Vad ska jag belöna mig med?

Reflektioner… Va inte det något man gjorde mycket i skolan? Typ på psykologin, filosofin med mera… Joo det tror jag faktiskt det var. Men jag kan omöjligt ha anammat det. Jag är verkligen sämst på att reflektera. Jag är grym på att skriva listor (ÄLSKAR listor) och att sätta upp mål men när det kommer till att reflektera kring hur den senaste månaden gått eller  ge mig själv cred för det jag uppnått eller till och med komma på en belöning att ge mig själv, så är jag sämst på det!!

Juli är slut och augusti är här. Jag tröstar mig med att augusti fortfarande är en sommarmånad, för det är det faktiskt! Men, i takt med att månaderna passerar kommer det faktiskt något grymt roligt och härligt inför varje månad. Något som jag hoppas kunna fortsätta med för alltid, eller ja, i alla fall så länge jag vill. Denna gången blev det lite sent, vi är redan inne i 8 augusti, men bättre sent än aldrig. Efter stranden idag och när regnet närmade sig satte jag mig i sängen och plockade fram min Drömkalender. Den som jag jobbat med nu i en månad. Jag bara totalälskar det.

Det började ju då med reflektioner kring föregående månad, hur man upplever att det hade gått, hade man uppnått sina mål. vad var det bästa med månaden, vilka möten betydde extre mycket med mera med mera. Till slut ska man då ge sig själv belöningen man satte upp i början av månaden… Den som jag hade så svårt att komma på att jag helt enkelt struntade i att skriva någon. Samma dilemma denna månaden. Målen för augusti är satta, men vad ska jag ge mig själv i belöning? Hur svårt kan det liksom vara. Det handlar liksom inte om att shoppa järnet (Det kan man ju belöna sig med det också ibland såklart) eller att det ens måste kosta pengar. Det handlar om att ge mig något som jag förtjänar, oavsett om det är en sten jag hittar på gatan, en kopp kaffe på morgonen, et bubbelbad eller en massage, så ska det vara något att belöna sig med. Jag kommer inte på något, så snälla!! Ge mig tips, vad kan jag belöna mig själv med i slutet av augusti?

Förra månaden var månadens uppgift att göra ett collage i bilder på vart man befinner sig om ett år. Denna månaden såg det lite annorlunda ut. Denna månaden var det frågestund. Och inte sånna frågor som typ ; ”Vad gör dig glad?” eller ” Hur mår du?” utan riktiga frågor. ”Vilka har varit dina mest lyckliga stunder i livet hittills?”, ” Vilka utmaningar i ditt förflutna har format dig till det bättre?” och ”Vad skulle du vilja ändra i ditt liv?” med mera. Bra frågor som verkligen får en att tänka till. Då slog det mig. Jag är grymt dålig på att ge mig själv cred. Jag är fortfarande snabb på att tänka negativt på allt jag inte gjort, allt jag inte har med mera. Men jag glömmer helt bort de viktiga sakerna. Att jag faktiskt är en annan människa idag än vad jag var för två år sen, en bättre person, en säkrare person som jag trivs så mycket bättre med. Jag glömmer bort att jag alltid drömt om att kunna ha ett jobb som jag kan sköta oavsett vart jag befinner mej i världen. WELL; here I AM. Jag driver mitt eget företag och kan jobba precis när och hur jag vill. Vi är så otroligt duktiga på att se det vi inte har, att vi glömmer att vi faktiskt är grymma på så jävla mycket.

Drömkalender här (Klick) (annonslänk)

Jag älskar detta! Jag gör verkligen det. Det är grym nedvarvning och perfekt om man vill dra ner stressen i sitt liv lite. Dessutom tror jag att detta är ett fantastisk sätt att deala med sin ångest. Ge sig själv mer perspektiv på hur grym man faktiskt är och att man gör så gott man kan.

Hejja oss! <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Åh är så nyfiken på drömkalendern!
  Har Tacksamhetsdagboken och bara älskar den.
  Men jag har redan en grym kalender där jag planerar min vardag, undrar om du rekommenderar drömkalendern ändå? Alltså har den mer bra innehåll som gör den värd att köpa, trots att man redan har en kalender?

  Jag brukar belöna mig själv med en kväll eller dag då jag inte behöver göra någonting. Bara struntar i alla måsten, är spontan och gör precis vad jag känner för ☺️

  Felicia 2018-08-09 10:16:51
  Svara
  • Svar på Felicias kommentar.

   Jaa det tycker jag! Jag har en jobbkalender där jag skriver alla mina masten. I drömkalendern skriver jag endast sånt som är till för nitt välmående ❤ Du får också uppgifter varje månad som du ska göra!

   Åh bra tips! Det kanske får bli det denna gången!

   Kram!

   sophiaanderberg 2018-08-09 17:17:13
   Svara
 • Min belöning denna månad är att få köpa en bukett med rosa rosor!

  Jag ska dela upp buketten och sätta i olika vaser. Tex en liten på handfatet, en på nattduksbordet, på matbordet osv….

  Och en bukett som doftar riktigt GOTT OCH MYCKET ska jag välja ut 🙂

  Kram

  Clara S 2018-08-09 09:29:45
  Svara
 • Åh så bra!! Jag är också dålig på att ge mig själv belöningar men framför allt de som kostar pengar… så mitt tips är att göra saker som Inte är så dyrt men som ger mycket glädje (och det är ju olika för oss olika människor förstås). Men en sak i aug skulle ju vara ex att paddla kanot. Att gå på massage eller någon annan icke-ångest-nära-behandling. Eller testa något nytt (det är en stor belöning för mig att göra) ex att testa på att dreja, blåsa glas osv. Kreativa saker är alltid bra tänker jag 🙂 Ha det underbart fina du! Kram Klara

  Klara 2018-08-09 06:10:56
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!