Gravid V 37 – Jag trodde det var dags för förlossning!

Heeej kompisar!! Äntligen har Rasmus blåst liv i min pilatesboll så just nu, i skrivande stund sitter jag och gungar på den framför datorn. Så underbart skönt. Underlättar verkligen för ryggen nu vill jag lova, och det behövs, när vi med snabba steg klampar in i vecka 37 idag!

För mig blir det bara mer och mer verkligt på något vis och jag längtar bara mer och mer nu. Har spenderat delar av morgonen inne i Lillis rum för att testa regnskyddet på vagnen, passade perfekt. Sen kunde jag inte låta bli att bara stå och rulla vagnen lite fram och tillbaka också. Jösses så mysigt!

Tog precis bilder till dagens gravidupdate och jösses, magen är verkligen stor nu. Så galet stor. Tycker liksom inte att det ser ut så när jag ser på mig själv men när jag ser på bilderna så ja, man märker av att det börjar dra sig mot slutet nu. Sååå vi kör väl den gamla vanliga listan va!? 😛

Cravings/Dille: Jag fortsätter med grönsaker, frukt och köttlöst. På veckans matsedel va det mesta vegetariskt och jag väljer allt oftare fisk istället för kött. ( PS, fick kommentaren att fisk också är kött och ja, det är det ju såklart, för att förtydliga menar jag rött kött, jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka det, känner inget sug för en köttbit liksom!)

Annars är det egentligen ingen större skillnad skulle jag väl inte säga. Jag har ganska normal matlust nu och känner varken för att äta mer eller mindre.

Sömn: Jag sover fortfarande okej, bortsett från vissa nätter då jag har mycket förvärkar. Dock har jag fått svårt att somna om så idag steg jag upp 05:30 efter att ha legat och försökt somna om i närmare en timme utan lycka. Jag är dock evigt glad att jag är morgonpigg, det kommer underlätta hela min mammaroll känner jag 😀

Mående: Jag mår bättre. Jag har väl på något sätt accepterat det hela och att situationen är som den är. Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte är påfrestande också. Jag känner mig fortfarande väldigt sluten och det är väl det jag behöver vara för att klara av resten av detta nu. Att bara få vara för mig själv, vila och förbereda mig.

Vissa dagar är ju naturligtvis sämre och jobbigare än andra men ja, den senaste tiden har jag nog bara helt enkelt accepterat hur det är för mig denna sista tiden i graviditeten. NU känner jag mig bara mer förväntansfull och ivrig för varje dag som går 🙂

Kropp: Den känns pigg, stark och redo!? Ryggen har känts bättre också den senaste tiden.. Undra om alla dessa känslor ha ett samband. Att nu på slutet är det liksom naturligt för kroppen att steppa upp och fylla på med starka känslor inför förlossningen. Jag tror det. Ser flera som jag följer på sociala medier som fått barn nu och det får min bara att längta ännu mer <3

Övrigt: Ja för övrigt trodde jag fan att jag skulle föda i söndags. Mina förvärkar var otroligt täta och höll mig vaken större delen av natten mellan lördag och söndag. Jag fick till och med gå upp och ta en panodil för att ge kroppen iaf några timmars sömn ifall det skulle vara igång. Jag vilade sen hela söndagen men sen… inget. Nu har det återgått till de oregelbundna värkarna igen. Jag känner dock ett tryck neråt bäckenet hela tiden. Vad innebär det? Att den liksom börjat röra sig neråt??

En dag i taget Fia. Varje dag kan nu vara en potentiell bebisleveransdag, det är så jag får tänka. Resten av veckorna känns alldeles för långa annars 😛

Nu ska jag bounca vidare på bollen och om någon timme göra pannkakor till lunch! MUMS! <3

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Åh så spännande! Hade sammandragningar sedan v18 och förvärrar sedan v30 oregelbundna med min första. Trodde precis som du att nu sätter de igång och så var de många gånger för mig mellan v35-v41. Snacka om att slängs mellan hopp och besvikelse för att värkarna avstannade. Trycket nedåt är fixeringen, en konstig behaglig känsla på något vis för dd bekräftar alla ens tanke och känslor på att snart händer de ? jag gick över 10 dagar med oregelbunda värkar innan de slog över till regelbundna och vilken lycka de var! Mitt råd är att förlossnkngen kan kännas långt borta och humöret och känslorna sviktar de sista, men häng kvar vid att de finns ett bäst före datum alltså v42 sen ska den lilla bara ut! De hjälpte mig att tänka så när jag gick över tiden, och inte tänka ”en dag försenad”. Lycka till när de är dags ?

  Emelie 2019-04-10 08:25:48
  Svara
 • Ser ut som att magen sjunkit! Tänker att den tryckande känslan kan vara att bebisens huvud fixerat sig? Med första hade jag förvärkar i flera veckor! Värst var det på morgonen då jag hade så ont att jag grinade! Med andra utförde jag yoga för att förbereda kroppen på förlossning vilket måste ha hjälpt! Alla tjatar om andningen och jösses vad rätt dem hade! Hoppas du får en grym förlossning, så roligt att följa din resa??

  Isabell 2019-04-09 21:14:04
  Svara
  • Svar på Isabells kommentar.

   Jaa jag tror det kan va det med!
   Ja jag har ju kört massa yoga och det hae hjälpt massor men inte minskat förvärkarna tyvärr ❤❤

   sophiaanderberg 2019-04-09 21:45:10
   Svara
 • Men åh va spännande! Jag har 28 dagar kvar ?

  Linda 2019-04-09 21:07:53
  Svara
 • Ser ju ut som att magen har sjunkit ner lite…guuuud vad spännande ????

  Sussi 2019-04-09 15:08:19
  Svara
 • Förlåt men fisk är ju kött också, inte gris/ko/kyckling kött i samma benämning men KÖTT är det ju ?

  Amanda 2019-04-09 12:10:49
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Okej jag ber om ursäkt för att jag uttryckt mig fel, menar rött kött eller hur man nu kallar det! ?

   sophiaanderberg 2019-04-09 12:32:53
   Svara
 • Alltså Gud vad spännande att det snart är dags ?????

  Sofie 2019-04-09 11:55:58
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!