Gravid V17 – ”Jag är så stolt över min mage, även om den kanske är stor för att vara i vecka 17.”

Hej mina kära vänner! Och wow, tack för den fantastiska respons jag fick på mitt förra inlägg ❤ Expressen ringde och tyckte det va superviktigt att dela Mika tankar kring just det. Så jäköa tacksam för den intervjun då jag har förstått att det är ett stort problem även för andra. Bara för att man är gravid är det ens kropp inte en offentlighet, den är inte fri att kommentera precis vad man tycker och tänker, den är precis som en vanlig kropp. Personlig och som också har känslor. ❤ Jag själv har mycket skinn på näsan, men jag har också gränser. Dessutom vill jag prata för dem som kanske inte vågar säga ifrån , till för dem som kanske blir superoroliga och får ångest för varje litet tips och kommentar som kommer in. Jag hoppas bara att dem som verkligen behövde läsa inlägget gjorde det ❤ Så tack mina älsklingar!  Ni är underbara!

Sådär ja, tisadg igen och och jag, Lillis och Rasmus går in i vecka 17. Det känns som jag borde vara i vecka 25 by now. Vi har ju vetat forever att vi är gravida känns det som och det blir en lång graviditet när man får reda på det så tidigt. Men, jag njuter, det gör jag verkligen.

Cravings/Dille: På vägen till Island och på flygplatsen hem efter Island tryckte jag 2 franska hotdogs per gång ? Jag har känt ett enormt sug efter det den senaste tiden, så sjukt gott! Och det längtar jag efter nu också, en sån när vi landar i Sverige får det bli ? Annars är det fortfarande lugnt på fronten, inga cravings direkt. Till och med Pepsi Max behovet har blivit lite lugnare här på resan då det blivit mättat på en helt annan nivå 😉

Sömn: Mycket mycket bättre! Sen öronpropparna rasmus köpte sover jag som en liten gudinna! Jag kissar heller inte lika mycket på natten länge! Thank God!!!

Mående: Jag fortsätter att må väldigt bra! Jag har ingenting att klaga på i graviditeten, iaf inte hittills ? Jag njuter så mycket jag kan för jag förstår ju att den känslan kan försvinna från en dag till en annan. Jag har älskat att trippa runt i bikini på denna semestern och det var varit otroligt skönt att bara vara! Jag har simmat nästan varje dag och hemma ska jag fortsätt med yogan ?

Kropp: Kroppen känns så härlig just nu! Magen får allt en rundare form och jag är verkligen stolt över den. Jag är dock förvånad hur mycket vi faktiskt jämför oss, även som gravida. Jag får mycket kommentarer om att min mage är stor för att bara så tidig. Jag har ingen aning, jag jämför mig inte med andra gravida och tänker därför inte på hur stora eller små magar alla har i olika veckor 🙂 Återigen är alla kroppar olika och blir olika små/stora i olika graviditeter för olika kroppar. Jag är så stolt över min mage, även om den kanske är stor för att vara i vecka 17. Men framförallt är jagvså tacksam att jag får vara gravid ❤ i sammanhanget spelar väl egentligen inte storleken på magen någon roll då? Det är ju det  kroppen skapar som är coolt ? Glöm inte det, din kropp är din kropp och den är helt olika andras, och den duger, mer än tillräckligt ❤

Hormoner: Haha älskar denna punkten! Ingen förändring här skulle jag säga! Jag tänder fortfarande till mer på saker som retar mig lite kanske. Därav blogginlägget här i söndags ? Men annars känner jag mig precis som vanligt!

