Gravid V29 – ” Det var längesen jag hade så jävla ont!”

Godmorgon kompisar! Här har jag precis avnjutit en underbar frukost med Allis och även fått agera ut min ilska lite på sociala medier. La upp en bild på Lillis rum igår och idag trillade äntligen lite råd och tips angående det in (läs min ironi). Kommentaren löd nämligen något i stil med ” Jag hopaps verkligen att du ska ha en filt under babygymmet, det blir alldeles för hårt för bebisen att ligga på den mattan!”. Japp, välkommen kände jag bara. Jag må vara lite hormonell och kanske överreagera en smula men det verkar precis som att folk tror att jag inte förstår det!? För mig är det en självklarhet att bebisen ska ligga mjukt. Likaväl som det är självklart att byta blöjja och mata. Dessutom är LILLIS rum LÅÅÅÅÅÅNGT ifrån klart, jag hinner lägga dit en filt liksom! Jaaa, the life of social media och att vara en offentlig person.

Tisdag och nypreggovecko är det iaf 😀 Och enligt den är jag nu inne i tredje och sista trimestern som man kallar det på gravidlingo!! Det närmare sig med  stormsteg kan man säga och ja, det känns bra! Idga känns det väääldigt bra 😀

 

Cravings/Dille: Min ökade aptit fortsätter. Jag skulle kunna äta hur mycket som helst just nu! Känner inget speciellt sug efter sötsaker och sånt utan bara stora portioner med mat! Det finns liksom ingen botten i mig just nu och jag längtar till matlådan som idag innehåller fläskfile, bea och klyftpotatis. Förmodligen en alldeles för liten portion men ändå 😛

Sömn: Jag sover betydligt bättre just nu. Jag vaknar upp utvilad och liksom vill stiga upp vilket är enormt skönt!!

Mående: Betydligt bättre och stabilare. Jag känner ett lugn och har gjort den senaste veckan vilket är enormt skönt!! Känner mig stark och fylld med power, detta fixar jag! Sen att alla känslor kan svänga i en graviditet, det märker vi ju för såhär kände jag inte alls i förra veckan 😉 Det hjälper mycket att vi börjar få ordning på saker och ting, att vagnen ska hämtas på lördag och att vi handlade nödvändigheter på gekås i lördags. Det hjälper mig att känna ett lugn iaf.

Kropp: Njaaa, här är det värre. Har börjat känna av foglossning riktigt rejält nu och den gör sig påminnd i ländryggen allt mer. I lördags, efter 4 timmar på Gekås, var jag bokstavligt talat förstörd. Jag grät av smärta när vi skulle gå och lägga sig, den ständiga molnande värken i länden som strålade ner i benet önskar jag INGEN. Så till er som lider av ryggvärk, WOW, all kärlek till er. Det är fan i mej fruktansvärt!!! Det va längesen jag hade så jävla ont, fy bubblan!

Men magen den växer! Jösses, den börjar få en sån där härligt rund form  nu! ?

Det är svårt att hitta balansen hur mycket jag ska röra mej och hur mycket jag ska vara still. För helt stillasittande ska man ju inte vara, samtidigt som det inte går att göra för mycket! Men ja, den balansen hittar jag väl snart, hoppas jag! Idag känns det okej! <3 Jag har köpt en pilatesboll som jag tänker att jag ska sitta lite på framför tv:n om kvällarna, det kanske kan hjälpa mot värken lite.

Övrigt: För övrigt bra! Babyrummet börjar komma iordning (ja förutom att det inte ligger en lite tjockare filt under babygymmet då) och vi fick köpt en hel del nödvändigheter på Gekås. Vad vi köpte får ni se på youtube på torsdag. 🙂 Och så ska ju vagnen hämtas på lördag. Jaa, jag känner mig lugn nu, tack för det!! 😀

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Har du kunnat fortsätta med yoga? Hjälper mig mycket med ryggont, samt ”triggerbollen” som jag borde använda oftare… Hoppas det blir bättre och att du fortsätter att må bra! Så skönt att få följa din graviditet! <3

  Hanna 2019-02-12 23:05:13
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Ja då! Yogan kan jag köra ? Men jag vara försiktig med vissa övningar! Och triggerbolll funkar ju inte där då man inte ska massera länden, annars hade det varit så skönt ?

   sophiaanderberg 2019-02-13 08:23:34
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!