Gravid V34 – ”Du kanske har havandeskapsförgiftning? ”

Heeeej kompisar! Strålande sol denna strålande tisdag och jag sitter och dricker min Pepsi max efter en underbar massage På Benika Home. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag måste verkligen börjar gå på massage oftare! Jösses va ryggen tar stryk av att sitta vid datorn och man inte äger ett ergonomiskt skrivbord. Sophia, det måste du bli bättre på.

Tisdag och vi välkomnar V34 med lyckorop. Ännu ett steg närmre våren och Lillis ankomst! Enligt appen är bebis 43,7 cm lång och väger 1918 g! Det känns nu vill jag lova er:) Lillis börjar och förbereda sig inför förlossning tydligen, likväl som sin morsa som också böjar göra det nu. Har lagt i en tyngre växel och ska göra meditation två gånger om dagen de dagarna jag har möjlighet nu. Allt för andningen och avslappningens skull känner jag.

Så hur mår jag då??

Cravings/Dille: Fortfarande frukt och grönt. Och enklare maträtter liksom. Det får inte bli för mycket, inte för tungt. Det är precis som att det inte får plats längre på något vis. Men som sagt, mycket frukt och grönt. Hur gott är liksom inte körsbärstomater? har haft svårt för tomat överlag i flera år men nu tryckte jag två paket rakt upp och ner i förra veckan. Underbart gott!!!

Sömn: Periodvis bra, periodvis dåligt. Nu har jag en period där jag vaknar varje natt av att mina fingrar domnar av. De är så galet svullna just nu och har börja domna av oavsett hur jag har dom, så otroligt störigt. Jag vaknar liksom av att fingrarna och handen somnar titt som tätt.

För övrigt är jag otroligt trött just nu och har lagt mig vid 21 de senaste kvällarna. Då är jag dock utvilad på morgonen och vaknar vid 07 utan problem! Underbart skönt. Tror dock att vädret hjälper min morgonpigghet lite, hur underbar är det inte att det är ljust redan klockan 06 nu??? 🙂

Mående: Jag pendlar i mitt mående just nu. Har en känsla i kroppen som inte riktigt går att beskriva, en känsla av obekvämhet på något vis. Det är egentligen fel ordval också men det är det närmsta jag kan komma. det påverkar mig otroligt mycket psykiskt att jag har mindre ork och sämre rörlighetsförmåga. Som jag skrev i förra veckan så är en stor del av mitt välmående att få vara aktiv och just nu har jag svårt att va det. Dels är jag så sjukt trött men jag har också en kropp som inte riktigt jobbar med mig.

Yogan kör jag fortfarande och den är så skön att starta dagen med! Den hjälper mig verkligen även om jag inte kan köra på så hårt som jag önskar att jag kunde.

Kropp: Just nu är det tillväxtperiod vilket märks. Magen har verkligen vuxit galet mycket under förra veckan. Det känns liksom som att man bara efter en natt har lagt på sig och vuxit massor. Det börjar dyka upp lite bristningar här och var, fötterna är svullna och fingrarna likaså. Någon skrev att svullnad kan vara tecken på havandeskapsförgiftning och att jag ska hålla koll på det. Jag läste också något om det men alla värden såg bra ut när jag var hos BM i förra veckan så inget jag oroar mig för. Självklart får man hålla uppsikt men detta är nog bara vanlig svullnad så att säga 🙂

Trots detta kan jag inte sluta förundras över hur coool kroppen är. Det bakas liksom en liten bebis i min mage, det är ju så sjukt när man tänker på det närmare inpå detalj alls. WOW vilken resa! Jag ska verkligen försöka njuta av sista tiden som gravid nu även om det faktiskt är… ja, jobbigt just nu. Det är knappt att man vågar säga det men jo, det tycker jag faktiskt är det är lite just nu. Men det ena utesluter inte det andra, jag är så jävla tacksam för detta!!

Övrigt: För övrigt har jag börjat packa bb-väskan och tänker att jag ska få klart den i nästa helg. Jag ska tvätta lite babykläder och koka lite nappar och sådär samt vänta på lite saker som har beställts hem. Sen är dem så gott som klara 🙂 SKÖÖÖÖNT! Igår handlade vi också hem ett gäng blöjjpaket så vi har gott om det till din första tiden. Det känns fortfarande helt sjukt. Jag känner mej så förberedd på förlossningen nu men det känns liksom helt galet att det ska komma ut en bebis som sen ska med oss hem? Hahaha kommer man någonsin förstå det förens den liksom är här och den känns som det mest självklara i livet….? Njaa, tror inte det. Har ändå gått i 8 månader nu och fattar fortfarande inget. 😛 Det blir nog första när Baby-Lillis föds som det känns på riktigt, om ens då?? 😛

När fattade ni att ni liksom var föräldrar? När kändes det på riktigt för liksom?

