”Hur orkar du när du inte orkar?”

Godmorgon mina fina kompisar! Jag går rakt på sak denna onsdagsförmiddag. Det är dags för mig att prata lite känslor igen, ni brukar ju älska när jag gör det och just nu passar det bättre än någonsin att just göra det. Jag mår inte jättebra just nu. Egentligen borde jag inte be om ursäkt men jag gör det ändå. Jag är inte mer än människa och vill givetvis endast fylla denna bloggen med påhittiga saker, inspiration, variation och ditten och datten. Men just nu kan jag inte, för just nu mår jag inte bra. Jag vet vad det beror på och jag vet att det bara gäller att lyssna på kroppen och det den säger. Ta det lugnt, det är ingen fara, det bli bättre. Och ja, det är klart det blir. Så om ni anser att bloggen kanske inte är superduperrolig just nu så har jag en svacka. Det innebär inte att jag inte älskar det jag gör, jag älskar det jag gör. Det handlar om att jag just nu har lite dåligt med inspiration till att skapa, det har man ibland (man=jag) men jag lovar, det kommer tillbaka.<3 Och det är snart! I PROMISE YOU MY BABES!

Därför passade det extra bra att ta upp en fråga jag fick på Instagram här om veckan. Det var en tjej som skrev till mej som jobbar som kurator på en skola. Fatta vilket jobb ni gör, ni kuratorer och psykologer där ute. Allihopa. Men idag vill jag rikta detta speciellt till er som jobbar med våra barn och ungdomar ute på skolor. Det ni dagligen möter är det tråkiga verkligen och ni är starka och helt underbara som valt att tillägna er liv till att hjälpa de som behöver det. Men, glöm inte bort att ni, precis som jag, är människor och behöver hämta kraft någonstans när ni ger så mycket till andra!

Hon frågade helt enkelt mig hur jag gör när allt känns hopplöst, hur jag orkar när jag egentligen inte orkar!? När man möter motgångar, hur orkar man liksom fortsätta?

Ja, vad ska man ens svara!? Jag orkar inte alltid, men man måste orka. Jag är inte mer än människa, precis som vem som helst här på denna vår jord. Alla har vi svackor i livet. Ingen går ingen går igenom ett problemfritt liv. Ingen går igenom ett helt liv utan att stöta på motgångar och jobbiga situationer där man ifrågasätter det man gör och undrar om det gör någon skillnad. Nej, inte jag, heller inte kuratorerna på skolorna eller vårdcentralerna, ingen. Man faller ihop, samlar på sig allt positivt som finns, hämtar kraften av anledningen till varför man gör det man gör och vad man vill förändra, hittar platsen där man kan hämta och ladda energi, och så reser man sig, starkare än någonsin. Kelly Clarkson sjunger ”What does´nt kill you makes you stronger” och det är så jävla sant. Men vi får aldrig glömma, personen som sitter där bakom skärmen och inspirerar dej är en människa med känslor, som känner precis som du. Vi får inte glömma att kuratorn som hjälper dej är en människa som ägnar tid åt att hjälpa dej, som finns där när du behöver den. Visa tacksamhet <3  Du är inte mer än människa, du behöver tanka energi precis som alla andra! <3

Jag hoppas att mina tips nedan kan hjälpa er alla de dagarna ni känner att ni inte orkar. Jag hoppas ni kan finna styrka i dem att orka fortsätta kämpa och jobba för den förändring ni önskar i samhället <3 NI är grymma. ALLA ni är grymma! Och glöm för fan inte det viktigaste jag upprepat så många gånger i denna texten, alla har rätt till att känna och ingen är mer än människa. Det är okej att ha dåliga dagar!

Tips på hur du ska orka, de dagarna du inte gör det!

 • Ta en dag off! Vaknar jag med ångest ve jag precis vad jag måste göra. Jag måste avboka alla måsten och ta en dag off. Jag hade en period då Messenger stressade mig något enormt. Tanken på att folk kunde se mig som online gav mej brutal ångest. Vad gjorde jag? jag lät telefonen vara… Tog sovmorgon, åt det jag ville, kollade på det jag ville, sov lite till… Ta en dag off och gör det kroppen känner för att göra. Det kommer hjälpa dej att återhämta dig!
 • Hitta DIN plats där du kan tanka energi! Jag har EN plats där jag kan lägga bort telefonen och liksom glömma bort att den existerar för en stund. Det är hemma i ”stugan”, hos mina föräldrar. Där tankar jag min energi och  fyller på med vila. Ett sätt för mig att orka framöver!
 • Acceptera att det är okej att falla, men glöm inte bort vad du jobbar för! Det är okej att falla, det är okej att inte orka. Men glöm inte bort det viktiga du dagligen jobbar för och hur stor skillnad du gör för så många!
 • Det är okej att hjälp! Jaa, det är det. Behöver man själv vägledning, råd eller hjälp till hur man ska hantera saker, ta hjälp! Det är inte alltid lätt att leva som man lär och ibland kan man behöva höra det från någon annan än sig själv!
 • Lär dig att lyssna på kroppen! Detta är superviktigt. Kroppen ger oss ofta tydliga tecken på när det är dags att varva ner, av olika anledningar. Ta det på allvar. Det är inte coolt på något sätt att köra rätt in i kaklet. Cool är man när man kan tacka ner till saker för att kroppen skriker efter ett NEEJ!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hejja dig?? Ett inlägg som verkligen ringar in vikten av att få vara människa (i sin fascinerande komplexitet och intelligens) oavsett hur mycket kunskap och verktyg man har kring hur man ”bör” göra… (som i sig ju kan bli en stressfaktor).
  Vi är så mycket mer än vi (vår hjärna) förstår!
  Dina ord gjorde mig lite mindre ensam idag?❤️ Tack för att du delar! Här delar jag tillbaka lite kärlek, tillit och acceptans!! ?

  Kram/Johanna

  Johanna R 2018-09-20 11:08:58
  Svara
 • Hej Fia. Vill bara att du ska veta att du är en stor inspiration. Du får mig varje dag att påminnas om att vi alla duger som vi är . Alla har vi dagar eller perioder som känns tunga och det är okej. Låt ingen försöka trycka ner dig och sätta press på det du gör. Tack för all energi och eftertanke du ger ❤️❤️❤️

  Sarah Berglund 2018-09-19 14:28:21
  Svara
 • DU gör skillnad! Jag har bara följt dig några veckor, men sakta men säkert börjar jag få en mer sund relation till min kropp!
  Tack för att du är du och för att du inspirerar och motiverar ?

  Anna-Maria 2018-09-19 13:30:35
  Svara
 • Du är så fantastiskt klok o en sån härlig inspirationskälla! ❤

  Frida 2018-09-19 13:23:48
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!