Baby-Lillis – Förberedelselista på vad som behövs ha hemma inför bebis ankomst! (Inkl. BB-väska)

Provkör vagnen vi bestämt oss för redan innan vi blev gravida, bara en annan färg 🙂

Godmorgon finisar! Redan 20 december, tiden springer iväg. Igår fick jag lite smått panik. Kände julstressen komma flygande bara svisch och jag var tvungen att stanna upp lite i den tanken. Mitt mål för nästa år är verkligen att säga mer NEJ, nej till sånna saker som man egentligen inte vill göra men gör ändå, ni vet. Jag tycker det är så svårt att säga nej, det ligger sen gammalt i mig att alltid vara alla till lags  och jag har verkligen blivit bättre på det men behöver finslipa det ännu lite till 🙂 Så ja, det är verkligen något jag måste tänka på.

Men, från det ena till det andra. Snart är det 2019, året då Lillis har tänkt att födas ( ja, vi hoppas på att allt går bra såklart!!) Jag och Millan (min svägerska) satte hos ner i förra veckan och skrev en lista på allt som behövs till bebisens ankomst då jag kände att jag hade noll koll. Jag har inte haft  så mycket intresse för att kolla på det ännu och har känt att äsch, det får vänta. Men när listan skrevs insåg jag hur sinnessjukt mycket det är som behövs och hur mycket det faktiskt kostar att skaffa barn!!! (OMG!) Så ja, jag fick lite panik och insåg att jag inte vill få en ekonomisk chock 2019 och inhandla allt på en och samma gång. Så vi har sagt att vi ska börja lite succesivt efter nyår att utgå ifrån listan 🙂 Jag klcikade hem lite söta babykläder häromdagen också men det är ju skit svårt, man har ju ingen aning om hur stor den kommer vara!? Men lite behövs ju ha hemma, sen ska det inte handlas mycket mer på klädfronten. Roligare att handla sen när den har kommit 🙂 Och som sagt, jag känner faktiskt inte det minsta sug. Köpte typ bara för att det behövdes! Haha.

I vilket fall som helst, ni ville att jag skulle dela med mig av listan 🙂 Så här kommer den. Och jaaa, detta är en listan utifrån mig och Millan som hon anser vara de viktigaste sakerna och som jag också känner känns mest nödvändigt. Detta är ju naturligtvis olika för alla men då jag kände mig helt lost kan det va skönt för er som väntar första barnet att kanske få se lite vad vi tänkt oss 🙂

 

BB-väskan:

Jag fick verkligen en chock när jag och Millan skrev detta. Det är så mycket som ska med bara upp till bb liksom… 😉

Till bebis:

 • Babybodys, stl 44, stl 50 och stl 56
 • Babystrumpor
 • Babybyxor
 • Sparkdräkt inkl. strumpor
 • Pyjamas
 • Napp (0-6 mån)
 • Calmaflaska
 • Blöjjor
 • Filt
 • Gosedjur
 • Babyolja
 • Tunnare overall + mössa för hemresa

Till morsan & farsan:

 • Bekväma ombyteskläder
 • Bekväma trosor!!!!!!!
 • Nattbindor
 • Neccesär med dina produkter
 • Prulankräm (någon kräm för bröstvårtorna som ska vara bra tydligen?)
 • Ombyte Rasmus
 • Schampo och Balsam
 • Godis (energi)
 • Hårtoffsar
 • Våtservetter
 • Amningsbh + inlägg
 • Tofflor
 • Lypsyl
 • vattenflaska

 

Babykläder:

Som sagt, här kommer vi nog bara köpa lite basic saker. Roligare att köpa sen när bebisen kommit ut, dessutom lär man ju få en hel del från nära och kära också 🙂

(Lite i stl 44, mer i 50 och 56)

 • Bodys
 • Byxor
 • Strumpor
 • Mössor (tunna)
 • Pyjamas med fot
 • Babyhandduk

Hushåll:

Här listar vi lite produkter som man vill ha hemma när man kommer hem för att slippa åka och köpa direkt. 🙂

 • Nappflaska (calmaflaska med 2 nappar)
 • Ersättning
 • Blöjjor
 • Babyolja
 • Initiol ( någon kräm)
 • Våtservetter (torra)
 • Babytvål
 • Nappar 3-4 st (gärna öppna)
 • Babytops
 • TEMP!!
 • Helosan
 • Badbalja

Babyrummet:

Här kommer lite produkter till babyrummet, diverse inredning med mera.