Övrigt: Grubblandet fortsätter väl dock. Kroppen känns bra och jsg mår otroligt bra i min kropp nu. Men de konstiga Mardrömmarna fortsätter och jag analyserar situationer mer. Mycket handlar om att jag såklart är rädd för förändringen som komma skall, jag tror jag förstår precis vilken stor förändring det kommer bli och det skrämmer mig samtidigt som det gör mig så enormt jäkla glad! Jag känner mej redo, ja, så redo som man någonsin kan känna sig tror jag! Och jag ler av tanken att jag slå bli mamma ❤ Men ja, jag tror ni som är i samma situation kanske förstår de kluvna tankarna och drömmarna man har?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Din mage är jättefin! Hela du är fin! ?
  Jag hör till en av dem som fick höra att jag hade ”stor mage” under min graviditet. Jag älskade min gravidmage! Jag tänkte inte så mycket på hur stor den var, jag tänkte mest att ”jag är gravid, det är normalt att magen växer sig större”. Men folk skulle minsann fråga mig om jag var ”säker” på att jag inte bar på tvillingar trots att jag berättade att ultraljudet visade ett barn i magen och när jag hade 3 månader kvar av graviditeten fick jag höra ”nu borde det vara dags att föda när som helst!” och en bekant började jämföra mig med sin kompis som ”inte alls var lika stor som mig” i samma månad. Fick massa frågor om hur mycket jag hade gått upp i vikt också, en av frågorna löd tillochmed ”hur många kg är din ”riktiga vikt” och hur många kg är gravidvikt? (sjukaste frågan). Jag tog inte åt mig av dessa kommentarer, jag tuffade på med min graviditet och fortsatte ta gravidbilder på min fina gravidmage och när det var dags födde jag ett friskt och välmående barn.
  Jag blev verkligen förvånad över hur folk tog sig friheten att helt plötsligt kommentera min kropp bara för att jag var gravid.

  Nina 2018-11-21 10:08:14
  Svara
 • Förstår mig verkligen inte på folk som tar sig friheten att kommentera andras kroppar på det där sättet. Skulle det vara mer okej när någon är gravid? Din mage är perfekt, precis som de som är större och de som är mindre ? kramar till dig!

  Edit 2018-11-20 21:30:26
  Svara
 • Tycker du är så bra dom tar upp detta!! ?? Vikt och storlek jämförs alldeles för mycket både under och efter graviditeter. Med min första va jag tydligen för liten i folks ögon och med min andra va jag GIGANTISK ? Till och med min barnmorska kollade lite medlidande på mig sista gången jag va där innan min dotter föddes när vågen visade sina siffror och frågade ”Hur känns det?” (Hon tyckte alltså att det va mycket) HUR SJUKT?! Som tur är tyckte jag själv att jag va helt jävla fabulös och skrattade bara åt situationen, men för någon annan kan det vara förödande att höra som höggravid ?
  Iallafall, TACK för att du orkar!! Du är fantastisk!! ?

  Sara 2018-11-20 16:22:57 http://instagram.com/pluppin
  Svara
 • Jag har följt dig länge och blev så glad när du berättade att du var gravid. Det är en sådan spännande resa! Alla lycka till er.

  Det är så märkligt hur folk ta sig rätten att fritt kommentera en gravidkropp. Jag är själv i vecka 36 (sjukt vad tiden går) och har levt med anorexi och andra ätstörningar sedan jag var tonårig. Är idag 28 år och jag har en liten bit kvar innan jag kan friskförklaras. Jag ljuger inte om jag säger att minst en person har kommenterat min kropp VARJE dag och det har varit så tufft eftersom det ge näring till ätstörningen. ”Du har en så liten magen, är du verkligen i v.30, du kommer komma in i dina byxor direkt efter födseln, du är så smal och fin etc”. Något jag reagerat på är hur vårdpersonal, både barnmorskor och läkare, kommenterat min kropp. Tycker de borde veta bättre. Varje gång jag har träffat vårdpersonal i samband med graviditeten har de kommenterat min kropp, enligt dem min smala kropp och att jag är lyckligt lottad, och jag har träffat en hel del eftersom jag varit inlagd pga hotande förtidsbörd. Jag har nu börjat säga ifrån och personalen ha blivit helt ställd. Vi måste sluta värdera och kommentera andras kroppar. Kommentarerna har gjort mig så ledsen och orolig dels eftersom det ger ätstörningen näring dels för att jag känner mig dålig och göt mig rädd för att jag inte ger min son de bästa förutsättningar. Våra kroppar är inte tavlor utan de fyller olika funktioner i livet. Min kropp är helt fantastisk som bär på min son med tanke på hur jag behandlat den. Jag är så fruktansvärt tacksam ❤️

  Mathilda Elmgren 2018-11-20 16:07:33
  Svara
  • Svar på Mathilda Elmgrens kommentar.

