Recept: Nutellakladdkaka

God förmiddag fina ni! Hoppas ni att ni mår alldeles utmärkt. På grund av yrsel och huvudvärk blev det lite ändrad planer idag, skulle egentligen åkt upp till varberg för att träffa en tjej jag länge följt på Instagram. Men det får bli en annan dag istället, känns otroligt onödigt att sätta sig i en bil när man känner sig helt yr och dizzy, eller hur!?

Vilka dagar jag har haft. I måndags hade jag Pernilla över på fika lagom till Sverige vann matchen i fotboll (ni kollade väl?) och igår hade jag en peppdag med Tessan. Hon är min peppkompis, den bästa av de alla. Hon har alltid svar på allt den bruden. Tvivlar man på karriär, sina superpowers eller vad som, ska man vända sig till henne. Hon får en genast på bättre humör. Jag tänkte jag ska fortsätta på det lilla projektet med min Drömdagbok idag, passar det bättre än en grå dag som denna!? Att bara kura ihop sig i sängen och drömma sig bort till framtida drömmar och framtida mål. Njaaa, tror inte det. Men nu ska ni få njuta av en soliga nutellakladdkaka som jag gjorde häromdagen. Den blev aningen kladdig, men bättre med för kladdig än dör torr, alla dagar i veckan 🙂 Grundreceptet kommer från jennysmatblogg (LOVE IT) men har ändrat om lite efter egen önskad smak 🙂 Enjoy!

Nutellakladdkaka

 3 ägg

3 1/2 dl strösocker

3 tsk vaniljsocker

5 msk kakao

1 dl nutella

2 dl vetemjöl

150 gram smält smör

1 nypa salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna medans du blandar ägg och smör till en smet i en bunke. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och till sist nutellan och smöret. Rör till en slät, klumpfri smet. Smöra och bröa en springform och häll sedan över smeten och bred ut den till ett jämt lager. Grädda i ugnen i mellan 15- 20 minuter. Håll koll så de inte blir torr, den ska vara lös i mitten. Ställ den sedan i kylskåpet och låt den svalna och kladda till sig. Servera med grädde eller glas samt hallon, blåbär eller jordgubbar om det önskas.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!