Det handlar om att bygga upp ett samhälles självkänsla genom att inkludera alla. Vi gör inte det genom att trycka ner varandra och förminska varandras känslor. Vi gör det genom att välkomna alla till att visa att våra kroppar är olika, genom att visa att alla kroppar är naturliga…”

Först och främst vill jag tacka er som dagligen peppar mig och skickar era fantastiska meddelanden till mig ❤ Jag älskar er så jävla mycket och är er så evigt tacksamma! Det är ni som får mig att vilja fortsätta i detta , ni som får mig att förstå att det inte är meningslöst. Men nu ska jag betta baksidan med allt det jag jobbar med❤

Jag vaknar med en sån galen huvudvärk… tårarna från igår gjorde sitt. Hur i helvete kan det vara så? Jag överrösas med fina kommentarer dagligen men så kommer det 1 sån kommentar. 1, som känns som en käftsmäll och allt annat fint ni har skrivit är som bortblåst. En sån kommentar som får mig att undra om allt är meningslöst. Alla är lika mycket värda oavsett kroppsform. Hur svårt ska det va? Beautyhasnosize, varför skulle jag inte kunna stå för det och använda den hashtagen? För att jag inte vet något om de? Det  vet jag och återigen behöver jag påminna mig själv om just det.

Nu rinner tårarn igen.. Jag känner mig så galet trött… Tankarna snurrar i skallen på mig, jag kan inte riktigt sortera ut dom. Jag känner inte mycket mer än bara trötthet… Och en ännu en tanke ” Man kan inte vara alla tillaga” sveper förbi i huvudet och får mig att le lite. Nej, det har man ju fått bevisat att man inte kan, det kan man ju säga.

Jag hör Rasmus röst ” Låt det inte påverka dej”. Men det var redan för sent! Jag hade ångest för första gången på länge igår kväll. Vad har jag gett Mig in på? Jag brukar faktiskt inte ta åt mej men vissa kommentarer är bara så hårda och känns så brutalt personliga. Att man ta sig rätten att vets precis hur jag tänker i mitt huvud, vad jag bör och inte bör göra… Men en sak, som också är den Röda tråden i denna kanske något oklara text, jag kan inte förstå att det fakriskt retar så många ( så många menar jag inte många i sambandet men att det är en del) att jag jobbar med kroppspositivit. Vi säger att vi jobbar mot jämnställdhet, ett samhälle där allas kroppar är lika mycket värda. Men att då peaka mej för att jag tar för mycket plats med min ’normkropp” förstår jag inte. Jag håller inte med. För mig handlar der aldrig om att exkludera några kroppar, för mig handlar det om att inkludera ALLA. Det handlar inte om att plocka bort de ena och ta fram det andra… Det handlar om att bygga upp ett samhälles självkänsla genom att inkludera alla. Vi gör inte det genom att trycka ner varandra och förminska varandras känslor. Vi gör det genom att välkomna alla till att visa att våra kroppar är olika, genom att visa att alla kroppar är naturliga… Vi är på väg åt fel håll annars… Kroppspositivitet handlar om att du ska få vara dej själv och att du duger oavsett kroppsform. Alla har rätt att ge sig själv självkärlek och en sak är jävligt klart, det är inte enklare eller svårsre för någon. Om inte idealet visar att Man SKa vara smal så ska man vara kurvig med breda höfter, smal midja och stor rumpa. Ska man inte vara det så ska man vara större, eller mindre, väga mer eller mindre, och som enligt vissa då anser, att jag, för att få förespråka kroppositivitet , ska antingen gå upp i vikt eller sluta hashtaga beautyhasnosize… Det är en peak mot mig att säga så hörrni, det är ingen komplimang. Det är en kränkning. För jag tycker att beauty has no size, och det tycker jag oavsett vilken kroppsstorlek jag har. Det enda vi ska vara är att va oss själva, inget annat!

