Gravid V 38 – ”Hallå, jag ska liksom genomgå en förlossning!”

Alla bilder är från senaste fotograferingen med Mariette Trempenau i söndags, visst är dom underbara!?

Heeeej kompisar! Hoppas ni mår fint denna härliga tisdag! Vi har ju haft en riktigt mysig tradition här inne på tisdagar under en låååång lååång tid nu och nu börjar den verkligen lida mot sitt slut. Jösses så snabbt och långsamt tiden har gått, på samma gång på något vis.

I morse var jag hos barnmorskan och vi konstaterade att japp, nu är 37 veckor fullgångna och vi kliver in i V 38. Nu är bebisen enligt alla fullt utvecklad och redo att komma ut när som helst, fy bubblan så spännande! Det slog mej liksom igår att HALLÅ! Jag ska liksom genomgå en förlossning. Jo alltså jag har förstått det innan men hittills har jag bara sett massa som förlöser sina bebisar och jag har bara längtat efter att få uppleva det själv men det är precis som att jag har gått runt och tänkt att det kan ske någon gång snart. Nu inser jag liksom att det finns liksom ett bäst före datum på den här graviditeten och snart det liksom äntligen min tur att få uppleva detta coola!

Allt så bra ut och bebisen hade också fixerat sig vilket var skönt att höra! Jag har känt otroligt mycket ilningar och tryck neråt bäckenet den senaste tiden och tydligen kan man känna det i samband med att bebis fixerar sig.

Men ja, låt oss köra på listan som vi kört på hela vägen hittills 🙂

Cravings/Dille: Det fortsätter som innan. Frukt och grönt och mindre kött. Fler rätter har blivit utbytta på matlistan från kött till vegetariskt eller fisk för min del. (Jag vet att fisk är en sorts kött också men jag antar att ni fattar vad jag menar när jag skriver som jag gör ovan nu, bäst att förtydliga då jag sist fick en kommentar om att fisk också är kött!).

Sömn: Jag sover som en jäkla stock! Somnar snabbare än Rasmus på kvällarna nu och det har aldrig tidigare hänt. Han är sån som lägger huvudet på kudden och somnar, direkt. Jag har alltid legat och vänt och vridit på mig och grubblat men inte nu, jag somnar på stört och jag har tydligen börjat snarka lite också. OMG!!! 😛

Mående: Jag mår bättre psykiskt. Det var precis som att jag behövde de där veckorna för att deppa ihop helt och tycka synd om mig själv och sen finna styrkan i allt igen. Och tänker jag efter är det sån jag är med allt. Jag behöver ge mina känslor tid för bearbetning och sen släpper jag det när det är dags. Jag har fortfarande massa förvärkar som stör min vanliga vardag, men jag har liksom accepterat att det är såhär det är vilket är skönt. Så jag känner mig bättre men med många bittra inslag 😉

Kropp: Fysiskt är jag dock väldigt väldigt trött. Kroppen förbereder sig nu, jag känner det. Jag vilar mycket och försöker att göra det mer och mer nu även på dagarna. Nu kan Lillis liksom komma när som helst och min barnmorska idag rekommenderade att vila, vila vila. Snart är det dags för maraton och då är det viktigt med energi!! <3

Övrigt: Jag har varit redo så länge för Lillis nu känns det som. Och jag bara fortsätter att vara det på något vis. Nu är ju det jobbigaste bara att vänta liksom, på att Lillis ska välja att titta ut. Jag tror inte ett skvatt på alla metoder som kan göras för att skynda på det hela. Lillis kommer när Lillis vill komma. Men gärna snart 😉 För jag har lust att vräka dig nu lilla vän. Nu vill jag ha dej här på utsidan!!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Det slog mig 25 minuter innan mitt första barn kom ut, att jag skulle föda barn ?
  Jag längtade så länge att ha barn och
  drömmen blev en realitet i sista stunden.
  Lycka till med förlossningen och jag är jätta nyfiken att se Lillis ??

  Veerle 2019-04-16 13:40:19
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!