Puss!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
 • Min son är 2 år och jag kan fortfarande titta på honom och inte fatta att jag är hans mamma ? de första månaderna fattade jag nog inte alls att jag var hans mamma, det kändes som att jag var barnvakt väldigt länge samtidigt som livet med honom kändes så självklart från första stund ❤️

  Caroline 2019-03-26 18:08:39
  Svara
 • Nu är jag inte förälder/mamma ännu, går in i vecka 39 imorgon, men min syster har två barn på 5 & 7 år och vi kom faktiskt in på det där häromdagen! Hon (heter Julia) menade att när hon tänker på sig själv som mamma så tänker hon på ”Julia som går andra året på gymnasiet, tekniklinjen”. Dvs 11 år sedan… När hon tänker på mamma generellt så tänker hon på vår mamma, alltså sin egen, men inte att hon skulle vara det åt sina 2 barn. Så roligt ändå =)

  Amanda 2019-03-21 12:23:23
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Haha ja men lite så känner jag men känner mej som ett barn själv! Kan inte fatta att någon ska kalla mej mamma ??

   sophiaanderberg 2019-03-21 17:28:10
   Svara
 • Jag tror det är meningen att vi ska känna att det är jobbigt i slutet för att man ska längta till förlossning och psykiskt ska vi förbereda oss för vad vi ska gå igenom. Den där känslan att man har tröttnat på graviditet ska ge oss kraft att driva en förlossning ? så även om du vill njuta av en dag i taget så ha inte dåligt samvete om du oxå känner att det börjar bli jobbigt och tröttnat?

  Emma Odh 2019-03-20 21:44:37
  Svara
  • Svar på Emma Odhs kommentar.

   Tack för peppen fina! Ja men det känns så! Allt känns väldigt uträknat med de olika faserna i en graviditet faktiskt ??

   sophiaanderberg 2019-03-21 07:37:58
   Svara
 • Vad använder du för graviditetsapp? 🙂

  Angelica 2019-03-20 14:26:25
  Svara
 • Med min första son tog det ett tag innan det sjönk in att jag var hand MAMMA! Identitetskrisade lite då (vad gör en MAMMA liksom?? Hur ÄR dom?) haha men snart var man både sig själv och mamma och det gick hur bra som helst! ? med andra sonen var det liksom så självklart. Då var man ju redan mamma och ungen som kom var så väntad så allt fölls sig som det skulle! Grattis till er, ni har den ballaste mest magiska resa framför er! ♥️

  Sofia 2019-03-20 11:21:50
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Tack snälla söta du för att du delar med dej!! ja jag kan tänka mig det. Får se hur långt tid det tar för mej 😉

   Kraaam!

   sophiaanderberg 2019-03-20 15:17:45
   Svara
 • Min dotter är 8 månader snart och kan fortfarande inte förstå att de är min dotter! Kommer nog aldrig riktigt förstå de ? Dock en känsla som slog mig väldigt hårt när jag fick se henne för första gången var att det var ju såå självklart att de var just hon som låg där inne i magen! Sådan underbar känsla! Lycka till på er förlossning, lite avundsjuk då de är de häftigaste jag upplevt att föda barn ?

  Jennifer Jarlestål 2019-03-19 23:44:22
  Svara
 • Är oxå i v.34 och i appen (Preglife) står det att den väger typ 2.35 i slutet av veckan! ? det går fort nu ja!

  Johanna 2019-03-19 21:52:22
  Svara
 • Tyckte också att de sista veckorna var JÄTTEJOBBIGA! ❤️ Och har nu en 2 åring och en 1 månads. Har fortfarande inte fattat??? All lycka till!❤️

  Sara 2019-03-19 15:25:48
  Svara
 • Hej! Jag får kramp och domningar i benen varje natt !! Sjukt störigt! Fick höra det med havandeskapsförgiftning men att man märker markant om svullnaden är pga det. Typ så att ens respektive skulle reagera kraftigt på det! Tycker du ser väldigt sund ut ?? ha en fin dag!

  Camilla 2019-03-19 15:22:35
  Svara
 • Svar på din fråga i slutet, vår lilleman är 2 veckor och 1 dag nu, och jag fattar fortfarande inte riktigt att han är här nu??