 • Skötbord
 • Skötbädd
 • Babynest
 • Skötunderlägg
 • Spjälsäng    Check
 • Spjälskydd
 • Lakan
 • Kudde
 • Täcke
 • Påslakan
 • Kisskydd
 • Madrass   Check!
 • Mobil
 • Förvaringslådor till skötbord
 • Små handdukar
 • Filtar
 • Övrig inredning (återkommer med detta)
 • Babywatch
 • Babysitter
 • Babypöl

Transport:

Allt i transportväg för bil och vagn.

 • Vagn
 • Babyskydd
 • Solskydd vagn
 • Spegel Bil
 • Regnskydd vagn
 • Kudde vagn
 • Skötväska
 • Uvtält
 • Bärsele/Bärsjäl

 

Så, det var väl allt vi listade som lite must-haves liksom. Och som sagt, detta är endast riktlinjer som jag fått hjälp att ta fram för att jag känner mej helt lost. Detta är inget som är skrivet i sten och helt fritt att göra olika! (Ifall pekpinnarna skulle komma fram) Men detta är mina riktlinjer, det jag kommer gå efter 🙂 Jag tyckte det var jätteskönt att få hjälp från någon som har barn då jag själv hade noll koll. 🙂

Hoppas det var till någon hjälp 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
37kommentarer
 • Hej Fia! Jag vill gärna råda dig till att köpa ett andningslarm om ni inte redan gjort det. Larmet kostar några hundralappar, men kan rädda bebisens liv om hen skulle sluta andas under natten.
  Jag har inte använt det till mina två förstfödda, men efter att ha mist mitt tredje barn i augusti 2018 så inser jag hur dumt det var att inte punga ut dom där hundralapparna för att minimera riskerna.
  Jag hoppas att jag inte skrämmer upp dig för mycket, men ett andningslarm kan rädda barnet från plötslig spädbarnsdöd.

  Emma 2019-04-09 14:52:30
  Svara
 • fukt fukt fukt. Lippsyl, handcreme, ansiktscreme. Tandborste/tuggummi. Hörlurar, morgonrock, foppatofflor/flippflopp att ha när du går mellan rum/kök/toa (kan hända att du får åka hem i de med om du har svullna fötter) padda/dator att kolla film på. Vi kollade serier under mitt förarbete och sen kollade vi serier när bebis sov. Min kille kollade film när jag satt på pilatesboll under öppningsarbetet, laddare.
  Müsli/flingor/frukt. Frukosten på BB är tunn och tråkig. Bröd smör ost fil och frön. Jag var hungrig som en varg och ville ha mycket mat.

  Du får blöjor, bindor och olja där. Napp rekommenderar dom att du inte ger förrän bebis är 3v.

  Kim 2019-03-13 10:25:04
  Svara
  • Svar på Kims kommentar.

   Tack snälla för alla tips!

