Gravid v15 – Mardrömmar och förstoppning!

Hej mina fina! <3 Hoppas ni mår alldeles prima! Vad jag förstått det som så älskar ni mina gravidrelaterade inlägg och jag ska verkligen göra mitt bästa för att variera och kombinera allt på bloggen så det inte bara bli gravidsnack hela tiden men heller inte utesluta det helt. Den gamla Fia finns ju fortfarande kvar och allt jag står för, så allt måste ju inte handla om graviditeten. Men ett gravid vecka för vecka inlägg tänker jag med start idag 😀 Varje tisdag går jag in i en ny vecka och jag tänker att jag ska dela alla tankar och känslor med er kring graviditeten vecka för vecka i form av en liten lista 🙂 Hittade en grym lista som var smidig och enkel inne hos Lojsan så det blir samma 😀

Cravings/Dille: Alltså några cravings skulle jag inte säga att jag har haft ännu för när det beskrivs verkar det som att man blir ett monster om man inte får det man vill ha!? Och riktigt så illa har det inte varit för mig. Däremot har jag den senaste veckan haft dille på Pepsi Max och att specifikt få dricka en innan frukost. Sluuurp!

Sömn: Sömnen har varit ganska dålig för mig ända sen jag blev gravid faktiskt. Men, nu har jag gått från att kissa 5 ggr per natt till att drömma brutala mardrömmar. Mardrömmar där Rasmus antingen lämnar mej, är en knarkare, slåss och misshandlar folk.. Jaa, han är ingen prins charming i drömmarna alls faktiskt. Mycket förflutet poppar upp i drömmarna också, kanske bearbetar man det nu på något sätt när man är på väg in i en ny fas i livet? Precis som att man avslutar allt gammalt för att göra plats för allt nytt som komma skall!

Mående: Jag mår äntligen BRA! Ultraljudet i förra veckan gjorde verkligen att jag kunde pusta ut. Det fanns perioder där jag till och med tvivlade på om jag var gravid ”Äee Sophia, du har säkert bara hittat på det liksom…. ”. Det var fantastiskt skönt att bara få se att allt ser bra ut.

Förutom mina problem med att göra nummer 2 på toaletten så mår jag verkligen bra. Och vad jag har förstått ( efter mängder med relateringar från följare på Instagram igår) så är det här med förstoppning något väldigt vanligt vid graviditet. Jaja, lite plommon till frukost igår satte iaf fart på magen så vida pass att jag knappt vågade lämna hemmet igår. Hahaha skön när saker och ting löser sig som sagt 😉

Kropp: Nu börjar jag faktiskt ”känna” mig lite gravid eller vad man ska säga, iaf rent kroppsligt. En mage börjar titta fram, både i underkläder och under kläder och under förra veckan gjorde den sig helt omöjlig att dölja. Men varför dölja? Jag är stolt som en tupp och trodde inte att det var möjligt att älska magen mer, men jo, mer och mer för varje dag som går så älskar jag den lite mer 😉

Hormoner: Nää men jag känner inte av något alls… Skulle vara största lögnen någonsin! Jag är ju visserligen väldigt hormonell i vanliga fall men nu är det verkligen extremt. Humöret kan svänga, ja, väldigt mycket mer än innan. Och imorse började jag gråta out of nowhere, för att jag ska bli mamma. Jag ringde till Rasmus och han ba ”jaaa, jag vet älskling”. Han har liksom redan förstått det men för mig va det precis som att jag landade i det. Jag ska fan bli morsa, hur coolt är inte det!?

