”Jag behöver inga dyra smycken, väskor eller kläder. Dessa Italienska smörgåsarna och Rasmus, är allt jag behöver, en fantastisk sommarkväll som igår.”

Godmorgon härliga lördag. Igår gick Rasmus på semester, äntligen! Visst är det något speciellt med semesterstart? Känslan av att ha allting framför sig och veta att man ha X antal lediga dagar/veckor att få spendera precis hur man vill. Det är nästan som att semestern är som bäst ens innan den har börjat, eller ja, precis när den börjat, när man har allt framför sig.

Jag har gjort i ordning en lite överraskning till Rasmus. Halva eftermiddagen spenderade jag i köket för att fixa till en exemplarisk picknick att ha på klipporna vid Grötvik samma kväll. Rasmus hade dagen innan gissat vad överraskningen skulle vara. ”Är det en Picknick på stranden kanske?” Och jag, jag som har sämst pokerface och som är sämst på att ljuga kan ju inte hålla inne. Utan att svara ja vet han vad som ska hända.. ”Jaja, jag tänker iaf inte berätta vad vi ska äta” kontrar jag med.

Grötvik är min absoluta favvoplats… Jaaa, visserligen är det svårt att välja favvoplats i Halmstad, jag har många. Men en av dem är verkligen Grötvik. Längst bort på vägen finns en mysig strand med klippor vid sidan, där parkerade vi oss och jag började duka fram. Räkor med Lime Aioli, Charkspett, Italienska smörgåsar, charkbricka, melon, chips och choklad. Recept på smörgåsarna kommer nedan! Allt i en klassisk ny picknickkorg, helt nyinhandlad från ÖB. Rasmus älskade det, och jag älskar verkligen att skämma bort honom! Det är sånna här små saker jag tycker är viktigast. Att ägna tid åt varandra. Jag behöver inga dyra smycken, väskor eller kläder. Dessa Italienska smörgåsarna och Rasmus, är allt jag behöver, en fantastisk sommarkväll som igår.

Kvällen fortsatte med kvällsbad på en ny strandpärla. Aldrig, sen 2012 har jag besökt Vita Bandet ( en strand) men dit kommer jag definitivt åka tillbaka. Vackert, lugnt och alldeles underbart. Halmstad, jag har sagt det så många gånger men jag säger det igen, tack för att du en sen höstdag 2012 välkomnade mig och fick mig att känna mig som hemma. Du är fantastisk!

Kjol här (klick!) || Liknande spetslinne här (Klick!) (annonslänkar)

Italienska smörgåsar

4 skivor stenugnsbakat surdegsbröd (vilket bröd som helst funkar, men det använde jag)

Pesto

Salami

Serranoskinka

Ost

Mozarella

Körsbärs tomater/ Vanliga tomater

Gör såhär:

Lägg två brödskivor på varandra och dela dem på mitten. Skär sedan av kanterna så brödet blir två släta fyrkanter. Rosta sedan de båda brödskivorna. Bred på smör på båda sidorna och lägg sedan ett lager pesto på understa skivan. Gör sedan ett lager med salami, ett med ost, ett med serranoskinka, en bit mozarella och sist tomaterna. Lägg på den andra skivan ovanpå så det blir en dubbelmacka. Klä in i smörpapper/bakplåtspapper och knyt om ett snöre. Perfekta lyxiga picknickmaten <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!