Gravid V32 – Vad tycker jag om Profylax-kursen?

Heeeej kompisar och glad lill-lördag på er allihopa! Hoppas ni mår fint!

I morse rullade jag äntligen ut yogamattan igen för att spendera lite lugn tid på den. Numera blir det inte direkt någon tung yoga men det är skönt oavsett. Därefter följde den härligaste meditationen på länge. Jag var så himla närvarande. Gårdagens ångest släppte, tårarna kom och mitt mående gick över till en sån enorm tacksamhet. Meditation är grym medicin för knoppen hörrni, när man väl lär sig är det helt helt underbart. Jag märker att jag inte riktigt klarar av för mycket stress just nu, därav ångesten igår. Så nu blir det att lägga i en högre växel med just meditationen. Försöka göra den i samband med morgonyogan samt en stund innan läggdags på kvällen. Jag vill känna så mycket tacksamhet just nu. Det får mig på ett så skönt humör och framkallar ett lugn i hela hela kroppen.

 

Igår gick vi in i V 32 och nu känns alla dagar bara så dyrbara på något vis. Alla dagar som går är verkligen en dag närmre förlossningen och jag förbereder mig mentalt varje dag, dels på förlossningen men också på att få träffa Lillis i magen och livet som komma skall. Jag känner mej så peppad och förväntansfull just nu, samtidigt som jag försöker njuta fullt utav denna graviditeten.

 

I fredags för två veckor sen hade vi ju första profylaxkursen. Jag hade blivit rekommenderad att gå den av Millan då hon tyckte den var grym. Och jag som verkligen tror på andningen kraft kändes det rätt självklart. I måndags (1 vecka senare då jag va sjuk måndagen därpå) hade vi sista kursen och WOW! Detta är verkligen något jag rekommenderar alla att gå om man vill föda tillsammans med sin partner och lära sig mer om andnings om smärtlindring och förhoppningsvis vara mer närvarande under förlossningen.

Andningen är bara en liten del av hela kursen och de lägger otroligt stor fokus på partnerns del i förlossningen. Det är inte bara vi med bebisen i magen som föder utan det är faktiskt vi båda som gör det. Föda tillsammans helt enkelt.

Man får lära sig olika former utav andning, djupandning, mellanandning och lättandning och hur man använder sig av den i olika situationer. Man går igenom förlossningens olika faser, vad man kan göra för att underlätta för sig själv under den och man får göra fler övningar på hur man använder andningen i dessa situationer.

Utöver det var det som sagt stort fokus på partner och vad hen kan göra för att underlätta för oss med bebisen i magen. Man får lära sig olika typer av massage, hur partnern kan vara närvarande, hur hen ska agera i olika situationer, vad man ABSOLUT INTE bör göra, belöning som ges efter varje värk… Ja men allt. Det är nämligen minst lika viktigt att partnern känner till hela andningstekniken då den behöver det nästan lika mycket som oss som bär bebis! Vi fick också testa på hur smärta känns när man spänner kroppen kontra i hur det känns att andas efter dem teknikerna man precis lärt sig och det var verkligen enorm skillnad. Naturligtvis försvinner inte smärtan, men den underlättas något enormt efter dessa tekniker.

Och jag som är lite allergisk mot alla pekpinnar som ges, detta var absolut inget sånt! Detta är så naturligt och äkta som det kan bli och bara så jävla coolt! Så jaaa, jag rekommenderar verkligen alla att gå den, dels för er egen skull, men också för er partners skull!

Så nu har vi några veckor på oss att öva här hemma och Rasmus är lika taggad som jag. Det är dags att börja prata om hur man vill ha vissa saker och vad som önskas när det väl gäller för där och då känns det inte riktigt som rätt läge att prata om det 😉 Jag övar också en del på detta genom min meditation.

Jag har aldrig fött barn tidigare men jag önskar att må vara så närvarande genom denna coola händelse som möjligt! Njuta är väl fel ord, det är nog jävligt svårt att göra det mitt uppe i den värsta smärtan MEN att vara närvarande, det vill jag kunna vara!

Jag har förstått att profylaxen kostar i vissa län. Här i Halmstad är den gratis men jag hade lätt betalt pengar för den om jag behövde. japp, så bra tycker jag att den var.

Så ja, nu börjar jag känna mej redo och jag älskar att Rasmus är lika taggad som jag är 😀

PUSS, fia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hej Fia.

  Jag har två flickor och båda förlossningarna andades jag mig igenom och det är så häftigt!!

  Lina 2019-03-13 13:45:27 http://www.alfengard.blogspot.com
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Åhh vad inspirerad jag blir!!! Så himla häftig upplevelse. Det skulle ju vara drömförlossningen verkligen 😀
   Man får hoppas att det går att uppfylla 🙂

   Kraaam!

   sophiaanderberg 2019-03-13 13:50:55
   Svara
 • Hej! ?
  Vill bara kika in och säga grattis!
  Känns som att ni har beräknad förlossning ungefär samtidigt som jag blir farmor för tredje gången? (24/4)
  Må så gott och ta hand om dig.
  Kram?

  Susanne Johansson Stewart 2019-03-12 12:16:17
  Svara
 • Åååh, så spännande! Minns som om det vore igår när man gick in i de sista veckorna i graviditeten. Nu är hon åtta månader, det går så fort! Passa på att njuta 🙂 <3

  Sanne 2019-03-10 15:38:33 http://smajl.se
  Svara
 • Gick också en profylax kurs. Ångrar det inte alls. Min förlossning gick så fort att jag inte hann med smärtlindring, så andningen blev min enda smärtlindring. Hjälpte mig superbra!

  Michaela 2019-03-06 21:57:45
  Svara
 • Fia! Om du gillar mindfullness och healing så måste du se dokumentären Heal på Netflix! Blev helt tagen av den och vilken magisk kropp vi har ??

  Fanny 2019-03-06 19:53:00
  Svara
 • Va kul att ni oxå blev taggade av den! Sambon sa redan på kvällen efter del 2 ”ska vi träna förlossning i 30-40 min?” Med världens glimt i ögat

  Ida 2019-03-06 12:21:01
  Svara
 • Jag tror att du även kommer ha stor nytta av din yoga och meditation vid förlossningen!? ens kroppskännedom man samlar på sig med yoga, bodybalance eller annan träning är jag övertygad om ger så mycket när de kommer till att föda!❤

  Cissi 2019-03-06 12:09:12
  Svara
  • Svar på Cissis kommentar.

   Ja det tror jag också! Jag hade stor nytta av det under profylaxkursen redan! ? Känns tryggt att ha jobbat så mycket med det!

   sophiaanderberg 2019-03-06 12:28:09
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!