Frågestund – Ställ era frågor om ätstörningar, självkärlek, kroppshat, självförtroende med mera!

Godmorgon mina solstrålar! Hur mår ni? En annan sitter här som en zombie! Det har varit intensivt de senaste dagarna Och nu känns det skönt att agendan är ganska tom framöver. Ska verkligen satsa på att jobba hemma och dra igång de projekt jag vill komma igång med i höst. Igår spenderade jag en heldag i Värnamo hos trend house där vi planerade framtiden och fotade/filmade lite efter ers önskemål. En haul med höstjackor ligger uppe på instagram nu och några timmar till om ni är intresserade 🙂

Nu tänkte jag ha en lite frågestund här på bloggen med fokus kroppen! Ni är ju många som dagligen ställer frågor och har funderingar kring hur jag gick till väga med min ätstörning, vad jag fick lära mej, hur jag gör i vardagen för att må bra? Ni undrar också om tips hur ni ska göra och vart ni kan vända er med era problem ❤ Så därför tänkte jag att vi kör en frågestund här på bloggen! Ställ alla era frågor angående just kroppen och knoppen, ätstörningar, självkänsla, kroppskärlek, kroppshat, självförtroende, anges, psykisk ohälsa…

2014 VS 2018

Ja bara ni ställer frågorna och sätter gränserna! Älskar när ni ställer frågor till mej och att få hjälpa er med mina svar, men enklare att göra det såhär och få allt samlat! Så bombardera mitt kommentarsfält nu ?

 

Puss!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hej!
  Vill börja med att säga att jag tycker du är grym 🙂
  Sedan till min fråga; hur balanserar du kroppspositivismen med hälsoaspekten (både fysisk/psykisk)? Don’t get me wrong, jag är väldigt FÖR alla er inspiratörer i sociala medier som betonar att hälsa och välmående inte sitter i skalet utan på insidan. Men, eftersom jag själv tycker det ibland är svårt att balansera detta med att äta tillräckligt sunt för att må bra och på det sättet visa självkärlek till sin egen kropp, så skulle jag gärna höra dina tankar om ämnet!! Hoppas att du förstod frågan, även om den var lite otydlig.. 😉 Tacksam om du ville svara på den!
  KRAM! <3

  Victoria Warg 2018-09-09 23:26:00 http://vickysimon.welloteket.se
  Svara
 • Hei!
  Først vil jeg bare si tusen takk for at du er du. Elsker din blogg og instagram. Jeg er dessverre overvektig og trives ikke i min kropp. Det er viktig for meg å gå ned i vekt, men det skaper så mye stress. Tenker konstant på kropp og mat. I dårlige perioder overspiser jeg alt jeg kommer over og går opp i vekt. Vil ha et normalt forhold til mat. Nå veier jeg mer enn noen gang, over 90 kilo. Jeg vil gå ned i vekt uten stress, men hvordan?

  Linn 2018-09-09 08:56:21
  Svara
 • Hej! Jag undrar hur man hanterar matångest? Får nästan alltid ångest när jag äter något som klassas som onyttigt eller när jag blir mätt…
  Undrar också om du har några tips på böcker som utvecklar en?

  L 2018-09-06 12:21:53
  Svara
 • Hej finaste Fia =) du är då grym och sprider så positiv energi heja dig! Jag har en fråga som gäller mitt barn på 12 år, hen har gått upp en hel del i vikt och trivs inte jättebra med sin kropp, men i övrigt en glad och positiv prick. Har du tipps på hur jag kan aktiverat hen utan att skapa dåliga tankar som fokuserar på vikt, utan på hälsa. Är en hel del stillastittande, dataspel för alla kompisar de flest har sluta på deras aktiviteter. Jag vill skapa lustfylld aktivitet, försökt med fotboll, innebandy osv men eftersom ingen kompis vill hänga på så är de inget som lockar tyvärr. Hen vill träna på gym, men då måste jag vara med, och gör de gärna men vill liksom få dem röra på sig själva komma ut. Pokemon är såå ute nu tydligen fick ja höra haha 😀 så den gick inte heller. Tar gärna emot tipps om du har =) kram

  Sara 2018-09-06 10:55:40
  Svara
 • Hej! Vad gör du en dag när du inte har ngt inplanerat? Vad gillar du att pyssla med på fritiden/semestern?

  Mona 2018-09-06 07:52:39
  Svara
 • Hej! Undrar vad man ska göra vid matångest? Får alltid sån sjuk ångest när jag ätit något ”förbjudet” vilket gör att jag undviker dessa livsmedel för att ”må bra”…
  Undrar även om du har några tips på böcker som gör att man utvecklas som person?

  Lea 2018-09-05 19:55:39
  Svara
 • Hej Fia,
  Jag är fast i den så kallade ortorexin och lever mitt liv runt mat och motion. Tackar nej till allt umgänge, isolerar mej och det enda som cirkulerar i mitt huvud är vad jag kan äta och inte, och när jag ska kunna träna. Det värsta av allt är lögnerna, att jag ljuger för alla och kommer med bortförklaringar. Tråkigt liv! Jag ska bli frisk nu. Det har jag bestämt. Äta ordentligt och dra ner på motionen. Min fråga är, kommer kroppen suga åt sej allt nu, och ohämmat skena upp i vikt? Eller stannar den av när den är mätt? Hur hittar man balansen mellan mat och träning?
  Tack för en superinspirerande blogg, du är en stjärna! Kram fina du!

