Hur stärker jag mig själv och min känsla i förhållande till andras åsikter och tankar?

Glad fredag hörrni. Veckans härligaste dag villa jag ändå medge. Så otroligt härligt att ha hela helgen framför sig… Den där fredagskänslan, kommer den alltid pirra så här härligt i magen? Ja tack!

Meeen idag tänkte jag ta upp lite inspiration och pepp till er, fredagen till ära. Jag älskar dessa texterna jag får skriva till er. Jag får alltid så fantastisk respons både här och på Instagram coh det uppskattar jag verkligen från er.

Något som jag märker är ett stort problem där ute hos många av er är fokuset på vad andra tycker och tänker, och ännu mer extremt, vad andra säger till er om er. Detta är för jävligt. Om alla bara kunde lära sig att mind their own fucking bussiness tror jag att sååå många fler hade mått bättre i sig själva och sina kroppar. En helt annan värld av självsäkerhet och kroppskärlek hade öppnats sig om alla bara :SCHHHHHHHHH om du inte har något positivt, härligt, kreativt, skönt, mysigt, charmigt eller snällt att säga. Just zip it! Nu syftar jag framförallt på kommentarer som handlar om våra kroppar. ”Åh så smal du är”, ”Ska du verkligen äta det där?”, ”har du gått ner i vikt?”, ” Du är tjock.”, med mera med mera… dessa kommentarer, oavsett om man kanske tror att det är en komplimang man ger, skadar ofta, kanske mer än vad det gör nytta. Så ja, det är något vi borde sluta med och helt enkelt sluta bry oss om.

Dessvärre kan vi inte påverka någon annan än oss själva, men jag ska säga er en sak, det är mer än tillräckligt. För ju mindre vi bryr oss, ju mer vi fokusera på oss själva och vårt eget välmående, desto mindre kommer vi att ta åt oss och desto mindre blir tillfällena då vi blir ledsna och sårade. Självklart är inte detta enkelt, jag hade ju ett breakdown här om veckan där jag tog åt mig av vad folk sa till mig. Vi är inte mer än människor och det bästa med det är att det är okej. Men, genom att bygga upp oss själva och vår egna självsäkerhet kommer det unna oss bra mycket mer välmående än ledsamhet. Att ta åt sig en gång är ju bättre än att ta åt sig tre gånger, eller hur?

5 tips till ett stärkt självförtroende gentemot andras tankar och åsikter.

 1. Sluta jämföra dej med andra! Detta är svårt, I Know, men återigen, vi styr över vad vi ska göra och inte göra. Så dags att börja fokusera på dig själv och sluta jämföra dig med andra. Alla andra och deras personligheter är redan upptagna, vi kan likaväl acceptera oss själva för dem vi är och vara oss själva fullt ut, eller hur?
 2. Sköt ditt eget! Likväl som vi önskar att andra ska  sköta sitt bör vi göra detsamma kan jag tycka. Oavsett om man tror att det är en komplimang att berätta för någon hur smal den är, kan det tas på fel sett. Personen du kommenterar kanske inte önskar något annat än att gå upp i vikt. Eller tvärtom. Det hjälper oss att fokusera på vårt eget välmående.
 3.  Vad är det värsta med vad folk tänker om dig!? Något som jag undrat länge är varför det spelar så stor roll vad andra tycker och tänker. Det är väl vi själva som ska må bra, vara lyckliga, känna oss tillfreds. Vi gör väl inte det för någon annans skull eller? Allra minst för någon vi inte känner. Så skit i vad folk tycker och tänker, det är inget vi ens behöver bryr oss om. Vi är vi, och det är grymt!
 4. Berätta för folk hur du känner! Har du kanske föräldrar som kommenterar din kropp, har åsikter om vad du borde och inte borde? Berätta för dom att du gärna avstår från deras kommentetarer och att det faktiskt skadar. Lyssnar de inte? Be dom komma till mig ska jag lära dom ett och annat 🙂
 5. Ditt liv handlar om dig! Glöm inte bort att du är den viktigaste personen i ditt liv. Jag tror inte du vill ligga på din dödsbädd och inse att ditt liv har gått ut på att bry sig om vad andra tycker och tänker? Heller inte att du levt efter en specifik siffra på vågen och då inser att du inte har levt. Nej precis, ditt liv är nu, det pågår just nu. Låt inga energitjuvar få påverka det!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!