   Tack snälla för att du delar med dej ❤❤ Det är så ssnt det du skriver och det är det jag också menar ❤Jag önskar dej all lycka!

   sophiaanderberg 2018-11-20 16:48:27
   Svara
 • Så fin du är med din mage. Stort grattis till er bebis ❤ Min sambo o jag har försökt att bli gravida ett tag nu men det tar sig inte… det är en stor sorg för oss. Längtar till jag får känna känslan du beskriver ❤

  Jenny 2018-11-20 15:13:31
  Svara
 • Är själv gravid i v.24 och har sen v.14 också fått kommenterat koooonstant om vilken stor mage jag har, frågor om det är tvillingar hit och dit. Tycker det är så fruktansvärt tråkigt att folk ska lägga så jävla mycket vikt i hur en mage ser ut och fokusera på det. När den gör något så fantastiskt som att vara hem åt ett litet barn i nio månader. Skiter faktiskt fullständigt i allas kommentarer och är SÅ stolt över den. Har också världens finaste sambo som hela tiden talar om hur fin jag är och det gör allt så mycket lättare.

  Caroline 2018-11-20 13:28:09
  Svara
 • Jag beundrar verkligen din mentala styrka och får själv lite mer styrka utav dina ord. Jag är själv gravid i v. 20 med första barnet. Har alltid haft komplex över min kropp och senaste två åren gått upp en del pga preventivmedel. Men ingen har kommenterat den viktuppgången. Men NU när jag är gravid tar folk rätten till sig att kommentera. På mig syntes det ganska tidigt att jag var gravid pga magen och även mitt ansikte blev rundare. Så jag har fått höra redan i v.14 kommentarer som ”Oj så stor du redan är, du ser ut att vara i v. 30 är du säker på att du bara är v. 14?”, ”Oj, du kanske väntar tvillingar eftersom du redan har så stor mage”, ”Jag misstänkte att du var gravid eftersom du blivit så rund i ansiktet”. Dessa kommentarer har varit och är jobbiga att hantera och får mig att inte alls trivas som gravid, får mig att inte alls känna mig vacker. Samtidigt blir jag så arg att dessa kommentarer får påverka mig så att jag inte kan njuta av det lilla undret jag har i magen och så arg över att folk tar sig friheten att kommentera min kropp bara för att jag är gravid. Därför säger jag stort tack till dig som vågar ryta ifrån, som vågar ta ställning mot detta normaliserade beteende och som får mig att hitta styrka utifrån dina ord. Tusen tack! ❤️Stort grattis till bebisen i magen, du kommer bli en sån fantastisk mamma och det utstrålar sån lycka från dig. Kram

  Sara 2018-11-20 11:42:44
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Du har fattat precis vad jag mensr och det gör mig så glad! Jämförandet behöver få ett slut, gravid eller inte, våra kroppar är olika och det är fullkomligt omöjligt att jämföra oss med varandra! Stor kram till dej och tack för din kommentar ❤ Jag hejjar på dej!

   sophiaanderberg 2018-11-20 11:56:44
   Svara
 • Din mage är inte stor. Jag fick ingen mage förrän i v26/27. Det går inte att jämföra sig med andra. Först i v 30 syntes det ordentligt på mig. Innan såg det bara ut som semesternjutning ?
  Ta hand om er och njut ❤️

  Kim 2018-11-20 11:37:19
  Svara
  • Svar på Kims kommentar.

   Det är ju det jag skriver, jag jämför mig inte med andra men andra jämför sig med mej och det är det jag vill påtala, inget annat ?

   Kram!

   sophiaanderberg 2018-11-20 11:38:32
   Svara
 • Din mage är alldeles super fin och precis exakt så perfekt som den ska vara för just dig och din graviditet! ❤ jag har också ett förflutet med ätstörningar och var himla rädd över hur jag skulle hantera att kroppen förändras och magen växer, men jag kan med glädje säga att jag har älskat varenda sekund av att vara gravid ? nu har jag fyra dagar kvar till bf och jag älskar min mage mest nu på slutet, den är så himla stor och fin. Stor kram Fia! ❤

  Cecilia 2018-11-20 11:34:26 http://nouw.com/svansarochskor
  Svara
 • Tycker att du har en jättefin mage. Min mage var i samma storlek som din när jag var i samma vecka. Redan i v 25 trodde folk att jag skulle föda inom kort. Det var tröttsamt att höra allas kommentarer om storleken på magen, kändes som att alla tyckte att de hade rätt att kommentera min kropp endast för att jag var gravid.

  Fortsätt njuta av graviditeten! Det är en underbar tid! ?

  Jenny 2018-11-20 11:27:03
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Haha det är exakt det jag menar ? Jag bryr mig inte vad folk har för benämning på min mage men det verkar vara många andra som bryr sig och som jämföra sig vilket är omöjligt att göra då alla är olika ?

   Kram!

   sophiaanderberg 2018-11-20 11:41:32
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!