Övrigt: För övrigt känns allt precis som vanligt. Jag tänker inte så mycket på att jag faktiskt är gravid vilket är skönt. Visst är det en stor del av allt just nu men det är långt ifrån allt och jag är glad att jag fortfarande håller mig så fokuserad på allt annat i mitt liv som är viktigt också. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte tänker mycket på livet efter bebis är född. Det är liksom en person som jag ska uppfostra, som ska kalla mig mamma, som jag ska lära gå, prata och som jag ska lära vad som är rätt och fel. Jag? Det känns superläskigt men och supercoolt liksom. Så på så vis har jag mycket tankar, men det är inte så fokuserat vid graviditeten just nu. Utan mer vad som faktiskt komma skall! <3

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hej! Är så roligt att följa dig och din graviditet, har följt dig ett bra tag, följer även dig på Instagram, jag börjar bläddra igenom din blogg lite och blev väldigt nyfiken på vilken gravidapp du använder dig utan?
  Jag är nämligen gravid i vecka 7 men har inte hittat en vettig app?

  Frida 2019-02-11 16:19:14
  Svara
 • Så spännande att få följa!

  Josefine 2018-11-08 08:25:04 https://varmepumpeshopen.no/
  Svara
 • Hej Fia! Jag tänkte komma igång med yoga nu under min graviditet. Kör du någon specifik yoga för just gravida? och isåfall hittar du dina övningar någonstans på internet eller kör du solo? 🙂 <3

  pb 2018-11-07 10:50:50
  Svara
 • Åh vad härligt det låter!
  Har en dotter på 8 mån och jag längtar efter en till graviditet. Mådde så bra då!
  Så nu får jag följa dig och mysa med en graviditet även om den inte är min ?
  Stort grattis!

  Tine Worén 2018-11-07 09:32:40 http://healthycleanlifestyle.wordpress.com
  Svara
 • Jag byter också vecka på tisdagar, vecka 39 idag och åh vad jag känner igen mig i det du skriver. Bölar när jag läser dina inlägg och blev så glad för eran skull över att ni ska få en bebis. Jag gråter fortfarande när jag tänker på att jag ska bli mamma, jag har en liten son i min mage och det gör mig typ livrädd över hur mycket man kan älska en person man inte ens träffat än 😀 Tips från mig är att verkligen njuta av graviditeten även att man vill att veckorna ska gå snabbt, jag glömde bort att njuta av stunden lite o vill nästan gå tillbaka några veckor för är inte redo att skiljas från magen än. Ta hand om er <3

  Sara 2018-11-06 17:45:50
  Svara
 • Jag ”byter” vecka varje tisdag också! Och går idag in i vecka 16, 29 april har vi bf. Dock kommer det säkert ändra sig vid UL, äntligen börjat må lite bättre efter att ha spytt konstant sen vecka 6 och varit inlagd på dropp osv.. längtar tills man kan börja njuta av graviditeten!

  Danielle 2018-11-06 14:55:53
  Svara
 • Åh vad jag längtar tills det syns och känns på mig. Är bara i V5 och längtar snart ihjäl mig samtidigt som man fortfarande inte riktigt kan förstå att man faktiskt är gravid. Har inga symtom eller bevis alls mer än 5 positiva gravtest från olika dagar ?

  Emelie 2018-11-06 13:40:36
  Svara
 • Du är så otroligt vacker!! Önskar dig all lycka. Min bästa kompis är gravid i vecka 16 så ska bli roligt följa er båda ? själv sitter jag med en 6 veckors bebis och försöker fortfarande vänja mig vid mammalivet. Jag hade en fruktansvärd graviditet rent psykiskt och var inte alls stolt över den där magen, men de 40 veckorna lärde mig att en graviditet betyder inte lycka lycka lycka. Det är mycket som händer i kroppen. Det var heller inte kärlek från första ögonblicket, jag kunde inte förstå att hon var min. Jag är en människa som har väldigt svårt för att connecta, men jag lärde mig att det är också helt vanligt. Man är ingen sämre kvinna oavsett och nu sitter vi här och myser dagarna i ända och jag är så kär i min dotter. Ta vara på varje dag ?

  Elin 2018-11-06 13:38:37
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Det är verkligen s olika för alla och jag älskar att läsa och höra allas sidor av det!
   Stort grattis!

   sophiaanderberg 2018-11-06 13:54:17
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!