De personer som på något sätt påpekar det verkar tro att jag glidit på en räkmacka hela mitt liv. Att jag med min kropp inte vet vad självhat är. Min pappa tog livet av sig när jag var 10. Sen dess har jag levt med ångest i alla dess former , jag har gått hos fler psykosloger än vad jag kan räkna, jag har levt med separationsångest sen dess och kunde inte lämna min mammas sida utan att storgråta när jag var 16 år. Jag har levt i destruktiva förhållanden där jag blivit psykiskt misshandlad och har levt med ett starkt självförakt sen jag var 12 år gammal och testat alla dieter som finns. Jag har gått på en ätstörningasmottagning för att bli frisk. Jag har blivit lämnad samma dag som inbjudningskorten  till mitt planerad bröllp skickades ut som skulle ägt rum en månad senare. Jag har gått i kbt och blivit frisk från mina ätstörningar och jobbar idag som kroppspositiv inspiratör för att hjälpa andra med hjälp av mina egna erfarenheter! Det har inte varit enklare för mig än någon annan att älska denna kroppen, heller inte svårare. Alla får vi kämpa…

Jag behövde bara skriva av mig! Som sagt, jag är inte mer än människa och brukar kunna skaka av mig sånt här men denna gången gick det bara inte ❤

Puss!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
70kommentarer
 • Jag vill bara skicka en kärleksfull tanke till dig. Du är grym, du är vacker, du är klok, du är smart, du gör mig också lite bättre på att vara snäll mot mig själv. ?

  Malin 2018-08-14 16:16:29 http://nakesdotter.blogspot.com
  Svara
 • du ska veta vilken otroligt inspiration du är för mig ? förstår att de elaka komentarerna är svåra att skaka av sig och känner igen mig så mycket i ångest känslorna du beskriver men du ska veta hur mycket de du gör betyder! du är bara bäst på de du gör ❤❤

  Kelly 2018-08-12 18:56:49
  Svara
  • Svar på Kellys kommentar.

   Tusen tack för din fina kommentar. Jag är tillbaka igen och det är tack vare din och alla andras enorma kärlek!

   sophiaanderberg 2018-08-13 09:43:39
   Svara
 • ????

  Bosses mormor 2018-08-12 11:25:14
  Svara
 • Förstår att du blir ledsen. MEN snälla, fortsätt med det du gör. Jag har den typiska ”smala” kroppen vilket folk påpekat i hela mitt liv. Jag själv har tyckt min kropp i perioder men mycket oftare har jag HATAT den. Jag gör det än idag. Jag ser sällan det vackra med min kropp. Men så kommer dina inlägg upp och jag orkar då le åt hur skev världen är angående kroppar och utseende. För sanningen är att du är större än mig men du är så jävla perfekt. Och då kan jag för en stund tänka att jag också är perfekt. INTE för att jag är smalare, utan för att vi ALLA är perfekta och vi ALLA förtjänar att må bra i våra kroppar. Jag mår inte bra bara för att jag är ”smal”. Jag mår bra de stunder jag själv orkar ta till mig att jag duger som jag är, och det har inget alls att göra med hur jag ser ut. Tack för att du inspirerar. Fortsätt ❤️

  Ida T 2018-08-12 02:23:13
  Svara
  • Svar på Ida Ts kommentar.

   Fina fina du! Det är exakt detta ajg förespråkar! Att det inte spelar någon roll hur man ser ut ❤ Tack bästa du för din kommentar ❤❤

   sophiaanderberg 2018-08-12 08:15:16
   Svara
 • Fina Fia.. tänk att majoriteten av människor hatar unna andra människor. Majoriteten är avundsjuka som inte kan förstår att andra inte är som dem.. men inte heller får någon annan ha det bättre?! Sorgligt? Men tyvärr sant. Det är inte många som unnar andra lycka! Tråkigt nog så finns det många ilska personer där ute. Du måste ha det med dig. Du måste förstå att folk gör så med mening för att provucera. Du har förlåt, men långt ifrån drömkroppen för alla, knappt för majoriteten för den delen heller. Möjligtvis i dina bästa vinklar MEN det finaste med dig är att du visar helheten.. du visar en riktigt kvinnlig kropp och TROTS storleken så är en kvinnlig kropp riktig sexig! Speciellt den kroppen som vågar leva och som inte är destruktiv. Kroppen som mår bra och som bara är som den är. De säger att en negativ kommentar är 16 gånger så stark som en positiv! Så all förståelse att det gör ont men jag önskar bara du hittade ett sätt så de aldrig mer lyckas påverka dig. Fantastiska fia! FUCK alla de negativa jävlarna. FUCK dem som inte fattar poängen. FUCK dem som förstår poängen men som ändå måste jävligt kommentera för att själva må bättre genom att kränka. FUCK alla dem äckliga som leker framför skärmen. Du är bäst! KRAAAAAAM och vila ut dig någon dag. Vi alla finns kvar!

