Känner ni som jag, att prestationen ligger som en tung ångest över er…

Ibland får man stanna upp och bara inse att det är de där små sakerna i livet som gör så otroligt mycket. Som ett morgonsim i poolen på Brottet. Brottet är en utomhusbassäng här i Halmstad som är helt gratis att besöka.. Hur kan jag inte ha gått hit innan?

Lusten för träning har ju inte varit på topp och jag har insett den senaste tiden hur otroligt känslig jag är för att sätta krav på mig själv när det kommer till just träning. Att sätta krav och mål på distanser och tider funkar inte. Jag blir superstressad, får ångest över att utföra det jag tänkt mig och det slutar med att jag skippar det vilket genererar i ångest för att jag inte gör det. För mig är motion och träning otroligt viktigt, dels är det viktigt för mig för att jag ska må bra, men det är också, enligt mig, otroligt viktigt för en hälsosam livsstil.

Så nu har jag helt börjat med kravlös träning. Jag skrev ju för några veckor sen om mina kravlösa intervaller och hur jag utför dem (inlägget hittar ni här) och det har hjälpt mig så extremt mycket. Jag sätter inte upp antal kilometer jag ska springa eller hur långt jag måste springa innan jag går. Jag gör som jag vill och som jag känner, där och då. Känner jag mig färdig slutar jag, känner jag för att fortsätta, så ja, då gör jag det istället 🙂

Jag tror detta är ett ypperligt sätt att hantera sin träning/motion om man exempelvis försöker trappa ner pga exempelvis ätstörningar eller psykisk ohälsa. Oftast handlar det om kraven man sätter på sig själv och presterar vi inte klankar vi ner otroligt mycket på oss själva, speciellt om vi redan ser ner på oss själva och våra kroppar. Det är lätt att säga att träning ska vara kul, har man kopplat den till ångest är det otroligt svårt att ändra på det.

Två mornar i rad har jag simmat. Första gången hade jag noll koll på avståndet. Det var när Millan sa att vi simmat 20 längder (1 km) som jag förstod hur fantastiskt skönt det är. Idag simmade jag lika långt, inga krav på hur snabbt eller något tempo att hålla. Kroppen fick styra och jag njöt av solen i ögonen och att vara tyngdlös. En sån liten sak som att ta tillvara på denna möjligheten gör otroligt mycket. Jag är inte tjejen som trivs med att träna tills jag blir helt utpumpad. Jag var det förr, i samband med att jag var sjuk, men sen jag blev frisk har jag velat hålla det på en lugn, skön nivå och det funkar för mig.

Så till er som frågar angående mina träningsvanor. Här har ni dem för tillfället. Och känner ni som jag, att prestationen ligger som en tung ångest över er, släpp kraven och försök utföra något utan att anteckna resultatet eller med inställningen att vara bättre än förra gången. Slopa tankarna om att lyfta tyngre, springa snabbare och längre på kortare tid eller simma fortare. Släpp det och lämna resten till kroppen, låt den berätta hur dagens träning blir. För det är trots allt dess dagsform som får bestämma det <3

PUSS!

Bikinitopp här (Klick!) || Bikinitrosor här (Klick!)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • TACK! Det där var verkligen vad jag behövde höra. Du är så underbar och jag ser verkligen upp till dig och tar åt mig av allt du säger. Du bidrar med så mycket i ens liv att man önskade få bidra med något tillbaks. Kram på dig!❤️

    Madeleine 2018-07-26 14:28:31
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!