En helg på förlossningen med en aktiv livmoder!

Godmorgon mina kära! Hoppas ni mår fint denna måndag! Det regnar lite men varje dag är ju ännu ett större steg mot våren. Igår var det till och med så att det var lite varmt i luften här nere i söder, och solen riktigt värmde. Blommorna i trädgården börjar komma och knopparna på buskarna börjar dyka upp! Underbara känsla.

Ni som följer mig på Instagram har säkert märkt att jag varit frånvarande i helgen. Det har nämligen sina anledningar. Minns ni jag nämnde att jag hade mycket förvärkar för några veckor sen? Japp, de har kommit tillbaka. Så pass mycket att vi i lördags åkte upp till förlossningen för att kolla så att allt verkligen ser bra ut.

Detta är liksom inga sammandragningar utan det är smärta, som extrem mensvärk fast snäppet värre som kom och gick någon gång i timmen hela fredagen samt lördag förmiddag. Förvärkar kan man liksom ha, det är vanligt, likaså sammandragningar men de brukar inte och ska inte göra ont, inte riktigt ännu iaf. Och då jag går in i vecka 35 imorgon är det ännu liiiiiiite tidigt att dra igång allt känner jag Jag vill försöka hålla kvar iaf 2-3 veckor till.

Så, de kollade och allt såg bra ut. MEN jag har otroligt mycket aktivitet i min livmoder. Mycket mer än vanligt tydligen och att det verkar som att det är det om orsakar smärtan. De kunde se på ctg:t att jag har väldigt mycket sammandragningar för att vara så pass ”tidigt än så länge. De gjorde även ett ultraljud för att se så allt såg fint och det gjorde det, vilket vi är evigt tacksamma för. Jag har heller inte börjat öppna mig vilket jag nästan var mest orolig för, så det är otroligt skönt att veta.

Nu då? Ja, nu handlar det om att vila. Vila, vila, vila! De sista veckorna måste jag alltså varva ner och ta det betydligt lugnare än vad jag gjort hittills. Att hämta fem paket i torsdags, bära in och packa upp allt, filma och maila iväg allt som skulle iväg inför kommande samarbete va helt enkelt för hård växel.  Detta är absolut inget som är farligt, men för att jag inte ska börja öppna mig redan är det nog det jag måste göra. Varva ner! Jag kommer naturligtvis fortsätta blogga och instagramma, jag har ju turen att ha ett jobb som jag  kan sköta från sängen mestadels. Men det kommer kanske bli något mindre än vad det varit hittills från och till, beroende på dagsform och så <3 Hoppas ni har överseende med det! Jag märker att det är när jag blir stressad eller har stressat över något som detta ofta kommer. Att jag, egentligen genom hela graviditeten, varit ganska känslig för just stress och att det då visat sig med ont i magen eller liknande.

Om jag ska vara ärlig så känns detta tufft! Jag är redan så otroligt rastlös i mig själv och redan känt mig så begränsad i min kropp den senaste tiden… Men, det är bara slutspurten kvar nu Fia! Och det är värt det. Passa på att se det som vila, vila, vila ,vila och försök att njuta av det. Det är nog enklast att försöka se det på det viset! <3

Jag har dock börjat inse att det förmodligen inte är allt för långt kvar tills Lillis kommer att komma 😛 Haha jag är nämligen hundra procent säker på att det blir tidigare än beräknat datum med tanke på min aktiva livmoder 😉 Jag och Rasmus slog vad om datum igår, alltså när vi tror att Lillis kommer. Den som förlorar får laga en underbar middag till den andra när Lillis är ute;)

Hoppas ni haft en härlig helg!!! <3 Min helg har liksom bestått av soffan skulle man kunna säga, Har plöjt 5 eller 6 Astrid Lindgren filmer och börjat kolla Rederiet 😉 Har er varit mer händelserik?

All kärlek till er!!

PUSS!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Jag förstår dig precis, är otroligt rastlös som person och kunde inte göra något pga mådde så dåligt av den värmen som var i slutet av graviditeten. Men jag plöjde serier, filmer, läste böcker, gjorde god mat, åkte bilturer och laddade ner spel som typ sims. Hjälpte lite mot rastlösheten. Kram ❤️

  Ida 2019-03-25 19:04:39
  Svara
 • Hej!
  Jag älskar verkligen att följa dig, du ger mig så mycket inspiration och glädje! Du är så glad och positiv, helt fantastisk!!
  Jag förstår din rastlöshet kan jag säga, jag har nämligen själv fått ta det lugnt och vila under min graviditet och jag blir så galet rastlös och uttråkad. Jag har planerat kejsarsnitt imorgon vilket känns så galet! Jag är så orolig men självklart också förväntansfull på vem som ligger där inne!
  Ville bara säga att du har hjälpt mig att ta mig igenom alla dessa långa dagar med värk och oro, blir alltid så glad när jag ser dig på instagram och youtube! Tack!

  monica 2019-03-25 16:19:14
  Svara
  • Svar på monicas kommentar.

   Åh wow! Villen känsla! Imon får du liksom träffa bebisen i magen ?
   Tack snälla för dina fina ord! Tack för att jag får inspirera dej! Stort lycka till i morgon! Kraaam!

   sophiaanderberg 2019-03-25 16:54:39
   Svara
 • Tycker det är så kul att följa dej. Har själv bf 30/4, men med barn 3! Har också mycket förvärkar och varit väldigt känslig för stress denna graviditet. Jobbar fortf heltid men är så less och märker direkt när det varit för mycket en dag. Du gör verkligen HELT rätt som lyssnar till kroppen och varvar ner. Det är jobbigt såklart när man är rastlös, men i slutändan kommer det vara en kort period (även om det inte är ngn tröst precis nu)… <3 <3

  – Tänk också vad bra att du faktiskt förberett så mycket inför bebis ankomst redan! Då behöver du inte känna stress med det iaf! Kram till dig!

  Malin 2019-03-25 15:25:00
  Svara
 • Oj oj bäst att ta de lugnt ? ja vila är bra. Själv är ja utbränd och sjukskriven så för mig blir de också vila ? är en väldigt stressad person och testade på lite yoga. Kände verkligen hur stel jag är och de gillar jag ju inte så blir nog att gå nån mer kurs framöver. För har inte riktigt hittar disciplinen till att göra de hemma och inte riktigt kunskapen att göra de själv. Men meditation har jag börjat med mer och mer. Tror de kan va bra när man är stressad. Ser så himla enkelt ut när du gör de ? ta hand om dig ?

  Erica 2019-03-25 14:20:07
  Svara
 • Skönt att hör att du mår bra! =) ta hand om er, allihopa. Kram <3

  Amanda 2019-03-25 10:49:50 http://stolendance.blogg.se
  Svara
 • Åh, har undrat hur det går med dig när du inte uppdaterat, men tänkte att du kanske hade en paus från sociala medier. Skönt att bebis inte ville kika ut riktigt än! Klokt av er att kolla upp det. ❤️

  Luna 2019-03-25 09:47:58 http://lunaj.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!