat och levt för helgen. But thats me! Men jag tror inte någon vill det, eller hur?!;)

PUSS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej!!!

  Vilket supertips! Beställde via din länk, valde ”drömpaketet”. 🙂

  Är i ett sånt stadie i livet att jag har stor användning för detta tips!

  Kram

  Clara S 2018-08-01 19:50:15
  Svara
 • Håller med till 1000. Har under ett tag funderat på just dessa saker, så lite skoj att du skrev om det nu!
  De viktigaste sakerna tror jag för att sedan kunna vara tacksam för det man har är just att 1. försöka hitta ett liv man trivs med, inte bara på helgen. 2. göra sig av med energitjuvar!

  När de två sakerna finns på plats så är det lättare att njuta och vara tacksam över småsaker. SÅKLART kan man göra det innan också men jag tror dessa saker påverkar en sån otroligt mycket att det är värt att ta tag i dessa saker först!!
  Fundera över, vad vill jag göra? Kanske inte kan få sitt drömliv direkt, men man kanske kan ändra arbetstiderna? arbetsplatsen? Avdelningen man jobbar på? osv så länge. Ett steg i taget.

  ENERGITJUVAR är ett STORT gissel i dagen samhälle! Man har inte tid och energi att låta folk (och saker) förstöra för en. Lägg tiden och energin på människor och saker du uppskattar i stället och får energi tillbaka av!

  TACK för återigen en väldigt väldigt bra post!! <3

  Jenny B 2018-06-07 16:34:03
  Svara
  • Svar på Jenny Bs kommentar.

   Åh bad glad att du uppskattar det! Jaaa, det är så enormt viktigt att reflektera. jag tror att många bara nöjer sig, som me djobb till exempel. Jobbar gör man, jobb kan inte vara roligt och inspirerande liksom.
   Tack snälla! Kraaam

   sophiaanderberg 2018-06-08 10:20:39
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!