   Jaa, jag har förstått att de har ganska stränga riktlinjer på BB men i slutänden gör man ju som man vill och då vill vi gärna ha med oss napp 🙂
   Kraaam!

   sophiaanderberg 2019-03-13 11:09:18
   Svara
 • Tips är att dom har blöjor på BB så ta inte med så många och babyolja har dom också vad jag minns. Annars ta med hörlurar så du kan lyssna på musik alt titta på film etc på mobil/iPad ifall du får en sovabebis som jag fick och kanske måste dela rum med någon som har en skrikig bebis! Det önskar jag att jag haft med mig så jag kunde sova lite själv också. ☺️ Stort lycka till och se till att njuta av sista tiden som gravid och sen tiden med en liten bebis! ❤️

  Johanna 2019-03-12 20:11:32
  Svara
 • Mjukt toalettpapper, då BB oftast bara har de klassiska sträva pappret, samt Lypsyl 🙂

  Therese 2019-03-12 15:19:06
  Svara
 • Bra att du skrivit ner en lista, mitt största tips är att köp inte för mycket direkt. Det är lätt att tänka att man behöver förbereda så mycket men butikerna finns kvar även när barnet är fött.

  Några ’måsten’ jag kan tipsa om inför BB som inte stod med är eget mjukt toapapper, hårsnoddar samt läpsyl. Blöjor och bindor kommer du få på plats (du kan aldrig ana vilka stora bindor du kommer få och vara så tacksam för! )

  Anna 2018-12-31 10:36:46
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Tack men vi har nog betat ner det mesta till det nödvändigaste! Läpsyl har jag fått massor med tips om, tack ❤

   Resten vill jag ändå ha med mig ?
   Tack för tipset!!

   sophiaanderberg 2018-12-31 14:05:02
   Svara
 • Underbart med listor??
  Men jag vill tipsa om att ta med dig bodylotion till BB och även ha en flaska hemma. För konstigt nog blir kroppen jätte torr efter förlossningen och det är perfekt tid att ta hand om kroppen lite efter allt jobb den har gjort.
  Inget måste men det är ett tips jag fick och jag var jätte glad att jag lyssnade på det.

  Elionora 2018-12-28 20:22:10
  Svara
 • Kortlek! (eller något annat litet spel) Vi blev sittande 6h i väntrummet på förlossningen med eventuell havandeskapsförgiftning (de uteslöt det med prover men läkaren hade inte tid att skriva ut oss för att de hade fullt med förlossningar på g), guld värt då ?

  Tipsar också om trosor med hög midja ifall det blir kejsarsnitt, inte så skönt med troskant i snittet i så fall…

  Weronica 2018-12-21 10:58:38
  Svara
 • Grattis till lilla bebisen! Så härligt att ha förlossning att se fram emot. Vi fick vår son i april 2018 och ni har allt fint framför er ☺️ Ett tips till när ni kommer hem (som vi missade ?) är att ha massa färdiglagad mat i frysen som man bara kan ta upp och värma. Vem orkar eller vill ens laga mat när man har bebis att gosa med?
  Vattenflaska pga törstig JÄMT när man ammar.
  En bra termosmugg för kaffe/te! (Blir snabbbt kallt när bebis tar all tid)

  Lycka till och pepp till er! ❤️

  Emelie 2018-12-21 10:21:35
  Svara
 • Det känns som att du har tänkt på det mesta! Så spännande! Ett tips till dig att ha hemma när ni kommer hem från BB är värktabletter, typ Alvedon eller så. Man är ganska sliten i kroppen och det kan vara skönt att ha hemma ifall man känner att det behövs.
  Lycka till och God jul! ❤

  Emma 2018-12-21 08:35:52
  Svara
 • Hej. Först vill jag säga stort grattis till er och önska er all lycka på den magiska resa ni påbörjat ❤️ Som du skriver är vi alla olika och jag känner igen mig i mycket av det du skriver! ? Utöver det du skrivit samt andra tipsat över, hade jag med 2 värmedynor då värme är en otroligt bra smärtlindring för mig. Olika för alla givet viss ☺️ Toapapper finns på BB men inget slår lambi eller bäst av allt! Ducha och badda där efter torr med handduk, det var den bästa känslan då om man föder vaginalt kan vara otroligt svullet första dagarna. Finns även kompresser att köpa till både underliv samt bröstvårtor som var magiska! Multi-Gyn heter de ?? Du får ett par sjukt snygga nättrosor på BB, trodde aldrig jag skulle säga det men LEVDE i dem då de var så sköna samt BB;s bindor är mycket större än de man kan köpa på apoteket om du inte som du skriver köper blöjor, men de var sjukt dyrt och bindorna på BB får du grattis ❤️ Stödsockar, vättskeersättnig, bars samt färdiga frut and oat smoothies då de är goda snabba att suga i sig och ge bra energi som man behöver både under och efter förlossning. All lycka till er det är en magisk resa ni har framför er ❤️✨

