Recept: Chokladbollar med Nutellagömma

Godmorgon gänget! Hoppas ni har en underbar start på helgen hörrni! Utebliven bloggning igår på grund av födelsedag och och student, återkommer om denna dagen 🙂

Häromdagen hade jag några tjejkompisar hemma. När jag frågade Linnea ” Gillar du chokladbollar?” Fick jag svaret ” EHM Jaaaaa ( med otroligt skånsk dialekt) . Okej , jag hade bokföringsdag så tänkte att chokladbollar var ett grymt alternativ att hinna slänga ihop 🙂 De blev underbart goda, hälften av satsen fyllde jag med Nutella. Jag är inget fan av Nutella, faktiskt, men kombon var amazing!

Chokladbollar med Nutellagömma

150 g rumsvarmt smör

1 1/2 dl strösocker

3 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

3 msk kallt kaffe

4 dl havregryn

10 tsk Nutella

Gör såhär:

Klicka ut Nutellan på ett bakplåtspapper ( klickar stora som en tsk) och ställ in i frysen i cirka 30 minuter.

Blanda samtliga ingredienser till en välblandad smet. Se till så att smöret fördelas ordentligt så det inte bli klumpar. Rulla sedan hälften av smeten till lagom stora bollar och rulla sedan i strössel, kokos eller pärlsocker. Ta sedan ut den frysta Nutellan och använd resten av smeten till att göra bollar med Nutellagömma. Ta en klick och täck över den med chokladbollssmet och rulla sedan till bollar. Jag rullade mina bollar med Nutella i kokos och de andra i pärlsocker för att kunna se skillnad! Enjoy!! ?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!