  Go9ga 2018-08-12 00:58:00
  Svara
  • Svar på Go9gas kommentar.

   Bästa Goga! Jag brukar kunna skaka av mig det men det blir personangrepp och personen agerar som om den tror sig känna mig och ta sig rätten att berätta föf mig vad jag menar med mina handlingar är det svårt ❤ Jag har en hög skyddsmur men ibland rasar den och samtidigt som jag måste sätts ner foten. Mitt konto blir inte äkta om jag inte säger hur jag känner och berättar vad som är okej och inte ❤ Jag är en määnniska med käbslor bakom den skärmen och det behöver visa ibland en påminnelse för att förstå ❤ Tack bästa!

   sophiaanderberg 2018-08-12 08:19:09
   Svara
 • Du är fantastisk! Tack för allt du delar med dig av. Jag önskar alla hade fått se dig i sitt flöde. Du sprider sådan genuin glädje och pepp!
  Tack för att du finns! Stor kram ❤️❤️❤️

  Elin 2018-08-11 22:37:16
  Svara
 • Brukar inte kommentera men nu måste jag dela med mig. Here goes:
  Jag är 28 år ung, och har nu två döttrar (snart 4 och 1 år). Jag har, precis som så många andra kvinnor, levt i princip hela mitt liv med att inte vara nöjd med min kropp. Alltid har det varit något. Minns händelser och kommentarer från andra om min kropp så tidigt som femårsåldern. Jag har inte varit snäll mot min kropp, jag har låtit andra vara vårdslös med den lika väl som sjäkv varit det. Inte haft shorts på mig sen jag var 7 år. Men sen hittade jag iamproud på instagram och då också dig. Satt och tittade igenom nästan hela flödet en kväll och kände då att ”Nä nu fan får det räcka. Ska jag svettas denna jävla helvetessommar bara för att jag själv fått för mig att jag har för tjocka lår för shorts?”. Sen köpte jag shorts. Och badade och solade i bikini. Hela sommaren. Jag började träna igen. Inte för att bli snygg och smal utan för att må bra. Intervaller utan att mäta. Jag känner i kroppen att den är lite för otränad och tung än, inte för att vara snygg det är jag, men för att orka göra allt det jag vill. Long story short; det är tack vare dig! Tack vare att jag hittade hit som jag slutade bry mig så jävla mycket om små detaljer och normer och istället tackade min kropp och lät den finnas till precis som som den är. I shorts. I bikini. Tack ❤️

  Johanna 2018-08-11 21:59:34
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Åh vilken underbar text du skriver! Det är exakt av den anledningen man ska träna ❤❤ Tack för att du delar med dej ❤

   sophiaanderberg 2018-08-12 08:21:01
   Svara
 • Stor kram! Du inspirerar så många, tack för allt du gör <3

  Tina 2018-08-11 21:09:48 http://tinaeh.blogg.se
  Svara
 • Dagar med ”dippar” kommer, för oss alla. Så tråkigt att en annan människa med dåliga intentioner ska få förstöra din dag. Jag hoppas du kan resa dig starkare snart men glöm aldrig att det är helt ok att pausa. Bara för att du är en ”offentlig” person eller vad man ska säga, har du inte mindre rätt att lägga ner telefonen och vila från den ett tag. När du kommer tillbaka så finns vi här, vi som tillsammans med dig sprider kärlek med snälla kommentarer. Resten, som ständigt klankar ner på andra, tänk om. Sluta såra. Gräv djupt i er själva och fundera över VARFÖR ni skriver kommentarer som trycker ned andra. Och res er starkare ut det, och kom tillbaka vänliga och snälla ❤️

