Gravid V31 – Förvärkar och den första oron.

Heeej fina ni!! Hoppas ni mår alldeles ypperligt denna härliga tisdag!! Utanför skiner och det börjar äntligen kännas som vår här nere i Halmstad! Det är ljusare längre och det bara totalälskar jag!

Att det sen är ett steg närmre att Lillis ska komma är ju helt jävla galet. Öppnade appen i morse (använder preggers-appen by the way) så är det liksom 69 dagar kvar. Jaa, om ungen kommer på BF då förståss… Det är bara lite för galet kan jag känna. Stanna tiden samtidigt som jag vill att den ska skynda på. Jobbig känsla!! 😛

Som sagt, det är tisdag och vi kör preggouppdatering! Hur va förra veckan??’

Cravings/Dille: Jag känner faktiskt inte sug efter något speciellt just nu, mer än mat generellt. Pepsi maxen känns inte heller som något craving längre utan snarare en vana från min sida. Men jag erkänner, fan vad god den är där på morgonen 😉

Sömn: Jag sover ändå rätt okej. Jag vaknar varje gång jag ska vända på mig dock för magen börjar bli jävligt tung 😛 Det är liksom inte gjort på en smidig handvändning längre utan det kräver en ansträngning med hela kroppen så att säga. Men för övrigt sover jag bra 🙂

Mående: Jag mår jättebra just nu! Jag börjar som jag tidigare skrivit landa i hela den här enorma grejjen. Att det liksom ska komma en bebis in i vårt liv. Det är stort men det känns jäkligt bra och jag är sååå förväntansfull. Samtidigt vill jag stanna tiden och fortsätta vara gravid, jag gillar det trots alla krämpor och så!! Samtidigt som tiden gärna får springa iväg. Ja det är en konstig kombo det där, men bra, det mår jag minsann 🙂 Vi gick ju på två kurser i förra veckan, ett föräldrastöd som var förberedande inför förlossningen samt första delen av profylaxkursen. Jag tänker att jag tillägnar ett inlägg imorgon åt mina gtankar kring just förlossningen då det verkligen är något jag ändrat inställning till den senaste tiden. Hur profylaxkursen var får jag ta nästa vecka då jag missade gårdagens kurs och vill ha gått hela innan jag uttalar mig om den 🙂 men det kommer för er som är intresserade och nyfikna på det 🙂

Kropp: Magen växer, jäklar vilken kula man sitter inne på nu alltså. Men jag älskar den, den känns verkligen som en del av mig just nu och det känns lite konstigt att den liksom kommer försvinna sen…

Dock har jag ju börjat få lite förvärkar som jag nämnt tidigare och dem har ett flertal gånger varit väldigt starka, speciellt på kvällarna om dagarna varit hektiska. Detta har skapat lite av en oro hos mig, den första oron jag egentligen känt i denna gravditeten. Jag har verkligen försökt att inte oroa mig och lämnat det mesta till ödet och det har hjälpt, saker som jag, tidigt i graviditeten, helt enkelt inte kunnat påverka om något skulle ske. Men nu, så långt i graviditeten kan man ju faktiskt påverka mycket och det har ju satt lite press på mig och gjort mig orolig i vissa situationer.

I helgen har jag i stort sett bara vilat för att se om det hjälpte. Och ja, det har det gjort. Så nu blir det att dra ner på tempot lite för min del. Korta ner arbetsdagarna lite, inte träna Yoga med så mycket styrka som jag gjort hittills utan lite lugnare, inte ränna runt en massa utan varva ner och vila mer i vardagen. Jag vill gärna ha kvar bebisen i några veckor till i magen 🙂

Jag har pratat med barnmorskor om detta och det är absolut ingen fara och tydligen väldigt vanligt. Men man vill ju förhindra att börja öppna sig och då är det dags att dra ner lite på allt. Så länge de inte blir regelbundna och kommer allt för ofta ska det helt enkelt inte vara någon fara 🙂

Övrigt: Jooo men det är kanon. Lite fler saker har kunnat strykas från listan och idag ska vi iväg och känna och klämma på babyskydd och förhoppningsvis bestämma oss och köpa ett. Sen är de största grejjerna inhandlade och jag kan börja känna mig megalugn. 🙂 Jag tror även att jag ska börja packa bb-väskan snart. Ni kanske tycker, hjälp vad tidigt men ja, det skulle lugna mig om den helt enkelt stod packad 😀 Och jag måste känna att tanken på väskan ger mig en mysig känsla i kroppen, OMG! Tänk den dagen vi åker upp till BB och ska få lille Lillis. Men som sagt, mer om mina förslossningstankar imon 🙂

 

PUSS!!!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Woow, så fina underkläder!!!

  Josefine 2019-02-27 13:51:15 https://luckytarot.se/
  Svara
 • Fina! Jag väntar mitt andra barn och är barnmorska själv, men man känner ändå samma oro och längtan. Jag behöver också förbereda massor tidigt, för att få hela knoppen och kroppen att förstå att vi faktiskt snart är 4!
  Ta hand om dig och det finns jättefin gravidyoga som är mer inriktad på andning och avslappning som är o så viktig när förlossningen väl startar. Kan varmt rekommendera det om du gillar yoga!
  Lycka till med allt!

  Linda 2019-02-27 08:09:50
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Ja det är gravidyoga jag har kört hittills och älskar det ?
   Men nu har det varit lite tyngre träning liksom, nu får der nog bli mer fokus på der du säger der sista här ?
   Tack fina du! Och detsamma! ❤

   sophiaanderberg 2019-02-27 08:19:43
   Svara
 • Känner igen känslan -vill ha min bebis men snälla stanna tiden i detta nu! Så bra att vilan hjälper dig! Måste nog själv börja varva ner oxå ? saknade dig på profylaxen igår, enligt mig va det bra info ? min väska packar jag lite då och då.. sen mobilladdare, kamera m.m. som inte kan packas i förväg ska jag lägga en lapp på väskan sen så man får med det när man väl behöver åka in ?❤ keep on the good work! Du är fantastiskt fin som alltid!

  Ida 2019-02-26 21:01:32
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Åhh hej fina du! Ja vi ville inte riskera att smitta någon om der mu hade varit magsjuka ? Får gå sista på måndag istället men tyckte verkligen infon verkat grym! Vi får hålla kontakter tycker jag nu i samband med att våra bebisar kommer ?❤

   sophiaanderberg 2019-02-26 21:10:34
   Svara
 • Tycker det är en bra idé! Min son föddes i v33 och jag åkte till sjukhuset utan väska, skor etc ? allt gick dock jättebra men hade varit nice at ha lite grejer. Lycka till med allt, kommer gå megafint! ❤️

  E 2019-02-26 20:13:53
  Svara
  • Svar på Es kommentar.

   Åh såklsrt man klarar sig! Men hade varit skönt att ha med sig lite prylar ? Man vet ju aldrig!! ❤

   sophiaanderberg 2019-02-26 20:15:47
   Svara
 • Hej! Åh vad spännande allt måste kännas! Med sonen gick jag över 11 dagar och packade BB-väskan först när vattnet gått, jag levde i nån förnekelse att han aldrig skulle födas ? så det är super att ha allting färdigt! ?

  Sofie 2019-02-26 13:48:09
  Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Haha ja men alla är ju så olika ? Jag vill gärna vara ute i god tid, det får mig att känna mig lugn ?

   sophiaanderberg 2019-02-26 13:56:59
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!