5 tips till att slippa kroppsångest i helgen – Sluta sök bekräftelse från andra!

Förr kunde jag nästan ha ångest inför helgerna. Det var liksom en förtjusning blandat med skräck och ångest. Känslan av att få vara ledig och njuta av gott sällskap, god mat och godis blandades med ångest över hur jag skulle hinna med gymmet eller hur jag skulle göra med min så kallade ”treatday””. För närmare tre år sen nu’¨a, tillät jag mig själv käka det jag ville en dag i veckan. Resten av veckan gick jag på strikta kostscheman, vägde maten på minsta lilla grammet och räknade minsta lilla kalori jag stoppade i mig. Frampå helgen skulle man välja dag då man skulle ”unna” sig att äta allt det där man älskar. För mig har det alltid varit godis. Jag är en riktigt liten godisråtta och kommer nog förmodligen alltid att vara.

Såhär lever jag inte längre, men jag minns vilket helvete jag hade. Helgerna som var till för att njutas av, blev istället övermålat med ångest och tvångstankar. Dagarna när jag skulle njuta av det jag älskar slutade ändå alltid med ångest och rädsla för att jag skulle lagt på mig i vikt. Vad är det för mening med det? Så jag antar att dessa tips är till er som fortfarande lever så som jag gjorde för nästan tre år sedan, till er som mår dåligt av er besatthet till mat och till er som vill ta er ur det. Ni är inte ensam, men som något jag säger väldigt ofta, det går att ta sig hur det. Här är lite saker jag vill att ni ska tänka på inför denna helgen, saker som är värda att tänka på och som jag tror kommer få er at mår bra. Vi testar, så får vi se <3

5 tips till att slippa kroppsångest i helgen

 1. Lista på ditt drömmående denna helg. Skriv en lista på hur du vill må denna helg. Skriv hur du vill känna, vad du vill göra, vad du vill äta och beskriv även hur du vill känna när du äter det du önskar eller gör det du vill. På så vi målar du upp en tydlig bild av hur du vill att din helg ska se ut. Skriver man ner det blir det också mer ”på riktigt” på något vis och du slipper komma ihåg allt i huvudet.
 2. Fokusera på saker som får dig att må bra. Detta är din helg. En start på ett drömliv som du hädanefter ska leva. Det kommer vara tufft och svårt, men när du tagit dig igenom det kommer du älska dig själv och livet du lever, utan bantning och svält. Unna dig en helg där du gör saker som får dig att må bra och som gör dej glad. Stält frågan : vad gör egentligen mig genuint glad!? Och lev denna helg efter de svar du ger dej själv.
 3. När/Om ångesten kommer, va jävligt snabb! Jag minns hur det var. Jag plågade mig själv så mycket jag kunde under dessa perioder. Jag gjorde allt som fick mig att må sämre, för det var det jag tyckte jag förtjänade. Nu är det slut med det även för dig! Fokusera på saker som får dig att må bra hela denna helgen ( fortsättningsvis också såklart men någonstans måste man ju börja). Stå emot dessa tankarna i helgen, säger hjärnspökena till dig att göra något, gör något som istället får dig att må bra! Våga stå emot. Ett tips kan vara att skriva ner dina tankar och känslor på papper när ångesten kommer, det hindrar dig från att göra något du kanske ångrar längre fram samt ger dig tid att lugna dej.
 4. Beröm dig själv och din fantastiska kropp. Se till att ge dig själv komplimanger denna helgen. Vanligtvis är du förmodligen grymt duktig på att berömma andra men glömmer bort dig själv. Denna helgen ska du fokusera på dig själv och dina grymma grejjer. Till en början kan det vara svårt att hitta saker att berömma sig själv för, det är ens skeva självbild som talar. Men jag lovar dej, du har mängder med fantastiska egenskaper som är magiska. Vänta du bara, du kommer se dem mer och mer ju längre du jobbar med dig själv.
 5. Försök att sluta söka bekräftelse hos andra. Denna är skitsvår men va det något jag minns att jag fick lära mig på ätstörningsmottagningen va det just detta. Den enda som du ska behöva bekräftelse ifrån är dig själv fina du. Det hjälper inte att få bekräftelse från andra, mer än för stunden. Men du fastnar i ett ekorrehjul där du helt plötsligt är beroende av vad andra tycker och tänker. Ge dig själv den bekräftelsen du behöver!

 

Njut av en underbar midsommar och en underbar helg! Du är exakt lika fantastisk och exakt lika fin som dina vänner i din omgivning! ❤

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!