  Sofie B 2018-09-05 18:06:13
  Svara
 • Hej Fia!
  Jag har varit sjuk i ätstörningar sedan 2,5 år tillbaka och går just nu till en ätstörningmottagning sedan 1 år tillbaka. Jag är underviktig och måste gå upp i vikt men problemet är att jag är rädd för hur min kropp kommer förändras om jag ”släpper kontrollen”. Jag trivs ganska bra i mitt utseende just nu, ibland kan jag tycka att jag är för smal och ibland kan jag tycka att jag är för tjock, men för det mesta är jag rätt nöjd. Jag är rädd att min kropp kommer ändras och att mitt huvud inte kommer hänga med, att jag kommer tycka att jag är jätteful och tjock. Jag vet att jag måste gå upp i vikt, men vågar inte… har du några tips på vad jag kan göra/tänka?

  E 2018-09-05 16:37:06
  Svara
 • Hej! Har du några bra tips på hur jag kan tänka för att bli bättre på att tycka om min kropp ? Behöver också tips på hur jag kan få en bättre självkänsla. Tror dock att självkänslan hänger ihop med den negativa syn som jag har på min kropp.

  Ida Lindborg 2018-09-05 16:18:37
  Svara
 • Hej, jag har i 10 års tid levt med Ätstörningar. Men bestämde mig för att sluta låta maten kontrollera mitt liv. Jag började därför äta det jag kände för och när jag kände för det. Fortfarande med ångest, men inte lika påtaglig. Jag har nu gått upp i vikt och har nu svårare än någonsin att acceptera hur jag ser ut. Hur tar jag mig förbi det här? Hur gjorde du?

  Jonna 2018-09-05 16:17:21
  Svara
 • hej! jag har så länge jag kan minnas begränsat mig själv när de kommer till förhållande till andra personer. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra för att känna mig säger nog att våga visa min kropp, och mig själv för personer jag tycker om. Jag ser verkligen inte ut som ”media kroppen” ska se ut och jag undviker konstant saker som jag egentligen tycker är roligt, som att åka på solsemester, träffa nya människor, dejta, för att jag känner att jag inte är smal nog. Samtidigt känner jag mig för ”frisk”för att söka hjälp. så till min fråga, har du något tips för hur jag ska underlätta / komma ifrån det här beteendet?speciellt hur jag ska våga känna mig fin inför andra? ps. du är världens bästa inspiration, jag är inte där du är än men du får mig i alla fall och se hopp.

  K 2018-09-05 13:15:01
  Svara
 • hej!
  jag har detta eviga problem som var stoppat mig många gånger i livet. att känna sig trygg i min kropp med andra. Jag förstår inte hur jag någonsin ska känna mig säker i bikini, eller mitt kanske största problem, känna mig trygg i ett förhållande.Känns som att jag aldrig kommer hitta någon för att jag inte känner att jag duger, då jag verkligen inte ser ut som media säger att man ska.Min fråga är nu,vad ska jag göra för att ändra detta tänktesättet? känner mig för ”frisk”för att söka hjälp men samtidigt stoppar detta mig många gånger, så har du några tips? ps. Älskar älskar dina peppande ord och ditt jobb du gör! även om jag inte är där du är ger du mig kraft,du är bäst ♡♡

  K 2018-09-05 13:05:12
  Svara
 • Hej fina du.

  Jag mår så fruktansvärt dåligt över hur jag ser ut och har ett självhat som är extremt. Ligger på ett underskott av kalorier nu och tränar som en galning. Måste avboka träffar med vänner för att jag måste hinna med min styrketräning. Allt detta mycket också för att min sambo ska ”tycka om mig” och inte skämmas. Vet att han gillar andra tjejer och är mycket inne på sociala medier och skriver ibland med andra, han vill inte heller hålla min hand ute bland folk, känns som han skäms?
  Har du tips på hur man kan börja tycka om sig själv och strunta i att jämföra sig? Står i spegeln och försöker tycka om mig men gråter mest när man ser spegelbilden. Älskar ditt konto och dina underbara bilder! <3

  L 2018-09-05 12:53:15
  Svara
 • Hej Fia!

  Jag har lidit av ätstörningar i ungefär 10 år nu. Först var dey anorexia som jag någorlunda lyckades bli frisk ifrån men sedan gick det över i den ganska ovanliga ätstörningen night eating disorder, vilket innebär att jag går upp och äter STORA mängder mat på nätterna. Jag har sökt vård på så många olika ställen att jag tappat räkningen och det är ingen som har någon kunskap om detta så jag blir aldrig bättre. Börjar nästan ge upp nu då det förstör hela mitt liv.. har du någonsin hört talas om detta? Känner mig så ensam i det så skulle behöva någon att prata med och helst hitta en lösning på det såklart :/ Tack för att du är du <3

  L 2018-09-05 12:08:35
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!