  Linnéa 2018-12-21 08:31:03
  Svara
 • Hej

  De viktigaste är ju mobilladdaren och koraordatidning i fall de blir långdraget hahah.

  Jennifer 2018-12-20 21:44:02
  Svara
 • Lypsyl är ett måste om du provar lustgas! Man får otroligt torra läppar av lustgasen ??

  Sofia 2018-12-20 19:31:22
  Svara
 • Blöjor hoppas jag ni får på BB? Kläder till bebis får man där också. Behövs bara nått att ta hem bebis i så att säga ?

  Rebecka 2018-12-20 18:49:50
  Svara
 • Vill tipsa om babyboxar om du inte redan har koll på de ? finns libero, apotek hjärtat, loyds apotek, babyproffsen och apoteksgruppen. Gratis nappar, flaskor mm. Skönt att ha lite olika nappar och flaskor hemma att prova innan de köps mer av en sort.

  Sara 2018-12-20 18:48:14
  Svara
 • Ett tips! Vi packade ner en del frågespel och en högtalare att lyssna på podd mm på. Bra med saker att fördriva tiden med! 🙂 Mobilen i all ära men ibland behöve man vila ögonen från skärmen samt att det är kul att göra ngt tillsammans med sin partner 🙂
  Samt DRICKA! Tror inte BB erbjuder cola.. 🙂

  Stort lycka till och God Jul!

  Katte 2018-12-20 14:51:16
  Svara
 • Hej fia!
  Har du tänkt amma så kan jag STARKT rekommendera ammningsnapp eller även kallat typ bröstvårtsskydd, för första dagarna är fruktansvärda när man ammar eller för min del var det, eftersom brösten inte är vana!
  Så det kan jag starkt rekommendera! 🙂

  Emelie 2018-12-20 12:27:13
  Svara
 • Hej, kolla med Halmstad sjukhus (om du tänkt föda där) om du verkligen behöver blöjor i BB-väskan. Jag födde i Varberg och där fick man ett paket 🙂 jag gjorde också misstaget att packa bodys man ska trä över huvudet. Insåg snabbt hur svårt det var på en så liten ?

  Josefine 2018-12-20 12:18:40
  Svara
  • Svar på Josefines kommentar.

   Du behöver varken ha med dig blöjor eller bindor till förlossningen/ BB i Halmstad ?

   Sofie Almqvist 2018-12-20 15:49:26
   Svara
   • Svar på Sofie Almqvists kommentar.

    Det var även någon som nämnde att man ska ta med toapapper och det finns förmodligen också men man kanske vill torka sig med lute mjukare papper efter man har fött barn ?? Lite så jag tänker med bindorna också! ? om Man har specifika man vill ha med!

    sophiaanderberg 2018-12-20 16:13:38
    Svara
   • Svar på Sofie Almqvists kommentar.

    Men jag kanske vill ha med mig specifika bindor? ?
    Och blöjjor fick jag tips att ha med mig från en som fött barn i Halmstad s antar att hon tyckte det behövdes av en anledning men jag vet inte! Så stor plats tar det nog inte så kan likaväl ta med om jag känner för det ? Är ju rätt långt tid kvar!

    sophiaanderberg 2018-12-20 16:08:31
    Svara
  • Svar på Josefines kommentar.

   Hon som nämnde detta har fött på Halmstad sjukhus så antar att det behövdes då ?
   Och ja, omlottbodys är väl att rekommendera ?

   sophiaanderberg 2018-12-20 12:26:40
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!