Julgodis x 3 – Minisnickers, Tomteskumsfudge & Chokladfudge

Kvällens babes! Hur läget med er?? En annan har åkt på feber, nästäppa och ont i halsen. En förkylning helt enkelt. Det kommer ju lämpligt… som vanligt! De senaste två veckorna har varit galna och det brukar resulterar i sjukdom för mig, tyvärr. Men, jag har vilat hela dagen idag och hoppas att det ska kännas bättre redan imorgon. 🙂

Igår hade jag Tessan här på en sista fika innan julafton, en riktig julfika. Jag har ju gått all in med baket iår så himla roligt tycker jag ju att det är egentligen. Det har bara inte prioriterats så mycket under året. Men iår ville jag verkligen gå all in på julgodiset, mums! 🙂

Allt blev gott men favoriterna blev nog ändå Chokladfudgen. Mammas recept som hon fått från sin farmor och som har hängt med sen jag var liten. Och i år fick jag verkligen till dem! Receptet får ni nedan.

Receptet på Snickersrutorna kommer härifrån (Klick!)

Receptet på Tomteskumsfudgen hittar ni här (Klick!)

Och här nedan får ni receptet på chokladfudgen. Lite i sista minuten kanske men tja, kanske ni fortfarande behöver lite inspo inför julbak, det är ju trotsallt uppesittarkväll imorgon 🙂

Chokladfudge

3 dl socker

3 msk smör

2 dl vispgrädde

3 msk kakao

1 msk vaniljsocker

Gör såhär:

Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och låt det koka upp. Sänk sedan värmen och låt smeten sjuda under omrörning. För att få den perfekt (så som jag älskar den) rör lääänge länge länge tills smeten blir sockrig och tung att röra i. Beroende på önskad konsistens, rör olika länge. Vi rörde i närmare 1,5 timme och då blev den som jag ville ha den. Täck sedan en form med bakplåtspapper och häll över smeten. Låt stelna i kylen innan du skär upp i rutor. Förvaras i kylen. MUMS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!