Gravid V24 – Myterna om Linea Nigra (the black line)

Heeeej kompisar! Tisdag igen och svish säger veckorna bara! Jäklar så snabbt det går, det är liksom måndag och fredag hela veckan känns det som. Som vanligt kör vi en graviduppdatering på tisdagar då det är då jag byter veckor så att säga. Mitt BF ändrades inte när vi va på RUL senaste så tisdagarna kvarstå, skönt 😉

Cravings/Dille: Ja, jag behöver väl inte fortsätta nämna Pepsi maxen längre va? Den hänger liksom i. För övrigt har jag fått ökad aptit, jösses, jag vill typ bara äta hela tiden känns det som. Men tacksamheten över det är stor då jag hade otroligt dålig aptit i början va graviditeten. Och Rasmus är tacksam för att varje dag slippa tjaffsa om vad vi ska äta. Nu kan jag liksom känna för att äta allt, vilket känns underbart!

Sömn: Jag skulle ljuga om jag säger att jag sover bra… Men jag sover, ochd et får man ju va tacksam för 🙂

Mående: Jag fortsätter må bra. Lite ont i ländryggen har jag börjat få men absolut inget som ”änsålänge” hindrar min vardag. Jag är också väldigt trött fortfarande och det känns som att det är något som kommer hålla i sig. Jag försöker sova tills jag vaknar på mornarna, de dagarna jag inte har sake rinbokat och ta saker i min takt. Lyssna på kroppen är verkligen A och O, den talar otroligt tydligt om man bara lyssnar på den!

Kropp: Förutom lite känningar i ryggen känns kroppen bra! Hittills gillar jag verkligen att vara gravid!! Det har börjat komma en svart linje längre ner på magen, Linea Nigra som den så fint kallas på latin. Och här finns det ju då skrock som säger att om den bara går upp till naveln så är det en liten tjej i magen, om den sträcker sig över hela magen är det en pojke!? Tror ni på sånt? Att magens form berättar barnets kön och så??? 🙂 Njaaa, jag tror inte att jag tror på det faktiskt, våra kroppar är ju så himla olika som i allt annat. men det är himla roligt att spekulera kring det! En annan är ju så otroligt nyfiken nu. Vi valde ju att inte ta reda på könet, dels för att vi blir lika glada oavsett vad som kommer ut, men också för att vi har hört vilken fantastisk känsla det är att få den överraskningen under förlossningen! Men ja, spekulera gör man ju såklart 😉

 

Övrigt: För övrigt har vi fått möblera om i sovrummet för att vår enorma spjälsäng ska få plats. Vi hade den först vi fotänden men då hade vi helt plötsligt två djur som älskade att vistas i den. Det räcker med att vi försöker komma på en lösning så att Elsa inte kan vara där. Men, det blev bättre såhär också. Om jag ska amma så är detta helt klart det smidigaste sättet. Jaaa, även om jag inte ska amma också för den delen, matas ska väl ungen göra på natten oavsett liksom;) Jag känner mig i fas, mycket smågejjer är inhandlat och det gör mig lugn. Jag hade inte klarat att vänta med allt till sista minuten alls! Man får ju göra det man kan för att lugna sig själv, hela denna grejjen är ju stor som den är ändå 😉

 

PUSS!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Jag fick aldrig någon linje på min mage, men magen blev huuugh! Och ut kom en rejäl tösabit, fast det visste vi hela tiden. Redan innan rul var jag bombsäker, och väl där syntes det klart och tydligt att det var en flicka ?

  Mia 2019-01-09 12:49:25
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Nej alla får ju inte, det har med hormonmängden att göra på något vänster! Jaaa det verkar som man ska gå på magkänslan 😉 Den brukar ju stämma till 100% typ 🙂

   sophiaanderberg 2019-01-09 13:41:46
   Svara
 • Två graviditeter, exakt likadana magar med rand tvärs över hela magen, en pojke och 2n flicka så mig stämde det inte på ? Testa med en guldring annars! Vissa säger den stämmer, vet dock inte om jag tror på den heller faktiskt ?

  Sara 2019-01-08 22:19:42
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Åh, det där med ringen har stämt på alla jag provat på. Inklusive min hund och även min häst. Så skumt!

   Mia 2019-01-09 12:50:17
   Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Neeej men precis! Hade det varit sant borde det ju stämma på alla, eller hur? 😛 Men himla roligt att spekulera kring det! Blir att göra ett test med en kompis på fredag!! 😉 men tror man ska hålla fast vid sin magkänsla, den brukar vara 100 procentig 😉

   sophiaanderberg 2019-01-09 11:23:43
   Svara
 • Jag har en av varje kön. Minns inte hur linjen var mer än att jag hade väldigt tydligt med båda barnen. Däremot så stämde en annan myt in på mig. Med dottern så växte kroppshåret som ogräs. Med sonen så växte det knappt alls.

  AnnaJ 2019-01-08 21:06:05
  Svara
  • Svar på AnnaJs kommentar.

   Intressant! Just den biten har jag inte reflekterat så mycket över! Får kanske göra det 😉

   sophiaanderberg 2019-01-08 21:54:09
   Svara
 • Jag har två tjejer och min linje var väldigt tydlig hela vägen upp till naveln med dom. Nu väntar jag en pojke i vecka 29 och har ingen linje än. Sen om det har med könet på bebisen att göra… Man kan hitta likheter och olikheter i allt tror jag. Men klart att det är roligt att spekulera! 🙂

  Anna 2019-01-08 14:12:42
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Jaaa men precis. Lite så jag tänker också. Det kan ju vara en tillfällighet också tänker jag 🙂 Så himla roligt 🙂
   Grattis till dina tjejer och till pojken i magen

   sophiaanderberg 2019-01-08 14:24:10
   Svara
   • Svar på sophiaanderbergs kommentar.

    Jag har 3 barn.
    Första en pojke och dom andra töser.
    Alla har jag fått en svart linje över hela magen med. Magen så även nästan exakt likadan ut med alla 3.
    Linjen kallas även för hormonrad så beror nog på hur mycket hormoner man har i kroppen och inte kön.

    Elin 2019-01-08 16:41:12
    Svara
    • Svar på Elins kommentar.

     Se där ja! ? Ja absolut, det vet jag och sträcket beror på det! Men de sägs ju att man kan se vilket kön det är beroende på hur strecket vetter, mem då är du ju ett motbevisa på det ?

     sophiaanderberg 2019-01-08 16:59:47
     Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!