Recept: Pollykladdkaka

Godmorgon fina ni! Ni är många som frågat om kladdkakan jag gjorde i söndags.. Och jag förstår er. Det är nämligen det godaste jag bakat någonsin! Den blev perfekt kladdig och underbart seg med hjälp av pollyn. Blir som marshmallows när de varit i ugnen. önskar jag kunde ta på mig äran att jag kommit på detta recept, men icke. Det kommer ifrån underbara Jennys Matblogg, som för övrigt har så mycket härligt på sin blogg.

Jag delar med mig av receptet nedan. Ät och njuut ?

Pollykladdkaka

4 ägg

4 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

5 msk kakao

2 dl vetemjöl

150 g smält smör

1 nypa salt

1 påse Polly + 1 påse till garnering

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält sedan smöret och lät svalna lite i kastrullen. Rör ihop ägg och socker i en bunke, och blanda samtliga torra ingredienser i en annan bunke. Rör sedan ner den torra blandningen i sockerblandningen och tillsätt sist det smälta smöret. Ro ihop allt till en slät smet. Smöra och bröa en springform. Häll sedan ner en påse Polly i kladdkakassmeten och rör om till all polly fördelats. Häll sedan över smeten i formen. Grädda sedan i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Jag hade först inne min i 15 minuter, kollade hur den såg ut och sen ytterligare 7 minuter. Då blev den perfekt. Kladdkakan ska vara lös i mitten när du tar ut den ur ugnen. Låt sedan den stå svalt och fasta till sig. Strax innan servering, toppa med den andra pollypåsen och servers med vispad grädde ? njut!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!