Recept: Jordgubbsgrottor

Heej kära ni! Vad roligt att ni älskade kläderna jag la ut så mycket igår. Ni var många som hörde av sig som galna och vill reda handla, så söta ni är! Men tror det bli smidigast att allt blir till försäljning i samband med bloppisen. Annars kommer jag ha noll koll på allt just nu känns det som 🙂 Jag ska bara reda ut hur jag ska ha loppisen och vad som blir smidigast, sen så:)

Alltså, vilken slappelördag jag hade hörrni. Jag Bara låg och läste nästan hela dagen, så otroligt skönt. Fick ett sån bakinfall och va ledsen att jag inte hade mer smör hemma för hade kunnat få så mycket mer bakat, men snabba jordgubbsgrottor fick det i alla fall bli! Jag är inte jätteförtjust i kakor och tårtor och sånt. Bullarm chokladbollar, syltkakor och kladdkakor älskar jag, men mycket annat kan jag faktiskt vara utan. Men det är något speciellt med spröda mördegskakor, smeten är ju minst lika god. Hehehe 😉 Jag har lånat receptet från fantastiska Bakamedfrida, som ni hittar här. Har ni förresten sett hennes nya bakbok hon släppt, proppfylld med nya och exklusiva recept på BARA KLADDKAKOR! Himmelriket verkligen. Jag ska handla idag och försöka mig på någon utav alla godingar i veckan! MUMS!!

Kladdkakor Deluxe kakbok här (Klick!)

 

Jordgubbsgrottor

200 g rumsvarmt smör.

1 dl strösocker

4 dl vetemjöl

3 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 1/2 dl jordgubbssylt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader och placera ut små muffinsformar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Knåda ihop samtliga ingredienser i en bunke till en smidig deg, så att den precis går ihop. Rulla sedan 20 st jämna bollar och placera en och en i muffinsformarna på plåten. tryck ner tummen i varje degboll så det skapar en liten grop i mitten. Fyll groparna med sylt. Grädda sedan kakorna ca 10 min i ugnen. Ta ut dem och låt dem svalna. MUMS! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!