Recept: Blåbärsscones

Heeej mina fina. Nu har Casandra precis lämnat mej efter en förmiddags jobb tillsammans. I ugnen ligger ett vitlöksbröd och några mozarellasticks som väntar på att bli klara. Dagen innan lön får man ju skrapa fram vad man har ur frysen som man samtidigt tycker är gott;) Efter lunch ska jag iväg och hämta lite paket, bland annat Rasmus finfina födelsedagspresent (vänta bara tills ni får se dessa coola), och ikväll vankas det middag på Bulls med Casandra för att fira. Jaa, vad firar vi, livet mest! Älskar det.

Här kommer receptet på de där blåbärsscones jag gjorde i förra veckan. Det var visserligen ingen som kommenterade och ville ha det men idag hade jag dåligt med bilder till bloggen och tro mig, det var en stor miss av er att inte kommentera och önska det. Det är nämligen magiskt! Men som tur väl är är jag en schysst människa och delar med mej av det ändå, kan inte låta er gå utan det, det skulle vara otroligt elakt av mig 😉

Blåbärsscones

3 1/2 dl vetemjöl (eventuellt lite mer beroende på hur klibbig smeten blir)

2 krm salt

1 tsk bakpulver

2 msk socker

75 g smör

1 1/2 dl mjölk

1 dl frysta blåbär

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner i mjölblandningen. Arbeta ihop till en smet, förs enklast med händerna. Rör sedan ner mjölken och rör ihop till en KLABBIG smet. Min blev så klabbig att den var svår att baka ut. Därav lite extra mjöl om det behövs.

Lägg sedan ut ett bakplåtspapper på en plåt och lägg sedan över degen där på. Tryck ut degen till en platt, rund kaka. Häll över blåbären på ena sidan av degen och vik sedan över resten av degen så degen blir dubbelvikt, som en calzone och pirog. pensla sist lite mjölk på den och grädda den sist i ugnen i cirka 10 minuter. Låt sedan sconesen svalna på galler innan du skär upp i önskade stora bitar.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!