Godmorgon mina vänner. Hoppas ni har en underbar start på dagen och en underbar början på veckoslutet. För det får man väl ändå kalla torsdagen, början på veckoslutet?
Idag steg jag upp klockan 7 och gick raka vägen ut i köket och satte igång att göra en sats med Granola. Jag gjorde det jättemycket förr och jag har sagt att jag ska göra det snart igen men det har liksom inte blivit av. Jag spenderar inte alls lika mycket tid i köket som jag gjorde när jag var singel… Min prioritering ligger verkligen inte där längre. Kan sakna det ibland, speciellt alla mina varianter av chokladbollar ð Får kanske sätta igång att göra dom igen ð
Anyways, jag gjorde Granola för att Linnea skulle komma hit på frukost idag. Igår fick jag ett tips från Pernilla att ha i vaniljsocker i och OMG så gott det blev! Det blev den bästa hittills. Resten slängde jag i lite av vad jag hade hemma. Man kan göra det precis hur man vill, det är det som är så härligt. Men här kommer mitt recept. ð
Knaprig och söt Granola
7 dl havregryn
3 dl pumpakärnor
2 dl linfrön
2 dl hackade hasselnötter
2 1/2 msk vaniljsocker
1/2 dl rapsolja
1/2 dl vatten
1/2 dl honung
1 msk smält smör
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke så att allt fördelas. Häll sedan i all vätska förutom smöret och rör om till en jämn smet. Klä en plåt i bakplåtspapper och häll sedan över granolan på plåten. Smält smör och ringla sedan över det över granolan och rör om så smöret fördelas. Rosta sedan i mitten av ugnen i 15-25 minuter beroende på ugn. Granolan ska bli gyllenbrun. Rör om några gånger under tiden så det inte bränns.
Ät och njut!