  Carro 2018-08-11 20:24:26
  Svara
 • Styrke kram till dig! ? Det du gör är så viktigt o jag älskar din blogg o insta. Bästa inspirationen ❤️?❤️

  Hanna 2018-08-11 13:42:01
  Svara
 • Bästa fina Sophia, det du gör varje dag gör stor skillnad för många människor. Du är en sann inspiratör och glädjespridare. Jag har följt dig ca 6 månader nu och jag är tokglad i dig, det du gör är så fantastiskt. vilken resa du gjort i ditt liv, jag visst inte att du haft så många tuffa hinder på din livsväg, tänk att du kommit så långt det är så himla starkt av dig.Du är så ung men ändå så full av visdom, jag är 42 år och du inspirerar mig väldigt mycket. Jag tycket att det är så orättvist att det är så ”lätt” för vissa individer att sprida sin negativitet och giftiga energi till andra människor. Tänk om de kunde förstå hut ont det gör för personen på andra sidan. Men precis som flera andra härliga tjejer skrivit till dig får vi aldrig glömma att vi är fler som stöttar varandra en de få personer som trycker ner andra. Vi kan försöka förlåta dem och tänka att de ännu inte kommit så långt på sin resa genom livets visdom, de vet helt enkelt inget bättre sätt att komma vidare genom livet än att trycka ner andra. Det är så sorgligt. Jag hoppas innerligt att du redan känner att du släppt gårdagens tråkiga kommentar och jag vet att du är stark och kommer att återfå glädjen. De tårar du fällde i morse hjälper till att rensa ut det negativa så det blir dubbelt så mycket plats för all kärlek som vi andra vill ge dig. Ta nu hand om dig så bra det bara går för vi är rädda om dig. Massor med kärlek och goa varma kramar vill jag ge till dig, du är så fantastisk.

  Jenny 2018-08-11 13:31:49
  Svara
 • Stor kram på dig❤️

  Regina 2018-08-11 13:06:28
  Svara
 • Hej Sophia, jag har läst här och följt din insta ett tag, men aldrig kommenterat, då jag inte själv har Instagram. Nu är det dock dags! Jag tänker, ta en paus och kom tillbaka när du är redo. För det kommer du bli. Det du gör behövs. Det måste finnas annars går vi under av samhällets vridna ideal. (Och då menar jag inte heller att något är fel, utan istället att ALLT måste få synas). Varje gång jag, dumt nog, kikat på ett ”perfekt” konto/blogg och känner mej precis lika värdeläs som sociala medier, enligt mej, verkar vilja få oss att känna, tänker jag på dej och besöker dina konton och vips – tankegången ändras och jag går mot andra hållet. Tack för det! Sluta aldrig! Mer variation och acceptans åt världen!

  Tess 2018-08-11 12:39:43
  Svara
  • Svar på Tesss kommentar.

   Bästa du! Jag kommer tillbaka! Jag känner redan peppen och hur ni stärker mig! Tack snälla ❤❤

   sophiaanderberg 2018-08-12 08:24:28
   Svara
 • ❤️ Jag läser din blogg och instagram dagligen och det är tack vare dig, Kitty G och Sara Dahlström (de enda jag följer) som jag vågat börja tycka om mig själv igen, efter år av självförakt. Jag är 39 år, vältränad och har enl många ”drömkroppen”. Det är jävla bullshit med drömkroppen. Alla har vi drömkroppar, det handlar bara om hur vi ser på oss själva och hur mycket vi vågar tycka om det vi ser. Du är sååå otroligt viktig för sååå många. Låt ingen jävel trycka ner dig för att hen inte vågar deala med sig själv och sina issues.

