Gravid V16 – Jag vet inte vad jag väger eller vad jag har gått upp, och jag kunde inte bry mig mindre!

Godmorgon mina godisbitar! Tisdag och dags för att bocka av ännu en vecka i graviditeten. Det går liksom undan fast ändå sakta på något vis. 4 veckor kvar sen har jag varit gravid lika länge som det är kvar att vara gravid… Sen ska liksom bebisen komma och va i mitt liv för alltid, det känns verkligen helt helt galet (men fantastiskt såklart så ingen går runt och tror att jag inte är lycklig, because I am, det känns bara inte som en grejj jag måste gå runt och rub in peoples faces all the time om ni förstår). Så vi kör väl igång veckans lista helt enkelt 🙂 Bebisen är fan stor som en avkado nu typ, lilla plutt!!

Cravings/Dille: Jag känner fortfarande inget sånt där enoooooooormt sug efter något. Jag är bara evigt tacksam att matlusten kommit tillbaka och att jag känner lusten att äta igen. Pepsi max på morgonen fortsätter, men det är mest bara jävligt gott. Då jag inte dricker kaffe eller te just nu är det nice att få den lilla lilla kicken av koffein på morgonen som Pepsi maxen ger, även om det är ytterst lite (Jojemen, jag vet minsann att Pepsi Max innehåller koffein, och jag vet minsann också att man endast får dricka en viss mängd koffein per dag när man är preggo. Men jag vet också exakt hur mycket koffein en pepsi max ligger på och har därför full koll på hur många jag kan dricker… Mest info till er som varit oroliga på Instagram att jag druckit Pepsi Max) 😉

Sömn: Rasmus köpte ett par öronproppar till mig på Island då han snarkar något extremt. Och eftersom jag fortfarande kissar en del på natten så blir det svårt för mig att somna om för att han snarkar så extremt mycket! Men nu, nu sover jag mycket bättre minsann, förutom mina så kallade kisse pauser då 😉

Mående: Jag mår oförskämt bra just nu om jag får säga det! Känner mej mycket piggare, inte alls så trött på mornar och kvällar och det behövs heller inga powernaps på dagarna längre! Jag har också hittat ett sätt som gör det lättare för mig att göra nummer 2 vilket också känns skönt. Förstoppning är fan aldrig kul alltså!

Kropp: Magen växer och jag så tacksam att jag älskar det! I början tyckte jag det var jobbigt och jag kände en del oro över hur jag skulle känna när kroppen växte. Men att säga till hos barnmorskan att jag inte vill prata vikt, dels vad jag väger, men också vad jag har gått upp, har gjort att jag kan fokusera på rätt saker, att helt enkelt vara gravid. Jag har inte vägt mig sen jag blev frisk från mina ätstörningar och jag kan ärligt talat säga att jag var rädd för att ställa mig på vågen. Jag visste inte alls hur jag skulle reagera, skulle jag falla tillbaka i gamla vanor och tankar eller skulle jag bara inte bry mig. Men mitt beslut att säga till min barnmorska att JAG inte vill diskutera vikt och viktuppgång var rätt för nu kan jag verkligen njuta av det! Det är skönt att inte veta! <3 Däremot, om något någon gång skulle vara en fara för barnet eller mig, måste vi naturligtvis prata om det. Men det hoppas jag aldrig kommer kunna hända. Så mig är det ingen idé att ni frågar hur mycket jag gått upp i vikt, för jag vet inte, och jag kunde faktiskt inte bry mig mindre 🙂

Hormoner: Haha jo men dem finns där och temperamentet är som det var förra veckan, det kan svänga. Inte så att jag blir sjukt arg men jag kan vara irriterad och störa mig på saker som jag kanske inte stört mig på tidigare. Och ja, det tror jag faktiskt beror på hormonerna.

Övrigt: Det är inte speciellt stor skillnad jämfört med förra veckan. Jag tänker faktiskt inte så mycket på det mer än att jag njuter och att det känns superspännande. Jag är glad att jag inte är helt uppe i det och att det är det enda jag kan tänka på utan att jag faktiskt är Fia också<3

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Den dagen jag blir gravid känner jag också att vikten skulle kunna påverka själva upplevelsen av att vara gravid väldigt negativt om det blir mycket fokus på den och ökningen. Tänker att jag också ska be om att slippa väga mig. Hur mottog barnmorskan det? Behövde du förklara dig eller var det inga konstigheter?

  Viktoria 2018-11-13 19:09:01
  Svara
 • Pliiiiiis avslöja hur du fått bukt med magen under graviditeten. Aaaaaajjjjjj????

  Karolin 2018-11-13 16:27:20
  Svara
 • Så härligt när aptiten återvänder! För mig (en riktig kaffemoster) va milstolpen i den frågan när jag slutade må illa av kaffe, bara lukten var hemsk! Så fortsätt njuta av miraklet att vara gravid, alla ev krämpor till trots så är det häftigt att man har en ny person som växer i en!

  Ps. Att väga sig har bara en vettig funktion och det är om du skulle behöva sövas så dom kan beräkna rätt narkos. Så skit i alla vågar för dom säger inte nåt vettigt!

  Anna Simonsson 2018-11-13 13:56:08
  Svara
  • Svar på Anna Simonssons kommentar.

   Ja det är härligt!
   Och ja, precis, det är därför jag inte har vägt mig på närmare 4 år nu 🙂 Det betyder inget för mig!

   sophiaanderberg 2018-11-13 14:01:49
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!