Uppdatering – Hur går Yogan?

Heeeej kompisar och glad torsdag på er! Snart helg igen, ett steg närmare jul, ett steg närmare nytt år! Hur sjukt?? Tiden går så galet snabbt! Och jag som är långt ifrån klar med julshoppingen! Dock har jag och Rasmus sagt att vi inte kommer lägga extrema summor på julklappar till varandra iår. Nästa år kommer vara utgifternas år med allt som behöver läggas på Lillis och SATAN va dyrt det är med babygrejjer, helt helt galet!!! Dessutom är jag inte så mycket för julklappar, är mer för allt det andra som hör julen till. Gemenskapen, maten och myset! <3 Men, lite klappar till nära och kära blir det så imon blir det att julshoppa det sista för att sen slå in allt 🙂

Men, till dagens ämne. Min Yoga. Ni är många som är otroligt nyfikna på just den biten i mitt liv, så himla roligt! Jag har ju kört med Yogobe nu i några månader och måste säga att jag älskar det! Jag har haft svårt att hänga med i Yogavideos som släpps på Youtube, det går så himlans snabbt och upplever inte de som leder som speciellt pedagogiska. Men Yogobe, det är verkligen en fantastisk tjänst. Och duktiga är dom.

Av naturliga skäl har det blivit Gravidyoga den senaste tiden och de har ett brett utbud av videos med olika längder, allt från 5- 30 minuter. Mina pass ligger oftast på mellan 15-20 minuter vilket känns lagom just nu. Jag har Yogan som morgonrutin och det är underbart sätt att låta kroppen vakna på, gravid som inte gravid. Dessutom tror jag att jag kommer ha stor hjälp av detta vid förlossningen. Med andning och liknande. 🙂

Jag kan inte svara riktigt på hur min kropp har utvecklats runt just detta. Man blir ju inte direkt rörligare som gravid liksom. Men framförallt märker jag en stor skillnad andligt. Mitt fokus har blivit mycket bättre när jag väl gör yogan. Jag är mycket bättre på att vara i nuet och kan njuta av var enda liten rörelse, oavsett hur mycket det kanske sträcker på vissa ställen eller hur oskön en ställning är.

Nu är jag bara i V19 men jag planerar att köra yoga under hela graviditeten ( om jag kommer få behålla möjligheten). Den hjälper mig verkligen enormt mycket!

Ni som har yogat tidigare, har ni gjort det i samband med graviditet? Upplevde ni att det har hjälpt er på ett positivt sätt, genom både graviditet och förlossning?? Vore roligt att höra era tankar kring det!? 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Fia!
  Jag har yogat en del tidigare och fick en liten pojke i juli i år och upplevde att den meditation och djupandning som jag lärt mig från yogan och övat på mycket inför förlossningen hjälpte mig jättemycket under mitt värkarbete vid förlossningen (hade värkar väldigt länge). Så det är mitt heta tips till dig, att öva djupandningen. Tack för en super inspirerande och mysig blogg och insta flöde. Så mysigt att följa dig och kika på vad för härligt du har för sig och postar varje dag. Du är toppen! ❤️ // lilla mamma Ringblom

  FruRingblom 2018-12-06 21:36:23
  Svara
 • Jag fick min prins för ett år sedan, o tack vare yogan kunde jag andas igenom mina värkar väldigt bra! Fick till o med beröm av personalen på förlossningen ang. min andning! 🙂

  Emma 2018-12-06 21:26:20
  Svara
 • Hej Sofia❤
  Jag tänkte dela med mig av min upplevelse kring yoga. Jag hade aldrig varit på yoga förens jag började i en gravidyogagrupp. Jag upplevde att det hjälpte mig både med att kunna slappna av och må bättre under graviditeten och under förlossningen med andningen. Jag tyckte framförallt att den bästa upplevelsen med yoga var att jag kunde sova bättre efter ett yogapass.
  Under min andra graviditet gick jag inte inte på någon yoga utan hade lite tänk att jag borde ju komma ihåg och att jag är ju faktiskt omföderska?? Men nu med facit i handen så hade jag velat gå på yoga även denna graviditet just för att finna lugnet med andningen och lindra div gravidkremper som man kan få. Jag delar gärna med mig av mina upplevelser om du vill. ❤

  Lena Käthner 2018-12-06 20:31:27
  Svara
 • Håller med om det där med youtube, jag tycker också att det går lite för snabbt ibland vilket gör att jag inte hänger med och helt tappar fokus och känsla!

  Josse 2018-12-06 15:27:49 https://betongstil.se/
  Svara
  • Svar på Josses kommentar.

   Jaa direkt när man kommit in i en position byter dom liksom och man ba ahh, okej jag hänger inte med ?❤

   sophiaanderberg 2018-12-07 09:06:18
   Svara
 • Jag gick på gravidyoga under min gravidetet och de var de bästa jag gjort ! Att lära sig andas och hitta lunget i sig själv hjälpte mig värkligen när förlossningen startade???
  Nu går vi på mamma baby yoga och kan lätt säga att det är bästa dagen på hela veckan! Bebis sover fantastiskt efter vårat yogapass!

  Emma 2018-12-06 14:36:05
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!