  Ps, jag har börjat arbeta med Drömkalendern oxå. Tack vare att du delat med dig av hälsoinspiritation. Du är bäst ❤️❤️ stor kram Maria

  Maria 2018-08-11 12:35:59
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Åh hej Maria! Tack snälla söta du för peppen och åh vad undervart med drömkalendern! Den är ett underbart verktyg ?

   sophiaanderberg 2018-08-12 08:25:11
   Svara
 • Om du visste hur stor skillnad du har gjort i mitt liv på den korta tiden jag hunnit följa dig. Jag hittade hit för en dryg månad sen och har bara mått bättre sen dess. Du är fantastisk och jag vill säga det till dig varje dag! Skulle kunna ösa så mycket positivt över dig att jag får sätta stopp för mig själv för att du ens ska orka läsa detta. Du är fantastisk, snygg, klok, rolig, en sådan inspiration dagligen och jag berättar om dig för alla jag känner. Ta den tid du behöver att vila, med vetskapen att du gör världen till en bättre plats. KRAM

  Kajsa 2018-08-11 12:05:13
  Svara
 • Du har förändrat mig på kort tid med att bli mycket mer tillfreds och vän med min kropp. Ett förhållande jag kämpat med i ALLA år! Det är fanimej imponerande och du borde få nåt väldigt fint för det!❤️❤️❤️ Inte konstiga kommentarer från konstiga människor som av någon konstig anledning måste trycka dem i ansiktet på dig. Tänk på det, att en sån person inte är riktigt ”som den ska” så det får inte fastna hos dig! Kärlek och styrka till dig!❤️❤️❤️

  Susanne 2018-08-11 11:59:48
  Svara
 • Jag blir ledsen över kommentarerna och över att de som skriver detta till dig verkligen inte förstår vad det hela handlar om. Jag verkligen älskar dina inlägg och blir så inspirerad och peppad. Du gör ett fantastiskt jobb ! Kram Lotta Holmgren

  Lotta Holmgren 2018-08-11 11:59:08
  Svara
 • Sänder en kram och hoppas att du mår bättre snart. Du är en stor inspiration för mig!

  Caroline 2018-08-11 11:55:09
  Svara
 • Du är så klok, smart, vacker och stark. Fortsätt med det du gör. Du inspirerar mig varje dag ?❤️. Den människan kan inte må riktigt bra som beter sig på det sättet.
  Vi som stöttar dig och inspireras av dig är tusen gånger fler glöm aldrig det fast att det är tufft ibland ?.
  Massa kärlek till dig ❤️

  Jossan 2018-08-11 11:35:16
  Svara
 • Ta bara hand om dig nu, försök att inte låta denna person förstöra mer för dig.
  Du är genomfin rakt igenom, vi väntar på dig!
  Många kramar ❤️

  Anna 2018-08-11 11:12:08
  Svara
 • Du är en av de starkaste kvinnorna jag vet! Jag vet hur du har kämpat dig igenom livet och jag är så otroligt stolt över hur långt du har kommit och det budskap du sprider! Det är tråkigt att vissa inte kan låta bli att skriva elaka, negativa kommentarer. Jag förstår att du tar illa vid dig men du ska veta att vi är fler som stöttar och hejar på dig än som är emot dig.
  Jag ser dig, jag hör dig, jag bli alltid inspirerad av dig!
  du hjälper mig att acceptera min kropp och alla förändringar som skett med kroppen efter barnen.
  Ville bara säga att du är grym! Forsätt kämpa och sprida det budskap du gör. Du gör skillnad!
  Don’t let the negativity bring you down! ❤️??

  Karro 2018-08-11 11:09:40
  Svara
  • Svar på Karros kommentar.

   Bästa Karro! Tack snälla söta du ❤❤ Vilken pepp ifrån dej!
   Största kramen till dej ❤

   sophiaanderberg 2018-08-12 08:28:17
   Svara
 • Vill också bara skicka lite kärlek, precis som i de andra kommentarerna. Håller med dom fullständigt!
  Jobbet du gör på sociala medier är AWESOME, och det hjälper så fruktansvärt MÅNGA! ❤️ Njut av din break, alla behöver pauser ibland och det är faktiskt helt ok! Vi välkomnar dig med glada famner när du är tillbaka!