  Louise 2019-03-19 15:17:47
  Svara
 • Klart att man kan vara både tacksam och tycka graviditeten är jobbig på samma gång, det gjorde jag men har väl egentligen accepterat att jag kände så först nu när bebisen är här. Så ledsamt egentligen att sådana känslor och tankar ofta leder till en känsla av skuld. Jag fick både högt blodtryck och hepatos i min graviditet, vilket innebar mycket mediciner, i princip dagliga sjukhusbesök och hemsk ångest den sista tiden, både på grund av rädsla för bebisen, men även för att det kändes som att min kropp svek mig och inte ens klarade av att bära ett barn. Så var det ju förstås inte, men mitt i alla graviditetshormoner var det svårt att tänka klart. Men nu är vår lilla Agnes äntligen här och har dessutom hunnit bli hela tre veckor gammal och allt gick bra. Första dagarna var omvälvande och det var svårt att förstå att det hela tiden varit hon som låg i min mage, men nu känns hon som den mest självklara delen i våra liv! Något jag dock märkt är att även i föräldraskapet ryms både tacksamhet och känslan av att det är jobbigt, och det är helt okej. En liten bebis blir helt plötsligt allt och den kärlek man känner är helt otrolig och på en ny nivå, vilket är fantastiskt och läskigt på samma gång! Snart kommer er Lillis och meningen med livet blir så självklar, lycka till med allt!

  Sanna 2019-03-19 14:45:37
  Svara
 • Min dotter är 3år och jag är även gravid med lillebror i v.40 (har BF 23/3) och kan fortfarande inte riktigt greppa att jag faktiskt är mamma! Så sjukt coolt, att vara förälder och få ha en liten människa i sitt liv som älskar en över allt annat! Galen känsla!

  Caroline 2019-03-19 14:36:24
  Svara
 • Jag har varit förälder i snart 9 år och det känns fortfarande helt overkligt vissa dagar. ”Maaaammaaaaa!”…… ”Mammaaaaa!!!!”… ”Åh jäklar, det är ju mig de pratar med!”

  Emma 2019-03-19 14:30:33
  Svara
 • Precis som du säger så känns det först på riktigt när bebisen kommit ut. Så svårt att förbereda sig på något som är så obeskrivligt på många sätt.

  Jag har hört många som inte kan äta så mycket och att det ska vara enkla (mindre tunga) rätter så jag tror att jag är den enda som kunde vräka i mig utan hejd hela graviditeten igenom 😀

  Jag mådde inte heller alltid bra. Kroppen blir stor och tung och på något sätt blir man en fånge i sin egen kropp. Du är så grym och gör så mycket fint för dig själv, fortsätt med det <3

  Som du säger, BM håller koll på dig och svullnad är vanligt och alla svullnar olika mycket.

  Ha en fin dag!

  Jessica Glans 2019-03-19 14:07:03
  Svara
 • Ja när fattar man att man är förälder?! Min son blir 3 månader idag och insikten att jag är mamma slår mig fortfarande ibland. Så jag undrar också när man helt ska förstå, hur det överhuvudtaget är sant att man har lyckan att få ha en liten person i livet som är 50/50 av mig och den jag älskar mest ❤️ Galet och jag blir ofta tårögd av bara tanken!

  Sara Jansson 2019-03-19 13:48:03
  Svara
  • Svar på Sara Janssons kommentar.

   Åh ja jag förstår det! Har en känsla av att jag kommer gå runt och lipa till och från hela tiden efter förlossningen ?❤

   sophiaanderberg 2019-03-19 13:59:00
   Svara
 • Så spännande! Kämpa på nu i slutet och stort lycka till inför allt du har famför dig 😀

  Nicolina 2019-03-19 13:20:27
  Svara
 • Så kul det där med tomaterna ? för mig har det varit tvärtom i båda mina graviditeter, har inte kunnat äta körsbärstomater ? man får tycka att det är jobbigt! Snart är ni i mål ? svårt att svara på när man kände sig som mamma på riktigt ? men det tar tid att vänja sig. Nu har jag en 3 åring som säger mamma 100 gånger om dagen så svårt att känna annat ? ha en fortsatt fin vecka ❤️

  Jenny 2019-03-19 13:13:05
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Tack snälla söta du för peppen! Det behövs verkligen ❤❤
   All kärlek till dej ❤❤

   sophiaanderberg 2019-03-19 13:59:46
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!