Gravid V18 – ”Jag hörde bebisens hjärtljud och det lugnade mig!”

Heeej kompisar! Ursäkta utebliven bloggning igår, jag var i Göteborg heeeeela dagen och sen var jag tvungen att rusa till närmsta vårdcentral och ta det där vaccinet som nästan är slut överallt och som man tydligen väldigt gärna ska ta om man är gravid. Och jösses vad veckorna springer iväg, det känns som det var nyss jag skrev om vecka 17. Helt helt galet!

Anyways, har kommer veckans update 🙂

Cravings/Dille: Well, still nothing fun to write here. Nä men hörrni, jag blir nog cravingslös tror jag!? Jag känner inget specifikt sug för något och definitivt inget jag som jag känner att jag bara måste ha, annars dör jag!!! Den senaste veckan har det dock varit lite halvkörigt med maten. Jag har haft sämre matlust igen. Det kan dock beror på den härliga magsjukan jag drog på mig sista dagen på Gran Canaria, vem vet, men så ser läget lite ut nu iaf!

Sömn: Njaaa, den har faktiskt varit lite sämre denna veckan igen. Magen har inte börjat ta emot allt för mycket ännu men det börjar bli mindre skönt att sova på mage. Vet inte om det är att Lillis inte gillar det eller vad det är men jag finner inte riktigt ro till en god natts sömn just nu. Kissar fortfarande megamycket också, är säkert upp mellan 3-6 ggr per natt. Man är ju inte mega utvilad när man vaknar då, så att säga…

Mående: Rent fysiskt mår jag fint. Men det har den senaste tiden kommit som en oidentifierbar ororskänsla över mig som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Precis som att jag inte känner mig gravid för tillfället och att det orsakar tankar om allt står rätt till eller inte. Det är absolut inget jag går runt och tänker på hela tiden, snarare tvärtom, den bara finns där. Svårt att förklara men kanske någon känner igen sig vid denna tiden i graviditeten? Har hört att det är ganska vanligt att känna sig icke-gravid liksom… Dock fick jag höra bebisens hjärtljud häromdagen och det lugnade mig enormt. Så mysigt också!!! Millan har fått låna en sån ultraljudsmonitor som hon tog med hit så vi fick lyssna. Vekrligen ascoolt!!!!

Kropp: Åhh jag är så tacksam för min kropp varje dag nu för tiden. Visserligen var jag det av helt andra anledningar förut men just nu öser jag tacksamhet över den varje dag jag får må bra. Varje dag kroppen mår bra, varje dag jag kan röra mig och leva som vanligt. Alla graviditeter är så olika från varandra och jag förstår ju runt om mig att foglossning och liknande kan börja tidigt och mycket hos många. Så jag är tacksam varje dag jag inte har ont <3

Hormoner: Dem fortsätter som vanligt skulle jag säga. Jag känner mig rätt bitig och biter ifrån mer nu om det är något jag inte tycker är okej! <3

Övrigt: Under övrigt vill jag rikta ett stort fett tack till er! Sen jag skrev mitt inlägg om hur jag inte orkar med alla tips och råd som trillar in så fort jag läggar upp något så har det avtagit. Inte vet jag, kanske har ni slutat följa mej för att ni blev sura, well då får det va så. Eller så kanske ni förstod vad jag menade och valde att respektera det. Det är jag iaf enormt tacksam för. Så tack till er som lyssnade när jag bad er (om ni läser detta), det uppskattar jag enormt mycket!!

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Förutom illamående på morgnar och mitt hemska humör så känns det i kroppen som att ”tänk om jag inte är gravid”. Vet att jag kände så inför RUL med första barnet också! Som att man ska komma in och göra ultraljud också finns ingenting där…? längtar till tisdag då är det äntligen dags!!

  Danielle 2018-11-29 10:30:49
  Svara
  • Svar på Danielles kommentar.

   Haha så jag inför KUBtestet också 🙂 Denna gången vet jag ju att det finns något där iaf 🙂
   Stor kram!

   sophiaanderberg 2018-11-29 11:08:46
   Svara
 • Hej,

  Jag är i samma vecka som dig, eller ja, går in i v.18 på torsdag. Förstår precis vad du menar med att inte känna sig gravid just nu. Illamåendet har avtagit, inga riktiga sparkar än o.s.v. vilket definitivt blir en liten oro som kan ligga och gnaga. Kände exakt samma med första barnet (detta är andra) och då var jag så sjukt nojig med. Det är så jobbigt att behöva fundera över det, även om det såklart inte är något som upptar all vaken tids tänkande, men just det att tanken om att något kanske hänt ibland slår en. Hemskt! Men att få höra hjärtljuden, åh, så lugnande och helt underbart! Svårt att sluta lyssna när man väl börjat 🙂

  Blev också så fruktansvärt förvånad över hur ALLA i ens omgivning, kända som okända, ansåg sig ha rätten att kommentera precis ALLT och ge tips och råd om ALLT. Jag tror nog ändå att man känner sin egen kropp allra bäst och den ska alla andra ge fan i oavsett om man är gravid eller ej!

  //Anna 🙂

  Anna 2018-11-28 20:19:12
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hsha ja det är därför jag inte äger en sån monitor själv! Kan bli ett beroende och orkar inte det ?❤ Tack för stödet ❤

   sophiaanderberg 2018-11-28 21:22:39
   Svara
 • De där ”spökveckorna” kan vara tuffa… skönt att du fick höra bebbes hjärtljud! Hoppas du får tillbaka matlust och får fortsätta må bra hela vägen ❤

  Hanna 2018-11-28 17:44:09
  Svara
 • Ååå vad det ska bli spännande att följa din resa ?

  Everydaymomlife 2018-11-28 16:39:11 http://everdaymomlife.blogg.se
  Svara
 • Så kul att få följa din resa!

  Josefine 2018-11-28 15:19:43 https://svenskatrappsteg.se/
  Svara
 • Är i exakt samma vecka som du och känner såååå igen oron. Jag har varken fått mage eller gått upp i vikt, frånvaron av symtom gör att det är supersvårt att förstå eller tro på att allt är som det ska. Har oxå hört hjärtljud nyligen och längtat så till rutinUL!!! Tack för att du delar med dig, det är alltid lättare att dela tankar med någon annan:-)

  Karolina 2018-11-28 14:49:43
  Svara
  • Svar på Karolinas kommentar.

   Åh jag förstår det; längtar också massa till RUL nu ❤ Skönt att höra att man inte är den enda som är orolig ❤ Kram!

   sophiaanderberg 2018-11-28 14:56:44
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!