  Josephine 2018-08-11 10:57:49
  Svara
 • Jag tycker att du (och fler kroppspositivister) är fantastisk som vågar visa din kropp och visa att vi kvinnor har lite gropar i låren, att vi alla väger olika och att kurvorna sitter olika. Det har hjälpt mig mycket kring mina tankar om att vara perfekt och vad som är perfekt. Hoppas att ångesten blir bättre och att du kan ta åt dig av allas kärlek till dig! Många kramar ❤️❤️❤️❤️❤️

  Hanna 2018-08-11 10:57:36
  Svara
 • Hej! Du är en person som ger så många så mycket kärlek inspiration o glädje o jag hoppas att vi följare kan ge dig stöd nu. Ångest är hemskt! Många kramar o mycket kärlek till dig bästa Fia❤️❤️❤️

  Anneli 2018-08-11 09:55:27
  Svara
 • Nu är grym och den energin man får när man kollar din story på instagram och läser din blogg får en att känna sig nöjd med det man har även fast kroppen inte är fast på alla ställen..
  du är en otrolig inspiratör och ja diggar dig något grymt!?

  Elin Carlsson 2018-08-11 09:48:55
  Svara
 • Blir så inspirerad och glad av din instagram och önskar jag kände mig lika bekväm med mig själv som du gör. Din utstrålning är helt fantastisk och när jag ser dina bilder tänker jag inte på vilken storlek din kropp är bara att jag ser en tjej som ser ut att älska sin kropp och det är en härlig syn! Skit i idioterna, den sista idioten är inte född. Även om det är svårt att glömma sånt man blir ledsen över.

  Sanna 2018-08-11 09:47:48
  Svara
 • Du är bäst!! Så glad att jag hittade dig ❤?

  Mikaela 2018-08-11 09:15:33
  Svara
 • Jag har följt dig sen jag själv var sjuk. Er välmååendepodd var konstant i mina öron under mina mils långa promenader under svält. Idag två år senare är jag frisk och lycklig igen. Är sambo och tycker om mig själv. Du är verkligen en inspiration och en bra förebild för alla, stora som små. Ha en riktigt härlig helg, fylld med kärlek och skratt, lägg luren på hyllan under tiden och fokusera på dig själv. Har aldrig kommenterat något i hela mitt liv men just du är värd varenda pepp du kan få. Hang in there. You rock ❤️

  Annicka 2018-08-11 09:13:17
  Svara
 • Oavsett hur länge du är borta så finns vi här för dig som du finns här för oss! Du är viktig för så många och jag är en av dom! Ta hand om dig,Stor puss och kraaam❤️?

  Malin 2018-08-11 09:05:10
  Svara
 • Det kommer alltid finnas människor med märkliga åsikter. Tyvärr är det så. Du hör ett sjukt bra jobb och du påverkar många i en positiv riktning- fortsätt kämpa! Men också riktigt bra att du vågar ta en dag off och processa, bearbeta, låta lugnet komma tillbaka. Fortsätt ha dina nära och kära runt dig, du vet själv vad du behöver! När du kommer tillbaka ska du veta att vi är många som stöttar dig och har din rygg. Du är awesome! Din kropp är awesome! Precis som alla andras kroppar är helt fantastiska. Kram & Kärlek

  Klara 2018-08-11 09:03:54
  Svara
 • Jag tror faktiskt det var du som lärde mig i något inlägg om att ”omfamna ångesten”. Jag säger det till dig nu. Omfamna känslorna. Ta in dem, bli kompis med dem. All styrk och kärlek till dig! ❤️

  Stina 2018-08-11 08:55:43
  Svara
 • Ta pauser när du känner att du behöver och kom tillbaka starkare!?? Det du förmedlar är så enormt viktigt och du gör skillnad❣️ Heja dig! /Julia

  Julia 2018-08-11 08:51:33
  Svara
 • Vill bara skicka en stor stor kram! Ta din tid.

  Louise 2018-08-11 08:41:03 http://helafamiljensreceptbok.vimedbarn.se
  Svara
 • Fina underbara snälla bästa det finns hur många ord för dig Fia ❤️

  Lena 2018-08-11 08:37:27
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!